Super League 1

Θετικός ο Άρης παρά την ήττα από την Άλκμααρ (photos)

Ο Άρης κέρδισε τις εντυπώσεις στο πρώτο του φιλικό απέναντι στην πιο έτοιμη Άλκμααρ, αλλά ηττήθηκε 2-1 από τους Ολλανδούς.

Η ελληνική ομάδα μπήκε εξαιρετικά στη φιλική αναμέτρηση με την πιο έτοιμη ολλανδική και μόλις στο 5ο λεπτό κέρδισε πέναλτι μετά από ανατροπή του Σαμόρα από τον Πενέτρα. Ο Σαβέριο όμως είδε τον Βέρχουλστ να βγάζει το δεξί του πλασέ. Οι Θεσσαλονικείς βασιζόμενοι στον Γκαρθία που έφτιαχνε παιχνίδι και στους πολύ επικίνδυνους Σαμόρα και Σαβέριο, έκλεβαν μπάλες και δημιούργησαν κι άλλες επικίνδυνες καταστάσεις στην ολλανδική εστία.

Στο 12′ ο Φετφατζίδης με ανάποδο πόδι από τα δεξιά σημάδεψε το απέναντι γάμα, αλλά η μπάλα έφυγε έξω. 2 λεπτά αργότερα ο Σαβέριο μπήκε από τ’ αριστερά και ανάγκασε τον Βέρχουλστ σε εντυπωσιακή επέμβαση. Κόντρα στη ροή της αναμέτρησης η ΑΖ προηγήθηκε με τον Πάροτ να εκμεταλλεύεται ντο λάθος του Βέλεθ στα δεξιά και την κατάλληλη στιγμή να γυρνάει στον Μπουρμέστερ, ο οποίος με πλασέ άνοιξε το σκορ στο 21′.

Η απάντηση για την ομάδα του Μάντζιου δεν άργησε με τον Μοντόγια να κλέβει μπάλα στη μεσαία γραμμή να μπαίνει περιοχή από τα δεξιά και να μοιράζει στον Σαμόρα που πλάσαρε για το 1-1. Ο ρυθμός έπεσε μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους που βρήκε τους δύο αντιπάλους σε ισορροπία.

Στο 55′ ο Μάντζιος έκανε 4 μαζεμένες αλλαγές με αποτέλεσμα να χαθεί η καλή δημιουργία του πρώτου μέρους, αλλά και πάλι ο Άρης δεν κινδύνευσε στην άμυνά του. Στο 67′ μια στημένη μπάλα έκανε τη διαφορά για τους γηπεδούχους. Ο Μπαζούρ γέμισε ωραία και ο Πενέτρα με δυνατή κεφαλιά σκόραρε για το 2-1.

Στο 73 ο Παναγίδης που ήρθε από τον πάγκο ακούμπησε το 2-2 αλλά ο αναπληρωματικός γκολκίπερ Βιρτζίνο έβγαλε με το πόδι το αριστερό πλασέ του Έλληνα μέσου. Ο Βιρτζίνιο είχε εξαιρετική αντίδραση και στην κεφαλιά του Πάβιτσιτς διώχνοντας σε κόρνερ. Η ισοφάριση δεν ήρθε ούτε στο 81′ μετά το δυνατό σουτ του Μοντόγια.

Ο Κάσιους με δυνατό σουτ σημάδεψε το δοκάρι του Κουέστα στο 89′ στην τελευταία ευκαιρία του ματς.

δείτε φωτογραφίες ΕΔΩ

Η σύνθεση του Άρη (Άκης Μάντζιος) : Κουέστα, Βέλεθ, Μπράμπετς, Φατόρε, Φεράρι, Ζουλ, Μοντόγια, Γκαρθία, Φετφατζίδης, Σαβέριο και Σαμόρα. Έπαιξαν και οι Ρόουζ, Παναγίδης, Πάρντο, Πάβιτσιτς, Μορόν, Σουλεϊμάνοφ

*με στοιχεία από το Novasports.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected