Κατηγορίες
Διάφορα

Βγήκε η απόφαση για να εργαστούν ιδιωτικά οι γιατροί του ΕΣΥ

Υπογράφηκε το πρωί της Πέμπτης, όπως είχε ανακοινωθεί, χθες, από τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη και τον υφυπουργό Μάριο Θεμιστοκλέους, η υπουργική απόφαση που καθορίζει τους όρους, τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία άσκησης ιδιωτικού έργου των γιατρών, οδοντιάτρων και ειδικευόμενων ιατρών του ΕΣΥ.

Επίσης, η απόφαση προβλέπει τη διαδικασία υποβολής αίτησης και την τήρηση αρχείου, τις ειδικότερες προϋποθέσεις χορήγησης της άδειας, το περιεχόμενο και τη χρονική διάρκεια της αποφάσεως περί χορήγησης της άδειας, τις αρμόδιες αρχές και τα όργανα ελέγχου για την τήρηση των όρων, καθώς και τις κυρώσεις σε περίπτωση παραβιάσεως των όρων χορήγησης της άδειας.

Τι προβλέπει η απόφαση
Η απόφαση σύμφωνα, με την ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, εντάσσεται στο πλαίσιο της εφαρμοστικής νομοθέτησης, η οποία προωθεί τις μεταρρυθμίσεις στην υγεία, με σκοπό τη βέλτιστη παροχή ποιοτικών υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες.

Όπως αναφέρεται από το υπουργείο Υγείας, η παροχή δυνατότητας στους ιατρούς του ΕΣΥ μέσω της απασχόλησής τους στον ιδιωτικό τομέα της ιατρικής, θα αξιοποιήσει την κλινική εμπειρία τους, θα ενισχύσει πραγματικά το εισόδημά τους και αναμένεται ταυτοχρόνως να προσελκύσει περισσότερους ιατρούς στο δημόσιο σύστημα υγείας, αφού θα μπορούν να συνδυάσουν και την απασχόληση στον ιδιωτικό τομέα της υγείας.

Με βάση τον νόμο προβλέπεται πώς οι γιατροί θα ελέγχονται κάθε έξι μήνες για να διαπιστώνεται εάν έχει πέσει η απόδοση της κλινικής του ΕΣΥ όπου εργάζονται.

Να υπενθυμιστεί ότι η άσκηση ιδιωτικού έργου επιτρέπεται μετά από υποβολή αίτησης και αιτιολογημένη απόφαση εγκρίσεώς της από το αρμόδιο όργανο του νοσοκομείου, εφόσον δεν διαταράσσεται, δεν διαφοροποιείται και δεν παραβιάζεται με οποιονδήποτε τρόπο η εύρυθμη λειτουργία (τακτικό ωράριο, εφημερίες, ολοήμερη λειτουργία) των νοσοκομείων.

Πάντως, με το ιδιωτικό έργο των γιατρών του ΕΣΥ, υπάρχουν αρκετοί που υποστηρίζουν ότι οι ασθενείς από τα δημόσια νοσοκομεία θα κατευθύνονται στον ιδιωτικό τομέα, προκειμένου οι γιατροί να αποκομίσουν οικονομικά οφέλη.

Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης σε ανάρτησή του στο Χ τονίζει ότι «είμαι Υπερήφανος διότι αυτή μας η Υ/Α αποτελεί τη μεγαλύτερη Μεταρρύθμιση του ΕΣΥ εδώ και 40 χρόνια! Πιστεύω ότι είναι η αρχή μεγάλων αλλαγών που θα βγάλουν το σύστημα από μία αδράνεια πολλών ετών και το έχουν οδηγήσει στη σημερινή του κατάσταση. Πολλοί περισσότεροι γιατροί θα έχουν πλέον το κίνητρο να επιλέγουν το ΕΣΥ. Θα ακολουθήσουν άμεσα πολλές ακόμη Μεταρρυθμίσεις ώστε να φθάσουμε γρήγορα εκεί που θέλουμε».

*News247

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected