Αθλήματα

Gstaad Open: Ο Τσιτσιπάς ξεπέρασε τον Φονίνι και μπήκε ημιτελικά | HIGHLIGHTS

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς σημείωσε τη δεύτερη νίκη του στο Swiss Open Gstadd και επικρατώντας του Φάμπιο Φονίνι με 6-4, 6-3 μετά από 67 λεπτά, εξασφάλισε την πρόκριση για τα ημιτελικά του τουρνουά.

Αυτή ήταν η 32η νίκη στη σεζόν για τον Νο12 του κόσμου (32-12), ο οποίος θα βρεθεί στον 19ο ημιτελικό στην καριέρα του σε χωμάτινη επιφάνεια (13-5), αλλά και τον 3ο μέσα στο 2024 μετά το Μόντε Κάρλο και τη Βαρκελώνη φτάνοντας σε ισάριθμους τελικούς.

Παράλληλα με αυτή τη νίκη ο Τσιτσιπάς διατήρησε το αήττητο κόντρα στον Φονίνι, με το ρεκόρ του να βελτιώνεται σε 5-0, φτάνοντας μάλιστα στο 14-1 κόντρα στους Ιταλούς (χωμάτινη επιφάνεια) με τη μοναδική του ήττα να είναι απέναντι στον Σίνερ στο τουρνουά της Ρώμης (2020).

Όπως αναφέρει το Tennis24, ο Τσιτσιπάς τελείωσε την αναμέτρηση με 3 άσους (κανένα διπλό λάθος), πέρασε το 61% του πρώτου service, κερδίζοντας το 74% των πόντων (23/31) και το 60% στο δεύτερο (12/20), ενώ φάνηκε αποτελεσματικός στις ευκαιρίες του για break (4/6 break-points).

Με συνέπεια στο service και πιέζοντας παράλληλα το service του Φονίνι, ο Τσιτσιπάς κατέκτησε τα πρώτα 3 games του προημιτελικού (3-0), φτάνοντας πρώτος σε break. Η απάντηση του Φονίνι ήταν άμεση, καθώς με 3 σερί games πήρε πίσω το χαμένο του service ισοφαρίζοντας σε 3-3.

Το καθοριστικό break για τον Νο12 του κόσμου και Νο1 του ταμπλό, ήρθε στο 10ο game με τον Έλληνα τενίστα να βρίσκει στο 2ο break του στο set με 6-4 πήρε προβάδισμα με 1-0.

Στο 2ο σκέλος ο Τσιτσιπάς “χτύπησε” ξανά στο ίδιο σημείο κάνοντας το 3-1, με τον Φονίνι να απαντάει ξανά άμεσα (3-2), αλλά να μην μπορεί ούτε αυτός να εξαργυρώσει το break με τον Τσιτσιπά να “σπάει” ξανά τον Ιταλό (4-2), ενώ στη συνέχεια κρατώντας εύκολα το service του έφτασε στην πρόκριση στα ημιτελικά.

Εκεί θα αντιμετωπίσει είτε τον Φελίξ Οζέρ Αλιασίμ, είτε τον Ματέο Μπερετίνι που θα ολοκληρώσουν το πρόγραμμα της ημέρας στο κεντρικό court.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected