Ποδόσφαιρο Κόσμος

Μικρό προβάδισμα πρόκρισης για τον ΠΑΟΚ, δέχτηκε αστεία γκολ

Ένα άλλο αποτέλεσμα θα επιθυμούσε βεβαίως ο ΠΑΟΚ, αλλά κρατάει τη νίκη έστω και με ρευστό σκορ.

Ο “δικέφαλος”, μπροστά στους φίλους του που κατέκλισαν την Τούμπα στο πρώτο επίσημο ματς της σεζόν, προδόθηκε από τα αμυντικά του λάθη και δέχτηκε δύο αστεία τέρματα, που βάζουν στο παιχνίδι της πρόκρισης στη -μέτρια κατά τα άλλα- Μπόρακ Μπάνια Λούκα.

Δύο αμυντικοί του, οι Κουλιεράκης και Εκόνγκ πέτυχαν δύο και ένα γκολ αντίστοιχα, με αποτέλεσμα ο ΠΑΟΚ να πάρει ισχνό προβάδισμα πρόκρισης για τον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League.

Το φιλμ

Ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και προσπαθούσε να ανοίξει την κλειστή άμυνα της Μπάνια Λούκα, προσπαθώντας να δώσει πλάτος στο γήπεδο. Έτσι όλες οι προσπάθειες γινόντουσαν από τα πλάγια και κυρίως από τα δεξιά στα πρώτα λεπτά του αγώνα.

Η πρώτη φάση στον αγώνα ήταν για την Μπάνια Λούκα. Ο Ερέρα στο 14΄ ξεπέρασε στο σπριντ τον Εκόνγκ, σέντραρε και αρχικά η μπαλιά του κόπηκε. Η μπάλα όμως έπεσε στα πόδια του Βούκοβιτς, αυτός έκανε την μπαλιά με τον Λούκιτς να πηδά πιο ψηλά από όλους, να πιάνει την κεφαλιά και να αστοχεί.

Στο 17ο λεπτό όμως στην Τούμπα υπήρξε… έκρηξη! Ο Ντεσπόντοφ εκτέλεσε το κόρνερ από αριστερά, και ο Κουλιεράκης με δυνατή κεφαλιά έκανε το 1-0.

Το προβάδισμα του ΠΑΟΚ όμως δεν κράτησε για πολύ, καθώς στο 22′ οι Βόσνιοι ισοφάρισαν. Ο Κουλιεράκης σε μια σύγκρουση με τον Κοτάρσκι βρήκε την μπάλα με το χέρι με τον διαιτητή Σμάιτς να πηγαίνει στο VAR και μετά από εξέταση της φάσης να δείχνει την άσπρη βούλα. Ο Ερέρα εκτέλεσε και ισοφάρισε σε 1-1.

Το σύνολο του Λουτσέσκου από εκείνο το σημείο και έπειτα έβγαζε έναν εκνευρισμό πιθανότατα διότι δεν του έβγαινε τίποτα στο χορτάρι. Ο Δικέφαλος μόλις ηρέμησε άρχισε να… πνίγει την Μπάνια Λούκα, που αμυνόταν μαζικά. Το γκολ φαινόταν πως θα έρθει και τελικά ήρθε στο 39ο λεπτό. Ο ΠΑΟΚ κέρδισε κόρνερ με τον Ντεσπόντοφ να το εκτελεί και αρχικά τους Βόσνιους να απομακρύνουν. Ωστόσο, η μπάλα έπεσε στα πόδια του Μπάμπα που σέντραρε με στόχο τον Οζντόεφ. Ο Ρώσος σούταρε δυνατά ο Σισκόφσκι απέκρουσε, ο Κουλιεράκης πήρε το… ριμπάουντ και σκόραρε από κοντά πετυχαίνοντας το δεύτερο γκολ του ΠΑΟΚ, αλλά και δικό του στο ματς (2-1).

Στο 44′ ο Οζντόεφ έχασε τεράστια ευκαιρία να σκοράρει, καθώς ο Μουργκ τον έβγαλε φάτσα με την εστία και τον αντίπαλο κίπερ εξουδετερωμένο, αλλά σημάδεψε αντίπαλο σε κενή εστία. Ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε εκεί να κάνει το 3-1 και να ηρεμήσει, αλλά δεν το έκανε και το… πλήρωσε. Ο Τάισον στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους έκανε μια ακατανόητη ενέργεια ντριμπλάροντας στο μισό του ΠΑΟΚ, ενώ είχε επιλογές για πάσα. Ο Βραζιλιάνος έχασε την μπάλα η Μπάνια Λούκα έφυγε στην κόντρα και ο Κουλάσιν από κοντά νίκησε τον Κοτάρσκι για το 2-2.

Το δεύτερο μέρος, ήταν πιο κλειστό στο ξεκίνημά του, με τον ΠΑΟΚ να ψάχνει το γκολ και να το βρίσκει στο 51ο λεπτό, σε μία φάση όπου ο Ντεσπόντοφ εκτέλεσε το κόρνερ και ο Εκόνγκ εκμεταλλεύτηκε την κακή έξοδο του γκολκίπερ της Μπόρατς, για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα με καρφωτή κεφαλιά, κάνοντας ωραία κίνηση στο δεύτερο δοκάρι (3-2). Δύο λεπτά μετά, ο Τάισον δοκίμασε το πόδι του, αλλά ο Σισκόφσκι είχε απάντηση και στη συνέχεια, ο Ραζβάν Λουτσέσκου έβαλε στο παιχνίδι τους Ζίβκοβιτς, Σαμάτα και Καμαρά, που έκανε το επίσημο ντεμπούτο του, ενώ είχε προηγηθεί η είσοδος και του Κωνσταντέλια.

Ο ρυθμός του αγώνα έπεφτε όσο περνούσε η ώρα και στο 77′ ο Σαμάτα έχασε απίστευτη ευκαιρία, καθώς δεν πρόλαβε να κάνει επαφή με την μπάλα προ κενής εστίας, με τον Μέγιερ να του παίρνει την… μπουκιά μέσα από το στόμα και να στέλνει την μπάλα δοκάρι και κόρνερ, με τον Τανζανό να “παγώνει”. Το παιχνίδι στην Τούμπα έκλεισε με τον ΠΑΟΚ να παίρνει τη νίκη, παρά το γεγονός ότι έκανε… δώρα στην Μπόρατς και να πηγαίνει στη Βοσνία σε μία εβδομάδα για να “κλειδώσει” το εισιτήριο για τον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League.

Συνθέσεις

ΠΑΟΚ (Ράζβαν Λουτσέσκου) : Kοτάρσκι, Μπάμπα, Κουλιεράκης, Εκόνγκ, Σάστρε, Σβαμπ (85′ Τσιγγάρας), Οζντόεφ (68′ Καμαρά), Τάισον, Μουργκ (60′ Κωνσταντέλιας), Ντεσπόντοφ (68′ Ζίβκοβιτς), Μπράντον (68′ Σαμάτα)

Μπόρακ Μπάνια Λούκα (Μλάντεν Ζίζοβιτς) : Σισκόφσκι, Ερέρα, Καρολίνα, Μέγερς, Κβρζιτς (72′ Χρέλια), Σκόρουπ (85′ Βράνιες), Γκράχοβατς, Βούκοβιτς (89’Τσάβιτς), Σάβιτς, Κουλάσιν, Λούκιτς (89′ Χάσουκιτς)

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected