Α Εθνική Ποδοσφαίρου Γυναικών

Από τα Γρεβενά στο Ρέθυμνο η Topister Situma

Ενισχύεται ακόμα περισσότερο ο ΑΟ ΡΕΑ, που την Παρασκευή (5/7) ανακοίνωσε την έναρξη της συνεργασίας με την Τόπιστερ Σιτούμα.

Η Topister Nafula Situma, όπως είναι το πλήρες όνομα της, είναι 32 ετών από την Κένυα, αγωνίζεται ως επιθετικός, και έχει παραστάσεις από το ελληνικό πρωτάθλημα, καθώς αγωνιζόταν στις Σειρήνες Γρεβενών.

Η επαφή της με το άθλημα έγινε από πολύ μικρή ηλικία, ούσα αρχηγός της ομάδας της στο σχολείο το 2008-11, όπου αναδείχθηκε τρεις φορές πρωταθλήτρια Κένυας, δείχνοντας από πολύ νωρίς το ταλέντο της. Το 2012 μετακόμισε στην Kakamega Muslim, ενώ την επόμενη 7ετία (2015-22) αγωνίστηκε στη Vihiga Queens κατακτώντας τρία πρωταθλήματα της Premier League στην Κένυα, δύο Κύπελλα και ένα αφρικανικό Champions League, ενώ για δύο χρονιές ήταν 2η σκόρερ της κατηγορίας.

Έπειτα φόρεσε τη φανέλα της Simba Queens για μία χρονιά πριν αποφασίσει να έρθει στην Ελλάδα για λογαριασμό των Σειρήνων Γρεβενών, όπου πραγματοποίησε εντυπωσιακές εμφανίσεις. Σε Εθνικό επίπεδο έχει αγωνιστεί σε όλες τις Εθνικές ομάδες της χώρας της.

Οι δηλώσεις της : «Είμαι ενθουσιασμένη στη σκέψη ότι τη νέα σεζόν θα είμαι μέλος της οικογένειας της ΡΕΑ. Είχα την ευκαιρία να τους παίξω τόσο εντός όσο και εκτός έδρας, ήταν δύσκολοι αγώνες! Τα μέλη της ομάδας με πλησίασαν μετά το τέλος του πρωταθλήματος και πήρα αμέσως την απόφαση γιατί η ΡΕΑ είναι μια ομάδα που θαύμαζα: οργάνωση, αξιόλογοι παίκτες, θετική ενέργεια στο γήπεδο και υψηλοί στόχοι. Θέλω η ομάδα να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο, να είμαι μέρος της για να συνεισφέρω σε αυτό το ταξίδι καθώς μεγαλώνω επαγγελματικά. Δεν μου αρέσουν τα μεγάλα λόγια, θα μιλήσω στο γήπεδο. Ευχαριστώ ειλικρινά τη διοίκηση και τον πρόεδρο που με επέλεξαν. Πιστεύω ότι το όνειρό μου θα γίνει πραγματικότητα».

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected
P