Αθλήματα

Gstaad Open: Δύσκολη πρόκριση για Τσιτσιπά | HIGHLIGHTS

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατέβαλε με μεγάλη δυσκολία το εμπόδιο του 20χρονου Σέρβου και Νο122 του κόσμου, Χαμάντ Μετζέντοβιτς, επικρατώντας στην πρεμιέρα του στο Swiss Open του Γκστάαντ με 7-6(6), 6-3, εξασφαλίζοντας μια θέση στα προημιτελικά του τουρνουά.

Όπως αναφέρει το tennis24, ο Τσιτσιπάς τελείωσε την αναμέτρηση με 11 άσους (3 διπλά λάθη), πέρασε το 63% των πρώτων service, κερδίζοντας το 75% των πόντων (36/48) και το 57% στο δεύτερο (16/28), ωστόσο η σημαντική διαφορά των δύο παικτών κι αυτό που έφερε τη νίκη στον Νο12 του κόσμου ήταν τα break-points με τον Τσιτσιπά να σβήνει και τα 5 του Σέρβου, συμπεριλαμβανομένων και το τριπλό set-point του 1ου set, ενώ ο ίδιο εκμεταλλεύτηκε τη μια από τις 4 ευκαιρίες του.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Μετζέντοβιτς να αντιμετωπίζει προβλήματα αδιαθεσίας, με αποτέλεσμα να ζητήσει ιατρικό τάιμ-άουτ στο 6ο game, με τους γιατρούς του γηπέδου να παίρνουν την πίεση από τον 20χρονο που δυσκολευόταν να αναπνεύσει.

Το παιχνίδι διακόπηκε για μερικά λεπτά με τον Σέρβο να απειλεί λίγο αργότερα με τριπλό set-point (0/40) στο service του Τσιτσιπά, ο οποίος κατάφερε να το σβήσει φτάνοντας στο πιο κρίσιμο hold του set, ισοφαρίζοντας σε 5-5.

Το set πήγε στο tie-break εκει όπου ο Τσιτσιπάς προηγήθηκε με 3/1, αλλά ο Μετζέντοβιτς κατάφερε να επιστρέψει και με 3 σερί πόντους να προηγηθεί με 4/3, φτάνοντας σε δύο σερί mini-break. Ο Τσιτσιπάς το πήρε πίσω άμεσα (4/4), όμως στη συνέχεια ο Σέρβος έφτασε σε νέο mini-break, που ήταν και set-point (6/5), παίρνοντας τις μπάλες στα χέρια του για να κλείσει το set.

Ο Τσιτσιπάς όμως από εκεί και πέρα με 3 σερί πόντους (δύο mini-break) έφτασε στην κατάκτηση του set παίρνοντας προβάδισμα με 1-0.

Το 2ο σκέλος του αγώνα ξεκίνησε με τον Έλληνα τενίστα να σβήνει και πάλι break-point του Σέρβου φτάνοντας σε ένα ακόμα δύσκολο hold (1-0). Ό,τι δεν κατάφερε να κάνει ο Μετζέντοβιτς σε εκείνο το σημείο το έκανε ο Τσιτσιπάς στο 6ο game όπου με το μοναδικό break στο ματς προηγήθηκε με 4-2 και στη συνέχεια με 5-2 σβήνοντας και το 5ο break-point του 20χρονου, σφραγίζοντας την πρόκριση λίγο αργότερα.

Στα προημιτελικά ο Τσιτσιπάς θα παίξει με τον Φάμπιο Φονίνι, ο οποίος με τη σειρά το κέρδισε πριν λίγο τον Χουάν Πάμπλο Βαρίγιας με 3-6, 7-6(5), 7-5.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected