Κατηγορίες
Διάφορα

Φωτιά στο Σοφικό Κορινθίας: Πυροσβέστης εκτός υπηρεσίας, μετέβη εθελοντικά για κατάσβεση και υπέστη καρδιακό επεισόδιο (photos)

Σε τέσσερις ανήλθαν οι τραυματίες από την πυρκαγιά που ξέσπασε σήμερα σε δασική έκταση στο Σοφικό Κορινθίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική, ο τέταρτος τραυματίας είναι Πυροσβέστης Πενταετούς Υποχρέωσης με καταγωγή από το Σοφικό Κορινθίας, ο οποίος επιχείρησε μαζί με τους συναδέλφους του εθελοντικά καθώς δεν είχε βάρδια.

Ο ιατρός και Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου στο Τομέα της Δημόσιας Υγείας, Χρυσοβαλάντης Μέλλος, που βρισκόταν στο πύρινο μέτωπο, ενημερώθηκε για την έντονη αδιαθεσία του πυροσβέστη. Ενημέρωσε άμεσα το ΕΚΑΒ και τον συνόδευσε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου. Κατά τη διακομιδή του, στο ύψος των Λουτρών Ωραίας Ελένης, ο άνδρας υπέστη την πρώτη ανακοπή, με τον κ.Μέλλο και τους διασώστες του ΕΚΑΒ να τον επαναφέρουν στη ζωή.

Στη συνέχεια και ενώ βρισκόταν εντός του νοσοκομείου Κορίνθου, παρουσία του κυρίου Μέλλου και όλων των καρδιολόγων, διαγνώστηκε με οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου, όμως λίγα λεπτά αργότερα, ο πυροσβέστης υπέστη τη δεύτερη ανακοπή. Οι ιατροί υπέβαλλαν ξανά υπεράνθρωπες προσπάθειες για να τον επαναφέρουν στη ζωή, όπως και έγινε, ωστόσο κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του σε νοσοκομείο της Αττικής, όπου και νοσηλεύεται μέχρι τώρα.

Σημειώνεται ότι κατά την κατάσβεση της πυρκαγιάς τρεις ακόμη πυροσβέστες τραυματίστηκαν ελαφρά και διακομίστηκαν στο Νοσοκομείο Κορίνθου. Πρόκειται για έναν επιπυραγό με θλαστικά τραύματα από πτώση, έναν αρχιπυροσβέστη με κάταγμα στο χέρι και έναν εποχικό πυροσβέστη με ελαφρά εγκαύματα στο χέρι και στο πρόσωπο.

δείτε φωτογραφίες στο korinthostv.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected
P