Super League 1 - Γενικά

Σαφώς βελτιωμένος ο Παναθηναϊκός, 3-1 την ΑΕΚ Λάρνακας (vids)

Ελπιδοφόρα εμφάνιση σημείωσε στη Λεωφόρο ο Παναθηναϊκός. 

Με πρωταγωνιστή τον Μπακασέτα, κέρδισε την ΑΕΚ Λάρνακας με 3-1, με τον αρχηγό της Εθνικής να σημειώνει δύο τέρματα και τον Βαγιαννίδη να βάζει το…κερασάκι στην τούρτα. Το γκολ των Κύπριων προήλθε από αυτογκόλ του Μλαντένοβιτς, ενώ ο Μαξίμοβιτς πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με την πράσινη φανέλα.

Με μεγαλύτερες επιθετικές διαθέσεις ξεκίνησε ο Παναθηναϊκός σε σχέση με τα όσα έδειξε στα φιλικά επί αυστριακού εδάφους. Στο 4′ ο Γερεμέγεφ δεν εκτέλεσε σε γύρισμα του Μπακασέτα, ενώ στο 7′ πτώση του Βαγιαννίδη στην περιοχή δε συγκίνησε τον διαιτητή.

Το Τριφύλλι άνοιξε το σκορ με απίθανο γκολ «βολίδα» από τον Μπακασέτα που ήταν αδύνατο να βγάλει εκτός ο Αλομέροβιτς. Οι Κύπριοι βρήκαν ευκαιρία για την ισοφάριση με κεφαλιά του Σάντσες να εξουδετερώνεται από τον Λοντίγκιν.

Στο 38′ ο Τζούρισιτς πήγε να κεραυνοβολήσει κι αυτός την κυπριακή εστία, αλλά η προσπάθειά του κατέληξε στο δοκάρι. Οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 1-0 δίχως να σημειωθεί κάποια αξιοσημείωτη φάση μέχρι το τελευταίο σφύριγμα για το πρώτο μέρος.

Ο Αλόνσο δεν άλλαξε κάποιο πρόσωπο στην 11άδα. Ο Μπακασέτας διπλασίασε τα τέρματά του και του Παναθηναϊκού στο 51′ με ακόμα πιο εντυπωσιακό τρόπο, με νέο «κεραυνό» που τρύπησε τα δίχτυα του Τούμπας. Στο 64′ ο Μαξίμοβιτς έκανε το ανεπίσημο ντεμπούτο του με τη φανέλα του Τριφυλλιού, στο γήπεδο πέρασαν επίσης οι Ντραγκόφσκι, Μλαντένοβιτς, Ζέκα και Λημνιός.

Περίπου 10′ αργότερα ο Ουρουγουανός προπονητής έβαλε και τους Αϊτόρ, Πέρεθ και Κάτρη. Το Τριφύλλι «απείλησε» με τον Λημνιό, ο Τούμπας απέκρουσε σε πρώτο χρόνο, σε δεύτερο ο Έλληνας ποδοσφαιριστής πάσαρε στον Γερεμέγεφ που σκόραρε από αντικανονική θέση οφσάιντ. Ο Αϊτόρ έκανε κι αυτός τελική όμως η προσπάθειά του πέρασε ψηλά.

Σε μια άτυχη στιγμή ο Μλαντένοβιτς «έβαλε» ξανά τη Λάρνακα στη διεκδίκηση αποτελέσματος έπειτα από κόντρα σε απόκρουση του Ντραγκόφσκι. Η ελπίδα των Κυπρίων διήρκησε για περίπου ένα λεπτό, καθώς ο Βαγιαννίδης διαμόρφωσε με υποδειγματικό σκάψιμο το σκορ σε 3-1 από ωραία ασίστ του Λημνιού.

Παναθηναϊκός (Ντιέγκο Αλόνσο): Λοντίγκιν (65′ Ντραγκόβσκι), Βαγιαννίδης (75′ Κάτρης), Σένκεφελντ (64′ Μαξίμοβιτς), Γεντβάι, Κώτσιρας (65′ Μλαντένοβιτς), Αράο, Βιλένα (64′ Λημνιός), Μπακασέτας (75′ Αϊτόρ), Μαντσίνι (65′ Ζέκα), Τζούριτσιτς, Γερεμέγεφ

ΑΕΚ Λάρνακας (Χουάν Φερνάντο): Αλομέροβιτς (46′ Τούμπας), Καμπρέρα (55′ Σουάρες), Λέδες, Σολ, Ντίμερς, Φαράζ (67′ Σάντος), Γκαρσία (46′ Εκπολό), Μιλίτσεβιτς, Ενρίκες, Σάντσεθ, Γκιούρσκο (56′ Γκάμα)

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected