Κατηγορίες
Διάφορα

Τα νεότερα για την υγεία του Συνοριοφύλακα : Γλίτωσε για χιλιοστά (vid)

Σε καταστολή στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου νοσηλεύεται ο 56χρονος Συνοριοφύλακας, που χθες στις 18.20 το απόγευμα δέχθηκε σφαίρα στην κοιλιά από πυροβολισμούς οι οποίοι προήλθαν απ’ την τουρκική πλευρά,

Ο έμπειρος αστυνομικός που κατάγεται από το Σουφλί και υπηρετεί στο Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης της πόλης, υποβλήθηκε επί δυο ώρες σε χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση της σφαίρας, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες έπληξε το λεπτό έντερο και τον σπλήνα. Απέφυγε τον κίνδυνο σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά χθες βράδυ και οι γιατροί θα επιχειρήσουν σήμερα να τον “ξυπνήσουν” προκειμένου να δουν πως εξελίσσεται η κατάσταση της υγείας του.

Στο Νοσοκομείο βρέθηκαν η σύζυγος του (είναι παντρεμένος με δυο γιους, ο ένας μάλιστα είναι αστυνομικός στην Αθήνα), θεωρείται και είναι από τους πιο έμπειρους Συνοριοφύλακες και σίγουρα στάθηκε τυχερός γιατί η σφαίρα εκτιμάται ότι εξοστρακίστηκε και δεν είχε τόσο μεγάλη δύναμη όταν τον βρήκε κάτω από τον αφαλό στην κοιλιακή χώρα.

Όσον αφορά τις συνθήκες του τραυματισμού και από ποιον δέχθηκε τη σφαίρα από την πρώτη στιγμή έγινε προσπάθεια από την Ελληνική Αστυνομία και όχι μόνο, να… κρατηθούν χαμηλοί τόνοι και να υποβαθμιστεί το περιστατικό. Το σίγουρο είναι ότι ο 56χρονοπς Συνοριοφύλακας βρισκόταν σε περιπολία με συναδέρφους του στον κάμπο του Σουφλίου, σε σημείο που δεν υπάρχει φράχτης. Αντιλήφθηκαν την παρουσία λαθρομεταναστών, οι οποίοι λόγω χαμηλής στάθμης του ποταμού Έβρου είναι πιο εύκολο να περάσουν στο ελληνικό έδαφος και προσπάθησαν να αποτρέψουν την παράνομη είσοδο τους. Τότε δέχθηκε ο τραυματισμένος αστυνομικός τον πυροβολισμό.

Αν αυτός προήλθε από διακινητές των συγκεκριμένων λαθρομεταναστών προκειμένου να φύγουν από εκεί οι Έλληνες Συνοριοφύλακες ή από Στρατοχωροφύλακες ή στρατιώτες, σε περίπτωση που οι Έλληνες αστυνομικοί βιντεοσκοπούσαν την επιχείρηση, ίσως να φαίνεται. Πάντως, οι πληροφορίες λένε πως στο συγκεκριμένο σημείο οι Τούρκοι έχουν δυο περίπολα από αστυνομικούς και στρατιωτικούς.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected
P