Κατηγορίες
Αθλήματα - Τουρνουά Foot Tennis Βέροια

Το Foot Tennis επιστρέφει στη Νάουσα και στον πανέμορφο Άγιο Νικόλαο!

Και 3η (επίσημη) διοργάνωση του Foot Tennis για το καλοκαίρι 2024 στην Ελλάδα!

Το άθλημα που αγαπήθηκε πολύ στη χώρα μας αλλά δεν έχει καταφέρει να αποκτήσει επίσημη μορφή όπως στο εξωτερικό, ξεκίνησε ήδη το ταξίδι του φέτος, με την πρώτη χρονικά να τοποθετείται στο Ηράκλειο της Κρήτης, από τη Δευτέρα 15/7.

Θυμίζουμε πως ήδη έχει ανακοινωθεί το 4ο Τουρνουά Foot Tennis στο Καρπενήσι, όπου έχει γίνει θεσμός πλέον, ενώ πριν λίγη ώρα, οριστικοποιήθηκε η δεύτερη ημερολογιακά διοργάνωση για το φετινό καλοκαίρι και συγκεκριμένα στη Νάουσα Ημαθίας.

Ο Αστέρας Νάουσας, μία από τις πιο οργανωμένες Ακαδημίες ποδοσφαίρου στον Νομό Ημαθίας, αναλαμβάνει τη διοργάνωση του 1ου Foot Tennis League (24 έως 27 Ιουλίου) και μάλιστα σε ένα από τα πιο όμορφα τοπία όχι μόνο της περιοχής αλλά και στην Ελλάδα : τον Άγιο Νικόλαο Νάουσας!

Το sportsup.gr έχει την τιμή να είναι Χορηγός Επικοινωνίας της διοργάνωσης, που έχει μπει ήδη στη διαδικασία δηλώσεων συμμετοχής, καθώς εκδόθηκε από τους διοργανωτές η προκήρυξη διεξαγωγής.

Αναλυτικά :

“Ανακοινώνεται από τις 24 έως τις 27 Ιουλίου η διεξαγωγή του 1ο Foot Tennis/Ποδοτένις League στον Άγιο Νικόλαο Νάουσας από τον Αθλητικό Ποδοσφαιρικό Σύλλογο “Αστέρας” Νάουσας.

Λίγα λόγια για τη διοργάνωση

Μπορεί το Ποδοτένις να μην έχει γίνει επίσημα θεσμός στην Ελλάδα, ωστόσο τα τελευταία 7 χρόνια, πολλές διοργανώσεις λαμβάνουν χώρα σε διάφορες πόλεις. Στην Ελλάδα, μετά το πρώτο τουρνουά της Βέροιας το 2016 ακολούθησε σωρεία εκδηλώσεων σε διάφορες πόλεις όπως τη Νάουσα, το Άργος, το Ναύπλιο, την Καστοριά, το Βραχάτι Κορινθίας, την Ελευσίνα, τη Γουμένισσα Κιλκίς, τον Βόλο και το Καρπενήσι.

Κι αυτό γιατί στη χώρα μας, το Ποδοτένις είναι πολύ διαδεδομένο ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές (κυρίως), με τους προπονητές μάλιστα να το εντάσσουν τις περισσότερες φορές ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ στην προπόνηση, ως τον πλέον ιδανικό τρόπο για να εξασκείται η ταχύτητα, η οξυδέρκεια και η ακρίβεια.

Όσον αφορά την πόλη της Νάουσας, έχουν διεξαχθεί δύο διοργανώσεις με μεγάλη επιτυχία, το καλοκαίρι του 2017 και το καλοκαίρι του 2021, στο Δημοτικό Πάρκο.

Η διοργάνωση

– Χρονική διάρκεια διοργάνωσης : 24-27 Ιουλίου 2024 (Τετάρτη έως Σάββατο)
– Συμμετοχές ανεξαιρέτως ηλικίας, φύλου και περιοχής. Η κάθε ομάδα θα αποτελείται από τουλάχιστον 2 έως 3 άτομα.
– Ώρες διεξαγωγής : 17:30-22:00
– Χώρος: Γήπεδο μπάσκετ, μπροστά από το καφέ “Alsos” Αγίου Νικολάου
– Τρόπαια, μετάλλια και δώρα στις νικήτριες ομάδες

Δηλώσεις Συμμετοχής και σύστημα διεξαγωγής

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα πραγματοποιούνται με τους ακόλουθους τρόπους έως τη Δευτέρα 22 Ιουλίου και ώρα 19:00, ημέρα και ώρα της κλήρωσης.
1) Με μήνυμα τη σελίδα της διοργάνωσης στο facebook (1ο Foot Tennis/Ποδοτένις League στη Νάουσα)
2) Με τηλέφωνο στους αριθμούς 6982461211 και 6986881643

Μετά τη διεξαγωγή της κλήρωσης θα ανακοινωθεί το πρόγραμμα και το σύστημα διεξαγωγής. Οι ώρες των αγώνων θα είναι από τις 17:30-22:00

Βασικοί Κανόνες

– Η συμμετοχή αφορά άνδρες και γυναίκες ανεξαιρέτως ηλικίας.
– Οι ομάδες είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ να φέρουν ονομασία. Προτείνεται η επωνυμία επιχείρησης ή συλλόγου, καθώς η φιλοσοφία της διοργάνωσης αλλά και η θέση που διεξάγεται, θα βοηθήσουν σημαντικά στην προβολή τους.
– Οι ομάδες θα δηλώσουν το λιγότερο δύο (2) παίκτες και το ανώτερο τρεις (3). Στο φύλλο αγώνα θα δηλώνονται το λιγότερο δύο (2) παίκτες. Οι αλλαγές είναι ελεύθερες αλλά πάντα σε φυσική διακοπή του αγώνα.
– Οι προσθήκες παικτών επιτρέπονται στις ομάδες που δηλώσουν δύο (2) παίκτες και ΜΟΝΟ μετά τη λήξη της φάσης των ομίλων. Μεταγραφές από ομάδες που αποκλειστούν από τους ομίλους ΔΕΝ επιτρέπονται.
– Ο ιματισμός επιλέγονται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από τις ομάδες. Οι παίκτες οφείλουν να φορούν ομοιόμορφη και προτείνεται να υπάρχει τυπωμένο το logo ή η επωνυμία της επιχείρησης ή του συλλόγου (σημαντικό μέσο προβολής).
– Το φύλλο αγώνα αποτελεί το έντυπο εκείνο που επισημοποιεί τον αγώνα. Παίκτης που δεν δηλώθηκε, δεν μπορεί να αγωνιστεί. Μπορεί να υπάρξει προπονητής, αλλά θα βρίσκεται σε χώρο εκτός της περιμέτρου του αγωνιστικού χώρου.

Κανόνες Διεξαγωγής Αγώνων

– Στη φάση ομίλων, ο αγώνας ολοκληρώνεται με νικήτρια ομάδα αυτή που θα φτάσει στα δύο (2) σετ των 21 νικηφόρων πόντων.
– Στις νοκ άουτ φάσεις, ο αγώνας ολοκληρώνεται με νικήτρια ομάδα αυτή που θα φτάσει στις τρία (3) σετ.
– Ο αγώνας χωρίζεται σε σετ των 21 πόντων. Στην ισοπαλία 20-20, ολοκληρώνεται στους 22 πόντους, στο 21-21 στους 23 κ.ο.κ.
– Αν ένας αγώνας φτάσει στο 1-1 (ή στο 2-2 στα νοκ άουτ αντίστοιχα), τότε το τελευταίο σετ ολοκληρώνεται στους 11 πόντους (το λεγόμενο τάι-μπρέικ)
– Τρεις είναι ο μέγιστος αριθμός εναλλαγής της μπάλας μεταξύ συμπαικτών και δεν επιτρέπεται η επαφή με χέρια ή το διπλό χτύπημα από έναν παίκτη. Το φιλέ λειτουργεί ως φυσικός παράγοντας του αγώνα και στην περίπτωση που η μπάλα χτυπήσει και περάσει στο απέναντι τερέν, ο πόντος μετρά κανονικά.
– Το σερβίς γίνεται ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ εκτός του τερέν και γίνεται με οποιονδήποτε τρόπο εκτός των χεριών.
– Δεν επιτρέπεται η διπλή επαφή παίκτη και σε κάθε υποδοχή από σέρβις αντιπάλου και αφού πρώτα η μπάλα σκάσει στο έδαφος, υποχρεούται να κάνει πάσα στον συμπαίκτη.
– Οι συμπαίκτες μεταξύ τους κάνουν μέχρι τρεις (3) επαφές χωρίς η μπάλα να πέσει στο έδαφος, ωστόσο μπορούν να την περάσουν στο αντίπαλο τερέν και με τη δεύτερη.
– Ο παίκτης μπορεί να περάσει κεφάλι ή πόδι πάνω από το φιλέ, ώστε να χτυπήσει την μπάλα, ακόμη και να κάνει άλμα από πάνω επιστρέφοντας στο τερέν του ΑΡΚΕΙ να μην επηρεάζει την εξέλιξη του αγώνα.
– Αθλητής που θα πετύχει “άσο” (δηλαδή κάνει σέρβις και πετύχει πόντο χωρίς να ακουμπήσει μπάλα ο αντίπαλος) κερδίζει δύο πόντους για την ομάδα του.

Διαιτητές

Εφόσον προβλέπονται όμιλοι για την προκριματική φάση της διοργάνωσης, θα υπάρχει ένας διαιτητής σε κάθε γήπεδο. Στις νοκ άουτ φάσεις θα ορίζονται δύο (2).

Ιατρός Αγώνα

Καθ όλη τη διάρκεια της διοργάνωσης, θα υπάρχει ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ιατρός στον χώρο διεξαγωγής.

Επικοινωνία και προβολή

– Η διοργάνωση έχει τη δική της σελίδα στο Facebook με την επωνυμία “1ο Foot Tennis/Ποδοτένις League στη Νάουσα“. Κάθε ανακοίνωση ή ενημέρωση, θα δημοσιεύεται και θα αποστέλλεται με δελτίο τύπου στα συνεργαζόμενα ΜΜΕ.
– Θα υπάρξει φωτογραφική κάλυψη των αγώνων, βίντεο με στιγμιότυπα και δηλώσεις των πρωταγωνιστών, ώστε να συμβάλλουμε στην όσο το δυνατόν καλύτερη προβολή των υποστηρικτών της διοργάνωσης.”

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected