Κατηγορίες
Διάφορα

Όλα πάνε κατ ευχήν στο ΕΣΥ : Εν μέσω καλοκαιρινής περιόδου, ασθενής μεταφέρεται με…καρότσα από το Πήλιο!

Νέα μεταφορά ασθενή πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου 6 Ιουλίου 2024 με αγροτικό αυτοκίνητο στο Κέντρο Υγείας Ζαγοράς, καταγγέλλει η ΚΟΒ Ζαγοράς του ΚΚΕ.

Όπως αναφέρει, «η επείγουσα και άμεση μεταφορά του δεν ήταν δυνατή από τα δύο ασθενοφόρα που διαθέτει το Κέντρο Υγείας, καθώς το μικρό ασθενοφόρο που μπορεί να προσεγγίζει στενά δρομάκια στα χωριά μας, συντηρείται ελλιπώς, με αποτέλεσμα να μην είναι διαθέσιμο. Το νέο μεγαλύτερο ασθενοφόρο, δεν μπορούσε να επιχειρήσει σε στενά περάσματα, ενώ ταυτόχρονα βρισκόταν σε άλλη διακομιδή ασθενούς.

Δεν είναι η πρώτη φορά, σημειώνει η ΚΟΒ Ζαγοράς, «που καταγγέλλουμε το γεγονός της υποβάθμισης του Κέντρου Υγείας, καθώς επανειλημμένα, είτε λείπει το απαραίτητο ιατρικό, νοσηλευτικό προσωπικό και οδηγοί, είτε υπάρχει πλημμελής συντήρηση των οχημάτων.

Στην προκειμένη περίπτωση, αμέσως μετά την αγορά και λειτουργία του νέου πιο σύγχρονου ασθενοφόρου στο Κέντρο Υγείας, διαφάνηκε ότι είναι απαραίτητη η κυκλοφορία και του υπάρχοντος καθώς τους καλοκαιρινούς μήνες τα περιστατικά διακομιδής αυξάνονται λόγω της τουριστικής κίνησης και των γεωργικών εργασιών αλλά και λόγω της δυνατότητας πρόσβασης που έχει το παλαιότερο ασθενοφόρο σε στενούς δρόμους. Όμως, το Υπουργείο Υγείας και η 5η ΥΠΕ αρνούνται τη συντήρηση και των δύο ασθενοφόρων με αστεία αιτιολογία ότι συντηρείται μόνο το ένα από τα δύο!»

«Διεκδικούμε:

Την άμεση αναβάθμιση του Κέντρου Υγείας Ζαγοράς με όλο το απαραίτητο ιατρικό, νοσηλευτικό προσωπικό, την άμεση επισκευή όλων των διαθέσιμων μέσων διακομιδής ασθενών, την αντικατάσταση του παλαιού εξοπλισμού, τη λειτουργία όλων των εργαστηρίων του Κέντρου Υγείας, την κάλυψη σε ιατρικά και φαρμακευτικά υλικά.

Όχι στην υποβάθμιση και εμπορευματοποίηση της Υγείας του Λαού. Διεκδικούμε υπηρεσίες και παροχές υγείας, υψηλού επιπέδου, για την αποκατάσταση και την άμεση διακομιδή των ασθενών.

Αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν Υγεία για όλο τον λαό με όλα τα σύγχρονα διαθέσιμα μέσα. Κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης στην Υγεία-Πρόνοια», καταλήγει η ανακοίνωση.

Τι απαντά για το περιστατικό η 5η ΥΠΕ Θεσσαλίας

Η 5η ΥΠΕ Θεσσαλίας- Στερεάς Ελλάδας επισημαίνει τα εξής τα εξής:

1) Το Κ.Υ. Ζαγοράς καλύπτεται 24 ώρες το 24ωρο και όλο τον χρόνο με βάρδιες οδηγών και ασθενοφόρου.

2) Στη συγκεκριμένη περίπτωση με τον τραυματισμό συμπολίτη μας το ασθενοφόρου πραγματοποιούσε επείγουσα διακομιδή στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου.

3) Αμέσως με την ενημέρωση στο Κέντρο Υγείας για τον ανωτέρω τραυματισμό γενικός γιατρός και νοσηλευτής μετέβησαν στο σημείο τραυματισμού και έδωσαν πρώτες βοήθειες στον ασθενή, τον σταθεροποίησαν άμεσα και μεταφέρθη κατόπιν στο Κέντρο Υγείας όπου τον παρέλαβε Κινητή Μονάδα του ΕΚΑΒ, η οποία είχε εν τω μεταξύ ειδοποιηθεί και τον μετέφερε στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου για νοσηλεία.

Άδωνις Γεωργιάδης για τη μεταφορά ασθενή σε καρότσα: “Το ΕΣΥ αντέδρασε ακαριαία στον τραυματισμό του συμπολίτη μας”

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected
P