Κατηγορίες
Αθλήματα

Πανελλήνιο Κ16: Μεγάλη επίδοση από τον Μουμούρη στην Ελευθερούπολη

Με πολύ μεγάλη συμμετοχή αθλητών και αθλητριών στον αγωνιστικό χώρο, αλλά και μεγάλη παρουσία του κόσμου στις εξέδρες έγινε η πρώτη ημέρα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Κ16 (βόρειος όμιλος) στην Ελευθερούπολη. Οι εξέδρες του σταδίου ήταν γεμάτες και το ενθουσιώδες κοινό έδωσε ώθησε στους εκκολαπτόμενους πρωταθλητές.

Το πρόσωπο των αγώνων δεν ήταν άλλο από τον Δημήτρη Μουμούρη (ΓΣ Κέρκυρας 2018) του αθλητή που αναδείχθηκε νικητής στο τετραπλούν αγοριών με 18,32 μ. (2,6) και 18,31 μ. (0,6) στην έκτη του προσπάθεια πετυχαίνοντας μια μεγάλη επίδοση, που δημιουργεί προσδοκίες για το μέλλον. Ο νεαρός βελτίωσε το ατομικό του 17,59 μ., που ήταν η κορυφαία επίδοση όλων των εποχών στην κατηγορία του, σε έναν αγώνα όπου είχε τέσσερα άλματα πάνω από τα 18,00 μ. αφού ξεκίνησε με 18,13μ., συνέχισε με 18,00 μ., ήταν άκυρος στην τρίτη προσπάθεια, συνέχισε με 17,64 μ., 18,32 μ. και έκλεισε τον αγώνα με 18,31 μέτρα. Δεύτερος με πολύ καλή παρουσία ήταν ο Μιχάλης Δελιντζόγλου (ΠΑΣ Πρωτέας Αλεξανδρούπολης) με 17,38 μ. (2,0) και έγινε ο δεύτερος αθλητής της ηλικίας του, που ξεπερνάει το φράγμα των 17,00 μέτρων.

Στο αντίστοιχο αγώνισμα κοριτσιών η Δανάη Βλασερού (ΓΣ Κερκυραϊκός) ήταν πρώτη με 14,86 μ. (0,8), που είναι η πέμπτη επίδοση όλων των εποχών στην κατηγορία. Δεύτερη με 14,79 μ. ήταν η Ελβίρα Μουρατίδου (ΑΠΟΦΚΑ Ξάνθης) με 14,79 μέτρα.

Μία από τις καλύτερες παρουσίες του απογεύματος ήταν αυτή της Γαμπριέλα Μπλιάμπλια (Πελασγός Λάρισας), νικήτριας στα 300 μ. στον όμιλο της Ελευθερούπολης με 40.28. Η νεαρή βελτίωσε το ατομικό της ρεκόρ και πέτυχε την τρίτη καλύτερη επίδοση όλων των εποχών στο αγώνισμα.

Στα 300 μ. εμπ. η Δέσποινα Αθανασιάδου (ΑΣ Πύρρος Δήμας) ήταν πρώτη με 45.45, οριακά μπροστά από τη Φαίδρα Πολίτη (ΔΟΛΑΨΗ), που ακολούθησε με 45.49, αλλά και τη Μελίνα Κασιμάτη (ΝΓΣ Ηρακλής) που σημείωσε 46.14.

Ο αντιπρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Κώστας Κεντέρης, βρέθηκε στην Ελευθερούπολη για να παρακολουθήσει τους αγώνες και να γίνει αντικείμενο θαυμασμού των μικτών αθλητών. Ο Ολυμπιονίκης του Σίδνεϊ και Παγκόσμιο πρωταθλητής μίλησε στους μικρούς θαυμαστές του και τους συνεχάρη για την προσπάθεια τους. Ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας, είχε θερμή συνομιλία με τον Δήμαρχο Παγγαίου Φίλιππο Αναστασιάδη και τον αντιδήμαρχο Χρήστο Μποσμπότη, που αμφότεροι στηρίζουν αδιάλειπτα τις δράσεις της ομοσπονδίας στην περιοχή.

Ο Βασίλης Ιορδανίδης, πρόεδρος ΕΑΣ Μακεδονίας Θράκης, ο ειδικός γραμματέας του ΣΕΓΑΣ, Γιάννης Μυστακίδης, οι αντιπρόεδροι της Ομοσπονδίας Γιάννης Θεμελίδης και Κώστας Κεντέρης και ο ταμίας Γιάννης Λιούμπας.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected
P