Αθλήματα

Gstaad Open: Ο Μπερετίνι άφησε εκτός τελικού τον Τσιτσιπά (vids)

Ο Ματέο Μπερετίνι χρειάστηκε μία ώρα και 43 λεπτά για να επικρατήσει του Στέφανου Τσιτσιπά με 7-6(6), 7-5, σημειώνοντας την πρώτη του νίκη κόντρα στον Έλληνα τενίστα, εξασφαλίζοντας παράλληλα την πρόκριση για τον τελικό του Swiss Open Gstaad. 

Όπως αναφέρει το Tennis24, ο Ιταλός διατήρησε το αήττητο στους χωμάτινους ημιτελικούς, βελτιώνοντας το ρεκόρ του σε 8-0, φτάνοντας παράλληλα τις 15 νίκες μέσα στη σεζόν (15-5), αλλά και στη 12η στο τουρνουά σε 13 αναμετρήσεις.

Ο Νο82 του κόσμου, τελείωσε το ματς με 7 άσους (κανένα διπλό λάθος), είχε 79% στα περασμένα πρώτα service, κερδίζοντας το 92%(!) στους πόντους (46/50) και το 62% στο δεύτερο (8/13), δεν αντιμετώπισε κανένα break-point από τον Τσιτσιπά, ενώ εκμεταλλεύρηκε τη μια από τις 3 ευκαιρίες για break. 

Από τη μεριά του ο Τσιτσιπάς δυσκολεύτηκε σε μεγάλο βαθμό στις επιστροφές, τελειώνοντας το παιχνίδι με 14% (9/63), ενώ στο 1ο set είχε μόλις 6% (2/32), κερδίζοντας μόλις δύο πόντους συνολικά από το service του Μπερετίνι κι αυτούς με δύο αβίαστα λάθη του Ιταλού.

Ο Μπερετίνι άρχισε να απειλεί το service του Τσιτσιπά στο 7ο game, με τον Έλληνα τενίστα να σβήνει break-point σε ένα game όπυο προηγήθηκε με 40/15, διατηρώντας το προβάδισμα (4-3), ενώ ο Μπερετίνι απείλησε και στο 9ο game με τον Τσιτσιπα να σβήνει ξανά break-point (5-4). 

Στο tie-break που ακολούθησε ο Τσιτσιπάς βρήκε πρώτος mini-break (2/0), με τον Μπερετίνι να το παίρνει αμέσα πίσω (2/2), ενώ στη συνέχεια έφτασε πρώτος σε set-point (6/5), το οποίο έσβησε ο Τσιτσιπάς μετά από το τραγικό λάθος του Ιταλού που έχασε τη βασική γραμμή με το forehand. 

Στον επόμενο πόντο όμως ο Ιταλός βρήκε mini-break (7/6), κλείνοντας το set με εύκολο πόντο παίρνοντας προβάδισμα με 1-0. 

Στο 2ο set οι επιστροφές του Τσιτσιπά από 6% έφτασαν στο 23%, όμως αυτό δεν ήταν αρκετό για να “πληγώσει” το service του Μπερετίνι, ο οποίος μάλιστα έφτασε στο μοναδικό του break στο κατάλληλο σημείο (7-5), μετά από ένα αβίαστο λάθος του Τσιτσιπά, σφραγίζοντας την πρόκριση για τον τελικό της Κυριακής εκεί όπου θα αντιμετωπίσει τον προερχόμενο από τα προκριματικά Γάλλο, Κουεντάν Αλίς, που με τη σειρά του κέρδισε στον πρώτο ημιτελικό της ημέρας τον Γιάν Λέναρντ Στρουφ. 

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected