Κατηγορίες
Αθλήματα

«Στο πόδι» το Philippe Chatrier | Ο Αλκαράθ “καθαρίζει” τη νίκη – πρόκριση μέσα σε αποθέωση!

Ράφα Ναδάλ και Κάρλος Αλκαράθ έκαναν το πρώτο βήμα προς το μεγάλο τους στόχο, που δεν είναι άλλος από το μετάλλιο στους Ολυμπιακός Αγώνες, επικρατώντας των Αργεντινών και Νο6 του ταμπλό Μάξιμο Γκονζάλεζ και Αντρές Μολτένι με 7-6(4), 6-4 εξασφαλίζοντας την πρόκριση στον 2ο γύρο του τουρνουά.

Όπως αναφέρει το Tennis24, το παιχνίδι ήταν πολύ κλειστό με τους έμπειρους διπλίστες από την Αργεντινή να δυσκολεύουν, όπως ήταν αναμενόμενο τους Ισπανούς, ξεκινώντας μάλιστα με break στην αναμέτρηση (1-0), το οποίο όμως πήραν πίσω οι Ναδάλ και Αλκαράθ με τον πρώτο να κάνει ένα εντυπωσιακό παιχνίδι και τον Αλκαράθ να είναι πιο νευρικός στους πρώτους πόντους του ματς.

Το set πήγε στο tie-break, αφού νωρίτερα οι Ισπανοί έσβησαν διπλό break-points των Αργεντινών διατηρώντας το προβάδισμα (3-2). Στο tie-break Αλκαράθ και Ναδάλ βρήκαν mini-break με την τύχη να βοηθάει το cross-court forehand του Αλκαράθ που έκανε το 4/3, για να κλείσουν το set λίγο αργότερα με 7/4 κάνοντας το 1-0.

Στο 2ο σκέλος του αγώνα οι Αργεντινοί μπήκαν πιο δυνατά παίρνοντας προβάδισμα με 3-0, βρίσκοντας πρώτοι break (2-0), με τους Ναδάλ και Αλκαράθ να απαντούν άμεσα ισοφαρίζοντας σε 3-3 παίρνοντας πίσω το χαμένο τους service.

Το καθοριστικό break για τους Ισπανούς ήρθε στο 9ο game παίρνοντας προβάδισμα με 5-4 σφραγίζοντας την πρόκριση αμέσως μετά με ένα σχετικά εύκολο hold. Στη φάση των “16” θα αντιμετωπίσουν είτε τους Ολλανδούς Τάλον Χρίκσπουρ και Γουέσλεϊ Κούλχοφ, είτε τους Ούγγρους Μάρτον Φούτσοβιτς και Φαμπιάν Μαροζάν.

Θυμίζουμε ότι αυτή ήταν η δεύτερη νίκη μέσα σε μια ημέρα για τον Αλκαράθ, ο οποίος νωρίτερα επικράτησε του Χαντί Χαμπίμπ από τον Λίβανο με 6-3, 6-1, ενώ ο Ναδάλ θα κάνει λογικά την πρεμιέρα του στο μονό την Κυριακή κόντρα στον Μάρτον Φούτσοβιτς.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected
P