Αθλήματα

Wimbledon: H Ραντουκάνου νίκησε ξανά τη Σάκκαρη και πέρασε στις “16” (vids)

Η Έμμα Ραντουκάνου, όπως και στον ημιτελικό του US Open το 2021, έτσι και φέτος στο Wimbledon σταμάτησε την πορεία της Μαρίας Σάκκαρη με τη Βρετανίδα να επικρατεί με 6-2, 6-3 σε μία ώρα και 32 λεπτά, παίρνοντας την πρόκριση για τον 4ο γύρο του τουρνουά.

Η Σάκκαρη δεν πήρε βοήθεια από το δεύτερο service (7/26), το οποίο χρειάστηκε αρκετά στην αναμέτρηση, καθώς δυσκολεύτηκε πολύ να βρει πρώτο (58%), δεν εκμεταλλεύτηκε κανένα από τα 7 break-points που της παρουσιάστηκαν, ενώ υπέπεσε σε 31 αβίαστα λάθη, την ίδια ώρα που η Ραντουκάνου είχε μόλις 13.

Από την πλευρά της η 21χρονη, πέρασε το 76% των πρώτων service, κερδίζοντας το 76% των πόντων (32/45) και το 50% στο δεύτερο (7/14), είχε 4/9 break-points, βρίσκοντας δύο break σε κάθε set, ενώ τελείωσε το ματς με 15 winners, έναντι 20 της Ελληνίδας τενίστριας.

Όπως αναφέρει το Tennis24, το παιχνίδι, το οποίο ήταν το πρώτο στην καριέρα της Σάκκαρη στο κεντρικό court του Wimbledon, ξεκίνησε με κλειστή οροφή, αλλά και με break της Ραντουκάνου, η οποία επέστρεψε από το 40/15 και με συνεχόμενους πόντους έκανε το 1-0, ενώ με το ίδιο τρόπο πήρε και το 2ο game επιστρέφοντας από το 15/40 σβήνοντας το διπλό break-point της Σάκκαρη.

Στο 5ο game ήταν η σειρά της Σάκκαρη να σβήσει 3 break-points της Ραντουκάνου, μειώνοντας σε 3-2 και παραμένοντα με ένα break πίσω. Ό,τι δεν έκανε σε εκείνο το σημείο η Βρετανίδα, το έκανε στο 7ο game όπου με νέο break πήρε προβάδισμα με 5-2 για να κλείσει αμέσως μετά το set σβήνοντας δύο ακόμα break-point της Ελληνίδας τενίστριας κάνοντας το 1-0.

Το 2ο set ήταν περίπου…copy paste με το 1ο, με τη Ραντουκάνου να βρίσκει και πάλι νωρίς break (2-1), το οποίο και αξιοποίησε σβήνοντας δύο break-points της Σάκκαρη (3-1), ενώ στο 9ο game βρήκε και το 4ο της break σφραγίζοντας τη νίκη και την πρόκριση στην επόμενη φάση εκεί όπου θα αντιμετωπίσει τη Νεοζηλανδή Λούλου Σαν που με τη σειρά της κέρδισε την Κινέζα Ζου Λν με 7-6(4), 7-6(6).

 

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected
P