Super League 1 - Μεταγραφές

Ο Andrei Moțoc υπέγραψε στην Athens Kallithea

Η Athens Kallithea ανακοίνωσε την Πέμπτη (25/7) την απόκτηση του διεθνούς με την Εθνική νέων Μολδαβίας, Αντρέι Μοτσόκ.

Ο 22χρονος σέντερ μπακ και αμυντικός μέσος ύψους 1,95 μ., μετράει μία συμμετοχή στη Serie A με τη Σαλερνιτάνα και πέρασε την περσινή σεζόν δανεικός στη Legnago υπό τις οδηγίες του προπονητή της Athens Kallithea, Μάσιμο Ντονάτι.

Γεννημένος στο Κισινάου, ο Μοτσόκ μετακόμισε στην Μπολόνια σε νεαρή ηλικία και ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο με τις ερασιτεχνικές ομάδες Granamica και Sasso Marconi πριν ενταχθεί στην Κάρπι, όπου τελικά έκανε το ντεμπούτο του στην πρώτη ομάδα και τις δύο πρώτες επαγγελματικές εμφανίσεις του – μία στο Κύπελλο Ιταλίας και μία στη Serie C – σε ηλικία 18 ετών τη σεζόν 2020/21.

Ο Μοτσόκ εντάχθηκε στη Σαλερνιτάνα την επόμενη σεζόν, όπου πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στη Serie A σε ηλικία 19 ετών τον Ιανουάριο 2022, παίζοντας και τα 90 λεπτά σε μία ήττα 3-0 από τη Λάτσιο.

Έπειτα από έναν εξάμηνο δανεισμό στη Σιένα, ο Μοτσόκ πέρασε ολόκληρη τη σεζόν 2023/24 δανεικός στη Legnago στη Serie C, καταγράφοντας 27 συνολικά συμμετοχές και βοηθώντας την να προκριθεί στα playoffs ανόδου.

Ως διεθνής, ο Μοτσόκ έχει 13 συμμετοχές με την U21 Εθνική Μολδαβίας.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected