Αθλήματα

Ξανά και ξανά Αλκαράθ! (vids)

O Κάρλος Αλκαράθ μετά το Roland Garros, του περασμένου μήνα, θα υπερασπιστεί και τον τίτλο του στο Wimbledon επικρατώντας του Νόβακ Τζόκοβιτς με 6-2, 6-2, 7-6(4), μετά από 2 ώρες και 27 λεπτά, κατακτώντας τον τίτλο για 2η σερί χρονιά στο Λονδίνο, αλλά και το 4ο Grand Slam στην καριέρα του σε ισάριθμους τελικούς. 

Σε ηλικία 21 ετών και 70 ημερών ο Αλκαράθ έγινε ο νεαρότερος παίκτης στην εποχή των Open, που κατακτά Roland Garros και Wimbledon την ίδια χρονιά, αφήνοντας πίσω του τον Μπιορν Μποργκ (22 ετών και 32 ημερών – 1978) και τον Ράφα Ναδάλ (22 ετών και 33 ημερών – 2008). 

Παράλληλα έγινε ο δεύτερος που καταφέρνει να κατακτήσει 4 Grand Slam στους πρώτους 4 major τελικούς στην καριέρα του, μετά τον Ρότζερ Φέντερερ, ενώ έφτασε τις 18 νίκες σε 20 παιχνίδια στο Wimbledon έχοντας μπροστά του μόνο τον Ροντ Λέιβερ ο οποίος είχε κάνει το 19/20! 

Όπως αναφέρει το tennis24, o Αλκαράθ, εκτός από τα περασμένα πρώτα service, ήταν καλύτερος σε όλες τις στατιστικές κατηγορίες από τον Τζόκοβιτς, περνώντας το 59% των πρώτων service (70% ο Σέρβος), κερδίζοντας το 84% των πόντων (47/56) και το 51% στο δεύτερο (20/39), ήταν καλύτερος στις επιστροφές (42%-29%), σταμάτησε στους 42 winners, έναντι 26 του αντιπάλου του, ενώ είχε ένα λιγότερο λάθος από τον Σέρβο (24-25). Ο τελικός ξεκίνησε με τον Αλκαράθ να πιέζει αφόρητα το service του Τζόκοβιτς, ο οποίος έσωσε 4 break-points, αλλά δεν μπόρεσε να κάνει το ίδιο και στο 5ο με τον

Ισπανό να φτάνει σε break (1-0), το οποίο εξαργύρωσε με hold στη συνέχεια παίρνοντας προβάδισμα με 2-0. 

Μετά από περίπου 20 λεπτά αγώνα, ο Τζόκοβιτς κατάφερε να φτάσει σε hold μειώνοντας σε 2-1, αλλά από εκεί και πέρα ακολούθησαν δύο hold κι ενα break (ύστερα από διπλό λάθος του Σέρβου) με τον Αλκαράθ να φτάνει στο 5-1! 

Ο Τζόκοβιτς μείωσε με το πρώτο love-game στον τελικό (5-2), αλλά στη συνέχεια ο Αλκαράθ κράτησε το service του κλείνοντας το set με 6-2 κάνοντας στο 1-0. 

Παρόμοια εικόνα είχε και το 2ο set με τον Αλκαράθ να “χτυπάει” ξανά στο πρώτο service-game του Τζόκοβτις φτάνοντας σε break (1-0) και στο 2-0 λίγο αργότερα με δύσκολο αυτή τη φορά hold. Το καθοριστικό break για τον Ισπανό ήρθε στο 7ο game (5-2) και πάλι από διπλό λάθος του Τζόκοβιτς, με τον Αλκαράθ να κλείνει και το δεύτερο σκέλος του αγώνα ξανά με 6-2.

Το 3ο set ήταν και το πιο δραματικό, αλλά και ανταγωνιστικό. Με τα ποσοστά του Τζόκοβιτς στο service να ανεβαίνουν και τον Αλκαράθ να δυδκολεύεται να φτάσει σε hold. Παρά το γεγονός αυτό ο Ισπανός προσπάθησε και παλι να αιφνιδιάσει τον Τζόκοβιτς στην αρχή του set, με τον Σέρβο αυτή τη φορά να φτάνει σε τρομερό hold σβήνοντας 4 break-points (2-1). 

Στη συνέχεια ήταν η ώρα του Αλκαράθ να κλείσει δύσκολα game, σβήνοντας το break-point του Τζόκοβιτς (3-3), με τον Ισπανό όμως να φτάνει τελικά σε break στο 9ο game παίρνοντας προβάδισμα με 5-4 και τις μπάλες στα χέρια για να κλείσει τον τελικό. 

Μάλιστα με 3 σερί πόντους ο Ισπανός βρέθηκε σε τριπλό championship-point (40/0), όμως με ένα διπλό λάθος, αλλά και δύο τραγικά λάθη που ακολούθησαν έδωσε χώρο στον Τζόκοβιτς, όχι μόνο να ισοφαρίσει (40/40), αλλά και με δύο ακόμα πόντους να πάρει πίσω το χαμένο του service κάνοντας το 5-5! 

Το set οδηγήθηκε στο tie-break εκεί που ο Αλκαράθ έφτασε πρώτος σε mini-break (3/1), με τον Τζόκοβιτς να το παίρνει πίσω (3/3), αλλά στη συνέχεια ο Ισπανός κατακτώντας του 4 από τους τελευταίους 5 πόντους έφτασε στη νίκη και στον 4ο major τίτλο της καριέρας του. 

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected