Κατηγορίες
Αθλήματα

Wimbledon: Ο Ρουσουβουόρι απέκλεισε τον Τσιτσιπά (vids)

Το εμπόδιο του Φινλανδού και Νο87 του κόσμου, Εμίλ Ρουσουβουόρι, φάνηκε να είναι απροσπέλαστο για τον Στέφανο Τσιτσιπά με τον Φινλανδό να επικρατεί με 7-6(6), 7-6(10), 3-6, 6-3 μετά από 2 ώρες και 47 λεπτά παίρνοντας την πρόκριση για τον 3ο γύρο, αφήνοντας εκτός συνέχειας τον Έλληνα τενίστα.

Για μία ακόμη χρονιά ο Τσιτσιπάς δεν θα καταφέρει να ξεπεράσει το 4ο γύρο του Wimbledon (καλύτερη πορεία που έχει στο τουρνουά), μένοντας εκτός από τον 2ο γύρο κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στην καριέρα του.

Αναμφίβολα, σημεία κλειδιά του αγώνα ήταν τα δύο χαμένα tie-break, ειδικά το δεύτερο όπου ο Τσιτσιπάς υπέπεσε σε διπλό λάθος στο set-point, αλλά και το 4ο set εκεί όπου έδειξε να μένει αό ενέργεια σε σχέση με την εμφάνιση που είχε στο 3ο set του αγώνα.

Όπως αναφέρει το Tennis24, ο Έλληνας τενίστας τελείωσε το ματς με 20 άσους (7 ο αντίπαλός του), πέρασε το 67% των πρώτων service, όσο και ο Ρουσουβούορι, κερδίζοντας το 80% των πόντων, έχοντας ακριβώς το ίδιο ποσοστό με τον Φινλανδό. Παράλληλα σημείωσε 10 περισσότερους winners από τον Φινλανδό (51-41), ενώ είχε και 5 περισσότερα διπλά λάθη (38-33).

Το ματς ξεκίνησε με τον Ρουσουβουόρι να φτάνει πρώτος σε break (2-1), το οποίο και εκμεταλλεύτηκε παίρνοντας προβάδισμα με 4-2 και 5-3, με τον Τσιτσιπά να μειώνει σε 5-4 και τον Ρουσουβουόρι να σερβίρει για το set. Ο Φινλνανδός κέρδισε τους δύο πρώτους πόντους (30/0), αλλά από εκεί και πέρα ο Τσιτσιπάς κατάφερε να επιστρέψει φτάνοντας σε break και στο 5-5.

Το set πήγε στο tie-break εκεί όπου ο Ρουσουβουόρι προηγήθηκε δύο φορές με mini-break (1/0, 3/1), αλλά ο Τσιτσιπάς κατάφερε να απαντήσει και στις δύο περιπτώσεις (2/1, 4/3), ωστόσο με νέο mini-break στο τέλος και μέτα από 2 set-points ο Φινλανδός έφτασε στο 8/6 και στο 1-0.

Όπως και το 1ο έτσι και το 2ο set πήγε στο tie-break, το οποίο ήταν ακόμα πιο δραματικό, με τον Ρουσουβουίρι να σβήνει 3 set-points του Τσιτσιπά (6/6, 9/9, 10/10), με τα δύο από αυτά να είναι στο service του Έλληνα τενίστα, ο οποίος στο τέλος με διπλό λάθος έδωσε το set στον Ρουσουβουόρι, ο οποίος με 12/10 έκανε το 2-0 βάζοντας πολύ δύσκολα στον Τσιτσιπά.

Παίζοντας με την πλάτη στον τοίχο ο Τσιτσιπάς κατάφερε να βρει break στο 4ο game του 3ου set (3-1) το οποίο και εξαργύρωσε αμέσως μετά κάνοντας το 4-1 και το 5-2 λίγο αργότερα, για να κλείσει το set με 6-3 επιστρέφοντας από το 0/30, μειώνοντας σε 2-1.

Αν και όλοι περίμεναν ότι αυτό το κερδισμένο set θα ήταν η αρχή για την αντεπίθεση του Τσιτσιπά, ο Ρουσουβουόρι βρήκε break στο 6ο game (4-2) και στη συνέχεια κρατώντας το service του έφτασε στο 6-3 και στη μεγάλη πρόκριση.

Στον επόμενο γύρο ο Ρουσουβουόρι θα παίξει κόντρα στον Ζιοβανί Εμπετσί Πέρικαρντ, ο οποίος με τη σειρά του κέρδισε εύκολα τον Γιοσιχίτο Νισιόκα με 6-4, 6-1, 6-2.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected