Super League 1

Ήττα καρμπόν και από τη Φίτεσε για τον ΠΑΟΚ

Ήττα…copy paste για τον ΠΑΟΚ, που όπως έχασε το ματς κόντρα στην Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ νωρίτερα, με τον ίδιο τρόπο ακριβώς ηττήθηκε αργά το απόγευμα από τη Φίτεσε.

Το συγκρότημα του Ραζβάν Λουτσέσκου παρουσιάζει σημαντικά αμυντικά κενά στα φιλικά προετοιμασίας και σίγουρα προβληματίζει τον έμπειρο τεχνικό, που προσπαθεί μέσα από τις προπονήσεις αλλά και τις αναμετρήσεις αυτές, να βρει τις λύσεις.

Ο Δικέφαλος προηγήθηκε στο 11′ με τον Σαμάτα, αλλά στο δεύτερο μέρος τα γκολ των Χούγκεβερφ (53′) και Κέρσενς (58′) έφεραν τούμπα το ματς.

Αυτό ήταν το τελευταίο φιλικό επί Ολλανδικού εδάφους, καθώς οι “ασπρόμαυροι” επιστρέφουν στην Ελλάδα για το τελευταίο στάδιο προετοιμασίας πριν το πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι.

Το φιλμ

Στο πρώτο δεκάλεπτο του αγώνα κυριάρχησαν οι δυναμικές μονομαχίες με τον ΠΑΟΚ να έχει μια… μίνι υπεροχή, αλλά να μην μπορεί να δημιουργήσει από τον άξονα όπου και επιχειρούσε να γίνει επικίνδυνος.

Ο Κωνσταντέλιας στο 11ο λεπτό μπήκε στην περιοχή μετά από ωραία μπαλιά του Κουαλιάτα, πλάσαρε κιόλας, αλλά ο Ρουμ απέκρουσε σε κόρνερ. Από αυτό το κόρνερ ήρθε και η… στιγμή της προετοιμασίας, καθώς ο Καμαρά πήρε την πρώτη κεφαλιά, ο κίπερ της Φίτεσε απέκρουσε και ο Σαμάτα σε κενή εστία με το κεφάλι έκανε το 1-0.

Μετά το γκολ ο ΠΑΟΚ συνέχισε να πιέζει με τον Γιάννη Κωνσταντέλια να είναι αυτός που έψαχναν όλοι οι συμπαίκτες του για να κάνει παιχνίδι. Ο νεαρός ποδοσφαιριστής δεχόταν δυνατά μαρκαρίσματα, αλλά αυτό δεν τον επηρέαζε στο παιχνίδι του. Στο 20ό λεπτό ο διεθνής μεσοεπιθετικός έφτασε μια ανάσα από το να σκοράρει, καθώς επιχείρησε ένα ωραίο φαλτσαριστό πλασέ, με την μπάλα να περνά ελάχιστα άουτ από το δεξί δοκάρι του Ρουμ.

Ο Κωνσταντέλιας στο 24΄είχε και δοκάρι, μετά από ωραία ατομική ενέργεια του Κουαλιάτα, η μπάλα έφτασε στον 21χρονο που πλάσαρε από το ύψος του πέναλτι, αλλά σημάδεψε το αριστερό δοκάρι. Οι Ολλανδοί κατάφεραν να δημιουργήσουν την πρώτη τους τελική στο 30΄, όταν ο Τσιφτσής μπλόκαρε το αδύναμο σουτ του Λονγκόντα.

Ήταν λογικό λόγω και του χρονικού σημείου της σεζόν που βρισκόμαστε, πως ο ρυθμός θα έπεφτε και αυτό συνέβη από το 30΄μέχρι και το τέλος του πρώτου χωρίς να υπάρξει κάτι αξιοσημείωτο μέχρι την ανάπαυλα. Έτσι, ο ΠΑΟΚ πήγε στα αποδυτήρια με το υπέρ του 1-0.

Η επανάληψη ξεκίνησε με τον ΠΑΟΚ να κάνει αλλαγή, καθώς ο Γκούμας πέρασε στη θέση του Σμυρλή. Οι της Φίτεσε βλέποντας πως δεν μπορούσαν να σταματήσουν αυτούς του Δικεφάλου μπήκαν σε mood κλωτσιάς, κάτι που ο ρέφερι το επέτρεψε.

Οι Ολλανδοί από το πουθενά κατάφεραν να ισοφαρίσουν, καθώς στο 53′ ο Χούγκεβερφ που πέρασε ως αλλαγή έπιασε την κεφαλιά, η μπάλα βρήκε στο χέρι του Βιεϊρίνια και πήρε τροχιά για το παραθυράκι της εστίας του Τσιφτσή. Πέντε λεπτά μετά η Φίτεσε έκανε την ανατροπή! Φάση καρμπόν με αυτή της ισοφάρισης με τον Κέρσενς να πιάνει αυτή τη φορά την κεφαλιά και να σκοράρει.

Οι παίκτες του ΠΑΟΚ έβγαζαν κόπωση και σε συνδυασμό με τα αδυναμία των Καμαρά και Οζντόεφ να κρατήσουν μπάλα, αλλά και να κλείσουν χώρους οι Ολλανδοί έβγαζαν συνεχώς επιθέσεις από τον άξονα. Ο Ράζβαν Λουτσέσκου έριξε στο 59′ τους Ταλιχμανίδη, Νέσμπεργκ και Θυμιάνη προκειμένου να πάρουν χρόνο και αυτοί.

Η πρώτη φάση του Δικεφάλου στο δεύτερο μέρος ήρθε στο 65ο λεπτό, όταν ο Κεντζιόρα σηκώθηκε πιο ψηλά από όλους μετά από εκτέλεση φάουλ του Βιεϊρίνια, αλλά η κεφαλιά του πέρασε άουτ. Ο Σαμάτα παραλίγο να σκοράρει και δεύτερο τέρμα, αλλά στο 77΄μπήκε στην περιοχή από πλάγια θέση, ντρίμπλαρε τον αντίπαλο τερματοφύλακα, πλάσαρε και είδε την μπάλα να σταματά στο δοκάρι.

Αυτή ήταν και η τελευταία σημαντική στιγμή στον αγώνα με τη λήξη του να βρίσκει το ΠΑΟΚ να ηττάται με 1-2 από τη Φίτεσε.

Η σύνθεση του ΠΑΟΚ: Τσιφτσής (59′ Ταλιχμανίδης), Βιεϊρίνια, Κεντζιόρα, Μιχαηλίδης (59′ Νέσμπεργκ), Ράφα (76′ Τσαούσης), Καμαρά, Οζντόεφ (59′ Θυμιάνης), Σμυρλής (46′ Γκούμας), Κωνσταντέλιας (87′ Τσοπούρογλου), Κουαλιάτα, Σαμάτα.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected