Κατηγορίες
Γ Εθνική / Τοπικά

Το sportsup.gr ξεκαθαρίζει την κατάσταση στη Γ Εθνική : Τι προβλέπει o ΚΑΠ και τι ισχύει με τις επιλαχούσες των μπαράζ

Το sportsup.gr σας έχει συνηθίσει (θέλουμε να πιστεύουμε) να δημοσιεύει ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΜΕΝΕΣ ειδήσεις.

Ειδικά στη Γ Εθνική και στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα, που λατρεύουμε να αγαπάμε, προσέχουμε ιδιαίτερα τι γράφουμε και μάλιστα σε εποχές που τα πάντα είναι ρευστά.

Αυτήν την εποχή, οι φίλοι της Γ Εθνικής μάλλον έχουν μπερδευτεί παρά καταλάβει τι γίνεται με το πρωτάθλημα της σεζόν 2024/2025.

Θυμίζουμε πως το sportsup.gr ήταν το μοναδικό μέσο που κατέγραψε βήμα-βήμα τις δηλώσεις συμμετοχής και έκανε γνωστό στο φινάλε, πως οι Παναγρινιακός, ΑΕ Κιλελέρ και ΑΟ Υπάτου δεν κατέθεσαν το παράβολο.

Τα τελευταία 24ωρα μάλιστα, έχουμε επιδοθεί σε μια άκρως συστηματική αναζήτηση για το αν θα υπάρξουν κι άλλες απώλειες ομάδων (δήλωσαν συμμετοχή αλλά δεν έχουν διοικητική σταθερότητα), ενώ χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της Προοδευτικής, για την οποία έχει γραφτεί ότι δήλωσε αλλά άνθρωποι δίπλα στην ομάδα αλλά και ποδοσφαιριστές με τους οποίους έχουμε μιλήσει, το ξέρουν μόνο από τα δημοσιεύματα, καθώς δεν έχουν μιλήσει με κανέναν στη διοίκηση!

Το sportsup.gr ήταν επίσης το μέσο που ουδέποτε αναφέρθηκε σε αντικαταστάσεις γιατί πολύ απλά, οι συνεργάτες μας μελετούν διεξοδικά την προκήρυξη, άσχετα αν αυτή γίνεται πολλές φορές… κουρελόχαρτο από την ίδια την Ομοσπονδία.

Ωστόσο, το πως γίνονται οι αντικαταστάσεις ομάδων που δεν δηλώνουν συμμετοχή αλλά και όλη η διαδικασία, προβλέπεται όχι από την προκήρυξη του πρωταθλήματος, αλλά από τον Κανονισμό Αγώνων Ποδοσφαίρου 2023, Άρθρο 4, Παράγραφος 6.

Τι ακριβώς αναφέρει;

Πάμε να το δούμε σε ένα απολύτως χειροπιαστό παράδειγμα.

Γνωρίζουμε ότι η Νίκη Ευκαρπίας (στον 1ο όμιλο πέρσι) δεν θα αγωνιστεί φέτος στη Γ Εθνική. Η ομάδα ανήκει στην ΕΠΣ Μακεδονίας, άρα η ΕΠΟ θα κληθεί να στείλει προσκλήσεις κατά σειρά στη δεύτερη και τρίτη ομάδα της βαθμολογίας της εν λόγω Ένωσης.

Επίσης, γνωρίζουμε ότι ο Παναγρινιακός, παρά το γεγονός πως κέρδισε την άνοδο μέσω των μπαράζ, δεν πλήρωσε το παράβολο, καθώς επιθυμεί να παίξει στο τοπικό. Στον όμιλο του Παναγρινιακού, η ομάδα που τερμάτισε στην 4η θέση είναι η Αναγέννηση Περιβολίου, η οποία αναμένεται να κληθεί από την ΕΠΟ να την αντικαταστήσει.

Με αυτά τα δύο παραδείγματα, σας δώσαμε ένα στίγμα για το πως θα κινηθεί η Ομοσπονδία, αν βεβαίως τηρηθεί κατά γράμμα ο ΚΑΠ.

Τα άλλα, είναι “να χαμε, να λέγαμε”. Και να γράφουμε…

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected
P