Κυριάκος Φύτρας για το ποδόσφαιρο γυναικών : “Μην τολμήσει να πάρει κανείς έστω ένα κομματάκι από αυτήν την επιτυχία!”

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ποδοσφαίρου Γυναικών, Κυριάκος Φύτρας πόσταρε στα social media, κάνοντας έναν απολογισμό για τη σεζόν που πέρασε αλλά και τους τομείς στους οποίους υπάρχει σημαντική βελτίωση.

Αναλυτικά :

“Ως πρόεδρος και ως μέλη της Επιτροπής Ποδοσφαίρου Γυναικών τον Απρίλιο του 2021 θέσαμε του στόχους μας και ξεκίνησε η δουλειά.

Εθνικές Ομάδες:
1. Στελέχωση των 4 εθνικών κλιμακίων με περισσότερους και πιο εξειδικευμένους προπονητές και staff.
Το 2021 υπήρχαν 4-5 άτομα, σήμερα ξεπερνούν τα 10.
2. Ανεύρεση ταλέντων από εθνικό κλιμάκιο. Δεν βρήκαμε καμία καταγραφή ταλέντων, σήμερα είναι καταγεγραμμένα άνω των 300 κοριτσιών από όλη την Ελλάδα στην ηλικιακή κατηγορία U14 – U12.
3. Για όλα τα κλιμάκια περισσότερες αγωνιστικές μέρες στα stop των εθνικών ομάδων, τώρα εξαντλούμε όλο το 10ημερο που είναι προγραμματισμένο από την UEFA, το 2021 έκαναν περίπου τις μισές μέρες.
4. Ζητήσαμε και πετύχαμε αύξηση των οδοιπορικών που λαμβάνουν οι αθλήτριες της Εθνικής Ομάδας Γυναικών, ήρθε η ώρα και για την απόλυτη εξομοίωση του ποσού που λαμβάνει η αντίστοιχη των Αντρών.
5. Καλύτερα ταξίδια και συνθήκες αυτών κι ένα μεγάλο όνειρο, όπου δεν υπάρχει απευθείας πτήση να έχουμε την παροχή charter, έγινε κι αυτό, ήδη η ομάδα έκανε τα πρώτα της ταξίδια με πτήση charter.
6. Μόνιμη έδρα για τους αγώνες της Εθνικής έγινε το γήπεδο του ΟΦΗ στο Ηράκλειο, ο αριθμός πλέον των θεατών μετριέται σε χιλιάδες κ όχι σε δεκάδες όπως πριν λίγα χρόνια, εδώ πρέπει να ευχαριστήσουμε την ΠΑΕ ΟΦΗ, τον ερασιτέχνη ΟΦΗ, όλα τα ποδοσφαιρικά σωματεία της Κρήτης για το ενδιαφέρον που δείχνουν για κάθε παιγνίδι της Εθνικής καθώς και ένα μεγάλο ευχαριστώ στην ΕΠΣ Ηρακλείου.
Τα τελευταία 3 χρόνια η Εθνική Νεανίδων και Κορασίδων έχουν μόνιμη θέση στην League 1 της UEFA, τα συγχαρητήρια μας στον κ. Γιώργο Παπακώστα στην κα Κατερίνα Φαλίδα καθώς και στους συνεργάτες τους. Ένα μεγάλο ευχαριστώ για τη συνεργασία που είχαμε αυτά τα 3 χρόνια, στον τεχνικό διευθυντή κ.Κώστα Κωνσταντινίδη.

Ομάδες και αγωνιστικές δραστηριότητες :
1. Το 2021 παραλάβαμε ένα πρωτάθλημα με 22 ομάδες στην Α Εθνική, μετά από επίπονη προσπάθεια των ομάδων και δίκη μας, το επόμενο πρωτάθλημα το 2024-2025 θα διεξαχθεί με 12 ομάδες.
2. Αύξηση των γυναικείων ομάδων περίπου 35% μέσα σε 3 χρόνια
3. Αύξηση στα οδοιπορικά (από 0,50€ το χιλιόμετρο σε 1€ καθώς και στα ακτοπλοϊκά) των ομάδων και καταβολή αρχές του μήνα, πριν περίμεναν να γίνει εκκαθάριση 1-2 φορές τον χρόνο.
4. Πρωτάθλημα Ενωσιακών μεικτών ομάδων. Τριάντα πέντε χρόνια τα αγόρια είχαν αυτό το προτέρημα, για πρώτη φορά διεξήχθη πρωτάθλημα και για τα κορίτσια U15, μάλιστα υπάρχει και εξασφαλισμένη χρηματοδότηση και για την περίοδο 2024-2025
5. Μετά από πολλές προσπάθειες χαρακτηρίστηκαν και τα τρία πρωταθλήματα Α-Β-Γ Εθνικά, ενώ μέχρι τότε δεν είχαν αυτήν την ισχύ, έτσι καταφέραμε να έχουν τα σωματεία μας μεγαλύτερη οντότητα (χρηματοδότησης, γήπεδα κλπ)
6. Κύπελλο Ελλάδος, ξανά συστάθηκε ο θεσμός και ολοκληρώθηκε.
7. Τηλεοπτικό : για πρώτη φορά ήρθαμε σε συμφωνία με τηλεοπτικό πάροχο (Action 24) κ είχαμε απευθείας μετάδοση ενός αγώνα κάθε Σάββατο καθώς και κάθε Δευτέρα εκτενή αναφορά στο πρωτάθλημα μας από τη Νova στην εκπομπή του Ντέμη Νίκολαίδη που ξεπερνούσε τους 700.000 τηλεθεατές.

Για όλα τα παραπάνω θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους εργαζόμενους της ΕΠΟ, ιδιαιτέρως το γυναικείο τμήμα, και τον εκτελεστικό διευθυντή. Προσωπικά ανέλαβα τη δημιουργία της ένωσης γυναικών διότι ήταν μια υποχρέωση της ΕΠΟ έναντι της ολιστικής μελέτης, δυστυχώς κανείς δεν ασχολήθηκε και φοβούμενος τυχόν επιπτώσεις από τους διεθνείς θεσμούς στο γυναικείο ποδόσφαιρο, πήρα την πρωτοβουλία και με τη βοήθεια των περισσότερων γυναικείων σωματείων φτάσαμε στην ολοκλήρωση της, πλέον το ποδόσφαιρο γυναικών έχει τη δική του φωνή και δύναμη, ας αξιοποιήσουμε αυτήν την ευκαιρία στο έπακρον.

Άφησα για το τέλος τη μεγάλη επιτυχία της Εθνικής ομάδας προ ολίγο ημερών που για πρώτη φορά στην ιστορία της θα πάρει μέρος στα play off για την πρόκριση στο ευρωπαϊκό. Μια επιτυχία που ανήκει εξολοκλήρου στις αθλήτριες, οι οποίες έχουν βιώσει πράγματι πέτρινα χρονια στο ποδόσφαιρο γυναικών κάτω από αντίξοες συνθήκες να παλεύουν για τα αυτονόητα, αλλά ήρθε η ώρα της δικαίωση τους, πολλά συγχαρητήρια και στο προπονητικό staff.

Και μην τολμήσει να πάρει κανείς έστω ένα κομματάκι από αυτήν την επιτυχία.

Ως πρόεδρος της επιτροπής καθώς και όλη η επιτροπή, είμαστε χαρούμενοι γι αυτήν την επιτυχία που επιτεύχθηκε επί των ημερών μας, αλλά μέχρι εκεί, εμείς προσπαθήσαμε να δώσουμε (αναφέρθηκα γι αυτά παραπάνω) στα εθνικά κλιμάκια αυτά που σε άλλες χώρες θεωρούνται αυτονόητα και έπρεπε να δοθούν από την ΕΠΟ εδώ και 10-20 χρόνια.

Ομαδάρα πάμε για την πρόκριση!

ΥΓ 1. Δεν θα μας δείτε ποτέ σε φωτό ομάδας, αποδυτήρια κλπ, δεν πήγαμε ποτέ να πούμε για τις προσπάθειες που καταβάλουμε γιατί απλά αυτά ήταν η υποχρέωση μας και τίποτε άλλο.

ΥΓ 2. Εδώ μην ξεχνάμε και τους παράγοντες που για 20-30 χρόνια κράτησαν ζωντανό το ποδόσφαιρο γυναικών, όταν η ΕΠΟ και το κράτος είχαν μηδενική συνεισφορά.

Σας ευχαριστώ όλες και όλους για την αγάπη σας και τη συνεργασία μας.

Ζητώ συγνώμη από όποιον-όποια στεναχώρησα ίσως με κάποια απόφαση μου.

Φύτρας Κυριάκος

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected