Super League 1

Ήττα του ΠΑΟΚ από την Γκενκ σε ένα…ατελείωτο αλλά και σκληρό παιχνίδι (vid)

Σε ένα ματς που ολοκληρώθηκε μετά από 120 λεπτά, με πολλά νεύρα και σκληρά μαρκαρίσματα, ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε 3-1 από την Γκενκ, στο τρίτο φιλικό παιχνίδι προετοιμασίας.

Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου έδειξε σημάδια ανετοιμότητας και μεγάλης νευρικότητας στο παιχνίδι της, αν και οι πολλές αλλαγές ώστε να αγωνιστούν όλοι στα 120 λεπτά της αναμέτρησης, λειτούργησαν ανασταλτικά στην απόδοση της ομάδας.

Κόντρα σε ένα σύνολο εμφανώς πιο έτοιμο, ο ΠΑΟΚ δέχτηκε δύο γρήγορα τέρματα που τον αποσυντόνισαν, με αποτέλεσμα να προσπαθεί στη συνέχεια να ανεβάσει τις γραμμές, ώστε να μπει γρήγορα στο παιχνίδι.

Το άστοχο πέναλτι του Μουργκ μετά το 0-2, δεν έβαλε νωρίς τον “δικέφαλο” στο παιχνίδι, κάτι που έγινε στο 54′ με κεφαλιά του Μπάμπα, σε γέμισμα του Ντεσπόντοφ.

Ο ΠΑΟΚ ανέβασε στροφές στη συνέχεια, πίεσε για την ισοφάριση αλλά στο 84′ η Γκενκ πέτυχε και τρίτο τέρμα, “κλειδώνοντας” τη φιλική νίκη.

Το φιλμ

Το πρώτο ημίχρονο δεν ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο για τον «δικέφαλο του Βορρά» καθώς στο πρώτο δεκάλεπτο, μέσα σε διάστημα τεσσάρων λεπτών, δέχτηκε δύο γκολ.

Αρχικά με εκπληκτική ατομική ενέργεια του Στέρνμπεργκ ξεκινώντας από το κέντρο και καταλήγοντας να πλασάρει με όμορφο τρόπο τον Κοτάρσκι στο 5’.

Τέσσερα λεπτά αργότερα, πάλι από επίθεση που ξεκίνησε από τον Στέρνμπεργκ ο οποίος ταλαιπώρησε ιδιαίτερα την άμυνα του ΠΑΟΚ, μοίρασε την ασίστ για τον Στέκερς, διπλασιάζοντας τα γκολ της βελγικής ομάδας.

Στο 46’ οι Θεσσαλονικείς κέρδισαν πέναλτι, αλλά ο Μουργκ αστόχησε με τον Πέντερς να αποκρούει την προσπάθειά του.

Εννέα λεπτά αργότερα ωστόσο, κατάφεραν να μειώσουν σε 2-1 χάρη σε γκολ του Μπάμπα μετά από σέντρα του Ντεσπότοφ. Αυτό ήταν και το σκορ του πρώτου 60λεπτου.

Το δεύτερο ημίχρονο άργησε να αποκτήσει ρυθμό, λόγω και των πολλών αλλαγών που πραγματοποιήθηκαν. Η ομάδα του Λουτσέσκου ήταν αυτή που πατούσε καλύτερα, ωστόσο οι Βέλγοι ήταν αυτοί που βρήκαν το δρόμο προς τα δίχτυα.

Στο 84’, μετά και από λάθος εκτίμηση του Τσιφτσή και όμορφη συνεργασία των παικτών της Γκενκ, ο Ζεκίρι έκανε το 3-1.

Ο ΠΑΟΚ έδειξε να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και να προσπαθεί να πετύχει ένα δεύτερο γκολ αλλά οι προσπάθειες του δεν τελεσφόρησαν.

Έτσι λοιπόν, επήλθε το τελικό 3-1 υπέρ της Γκενκ στο Χορστ, αφήνοντας τους Θεσσαλονικείς προβληματισμένους άλλα έχοντας μάθει αρκετά από αυτό το παιχνίδι.

Η σύνθεση του ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου) : Κοτάρσκι, Ότο, Εκόνγκ, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Καμαρά, Τσιγγάρας, Ντεσπόντοφ, Μουργκ, Τάισον, Σαμάτα. Αγωνίστηκαν και οι Τσιφτσής, Ράφα Σοάρες, Μιχαηλίδης, Νάσμπεργκ, Τσοπούρογλου, Σάστρε, Γκούμας, Σβαμπ, Θυμιάνης, Βιεϊρίνια, Τσαούσης, Τάισον, Σμυρλής, Κωνσταντέλιας, Κουαλιάτα, Μπράντον

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected