Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Europa League : Η Μπότεφ στον δρόμο του Παναθηναϊκού, μεγάλη ανατροπή για τη Σέριφ

Η Μπότεφ από το Πλόντβιβ της Βουλγαρίας θα είναι η αντίπαλος του Παναθηναϊκού στον 2ο προκριματικό γύρο του Europa League.

Οι Βούλγαροι είχαν πάρει προβάδισμα πρόκρισης από το πρώτο ματς, καθώς είχαν επικρατήσει με 2-1 της Μάριμπορ, όμως η ρεβάνς στη Σλοβενία εξελίχθηκε σε… θρίλερ για τις δύο ομάδες.

Η Μάριμπορ άνοιξε το σκορ μόλις στο 13ο λεπτό με τον Γιάν Ρέπα και έφερε στα ίσα το συνολικό σκορ, με τους Σλοβένους να κρατούν το υπέρ τους 1-0 μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου.

Με το ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου ο Κρίστιαν Νουατσούκου ισοφάρισε σε 1-1 για την Μπότεφ, ενώ οι Βούλγαροι πήραν κεφάλι στο σκορ με τον Άντονι Ούτζα στο 60′ να διαμορφώνει το 1-2.

Οι παίκτες της Μάριμπορ δεν τα παράτησαν και μπήκαν ξανά στη διεκδίκηση της πρόκρισης, με τον Ετιέν Ιβς Μπεγκρέ στο 80′ να ισοφαρίζει σε 2-2 μετατρέποντας το φινάλε του αγώνα σε θρίλερ.

Οι γηπεδούχοι πίεσαν αρκετά για το γκολ που θα έστελνε το ματς στην παράταση, όμως η Μπότεφ άντεξε, κράτησε με νύχια και δόντια το υπέρ της 2-2 και στο φινάλε πανηγύρισε την πρόκρισή της στον 2ο προκριματικό γύρο του Europa League, όπου θα τεθεί αντιμέτωπη με τον Παναθηναϊκό.

Η ελληνική ομάδα θα υποδεχθεί του Βούλγαρους στο ΟΑΚΑ στις 25 Ιουλίου (21:00), ενώ η ρεβάνς θα διεξαχθεί στη Φιλιππούπολη την 1η Αυγούστου.

Από τα άλλα ματς, ξεχώρισε η μεγάλη ανατροπή της Σέριφ, που ισοφάρισε την ήττα του πρώτου αγώνα στη Μολδαβία από τη Ζίρα και κατάφερε να πάρει την πρόκριση με 5-4 στα πέναλτι.

Εισιτήριο στον επόμενο γύρο πήρε εύκολα η Έλφσμποργκ, με συνολικό σκορ 8-2 επί της κυπριακής Πάφου, όπως επίσης και η Βίσλα, με δύο νίκες κόντρα στη Λάπι από το Κόσοβο.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα :

Μάριμπορ (Σλοβενία) – Μπότεφ Πλόβντιβ (Βουλγαρία)  2-2  [1-2]
Πάφος (Κύπρος) – Έλφσμποργκ (Σουηδία)  2-5  [0-3]
Κορβινούλ (Ρουμάνια) – Πάκσι (Ουγγαρία)  0-2  [4-0]
Ζίρα (Αζερμπαϊτζάν) – Σέριφ Τιράσπολ (Μολδαβία)  1-2, 4-5 πεν  [1-0]
Λάπι (Κόσοβο) – Βίσλα Κρακοβίας (Πολωνία)  1-2 [0-2]
Τομπόλ (Καζακστάν) – Ρουζομπέροκ (Σλοβακία)  1-0 [2-5]

*Με κόκκινο οι ομάδες που προκρίνονται

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected
P