Αθλήματα

“Χρυσή” Αναστασία Μπουμπουλίδη στο επί κοντώ, πλησίασε το ρεκόρ της η Δεσπολλάρη στο Βέλγιο

φωτ. (ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)

Η Αναστασία Μπουμπουλίδη έκανε αυτό που μπορούσε και με άλμα στα 4,20 μ. κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ18 στην Μπάνσκα Μπίστριτσα.

Η νεαρή επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί και παρότι βρέθηκε …αρκετές φορές με την πλάτη στον τοίχο, κατάφερε να αντιδράσει και να δείξει το ταλέντο της. Η αθλήτρια του Βασίλη Μεγαλοοικονόμου ξεκίνησε τον αγώνα με ένα χαμένο άλμα στα 3,80 μ., πέρασε με την πρώτη τα 3,90 μ. και 4,00 μ. και μετά το ένα άκυρο στα 4,15 μ. επέλεξε να ανέβει υψηλότερα.

Σε εκείνο το σημείο τρεις αθλήτριες είχαν περάσει τα 4,15 μ. και η Ελληνίδα θα ήταν τέταρτη ακόμη κι αν ξεπερνούσε το ύψος. Στα 4,20 μ. ο πήχης έπεσε την πρώτη, όχι όμως και τη δεύτερη. Ο χαμός στις εξέδρες από τα μέλη της ομάδας ξεσήκωσαν το στάδιο, αφού σύσσωμη η αποστολή ήταν στο πέταλο για να πανηγυρίσει το τέταρτο μετάλλιο της στη διοργάνωση.

Έκτη θέση για τον Παναγιώτη Σάλτη στο βάδην με ατομικό ρεκόρ

Πολύ καλή παρουσία πραγματοποίησε ο Παναγιώτης Σάλτης στα 5.000 μ. βάδην έστω κι αν χρειάστηκε να κάνει μια παραπάνω στροφή ! Ο νεαρός αθλητής τερμάτισε στην 6η θέση με 21.44.72, επίδοση που αποτελεί ατομικό του ρεκόρ, όμως, έκανε μία στροφή παραπάνω – ο χρόνος της οποίας αφαιρέθηκε – από λάθος των κριτών. Ο βαδιστής του Θανάση Δεληγιάννη παρότι ήξερε πότε πρέπει να τερματίσει ακολούθησε τις οδηγίες των κριτών και βάδισε επιπλέον 400 μέτρα. Οι κριτές κατάλαβαν γρήγορα το λάθος τους και ενημέρωσαν σχετικά άμεσα τον αθλητή.

“Το είχα καταλάβει και από το χρόνο στο ρολόι μου πως έπρεπε να τερματίσω, όμως, οι κριτές μου έκαναν νόημα να συνεχίσω κι έτσι συνέχισα. Ευτυχώς όλα καλά. Χαίρομαι για το ρεκόρ μου, που ήρθε μάλιστα με αρκετά δύσκολες συνθήκες”, είπε ο αθλητής από την Καρδίτσα.

Στα 5.000 μ. βάδην αγωνίστηκε και ο Νίκος Μάρτος, που ήταν 22ος με 24.35.38. Ο νεαρός αθλητής του Νίκου Κελεπούρη επηρεάστηκε αρκετά από τη ζέστη κι έτσι δεν κατάφερε να ακολουθήσει έναν γρηγορότερο ρυθμό.

“Είμαι χαρούμενος με τη συμμετοχή μου. Ήταν ένας δύσκολος αγώνας. Χαίρομαι που έζησα αυτή τη μοναδική εμπειρία, που θα με οδηγεί και τα επόμενα χρόνια”, είπε ο αθλητής.

Πλησίασε το ρεκόρ της η Δεσπολλάρη στο Βέλγιο

Πολύ καλή παρουσία είχε η Γεωργία Δεσπολλάρη στο μίτινγκ Flanders Cup στο Βέλγιο (20/7). Η 21χρονη πρωταθλήτρια κάλυψε την απόσταση των 800 μ. σε 2.02.31 και τερμάτισε στην τρίτη θέση. Το ατομικό της ρεκόρ είναι 2.01.79 από τον περασμένο Μάιο στην Καλαμάτα.

Ατομικό ρεκόρ, με 3.49.59 πέτυχε ο 19χρονος Ανδρέας Γεωργίου, που κατέλαβε την 38η θέση σε ένα γεμάτο από συμμετοχές αγώνισμα.

Στο ίδιο μίτινγκ, ο Ιάσων Θανόπουλος ήταν πρώτος στο δίσκο με 55.06, ο Αργύρης Κιάφας τέταρτος στα 110 μ. με εμπόδια με 15.31 και ο Θοδωρής Βροντινός έκτος στα 100 μ. με 10.61 (0.0).

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected