Κατηγορίες
Αθλήματα

Paris 2024: Ήττα με ανατροπή για τα αδέρφια Τσιτσιπά (vids)

Στέφανος και Πέτρος Τσιτσιπάς αν και προηγήθηκαν στα sets κόντρα στους Πορτογάλους Νούνο Μπόρζες και Φραντσίσκο Καμπράλ, τελικά δεν κατάφεραν να πάρουν την πρόκριση λυγίζοντας στη διαδικασία του super tie-break με 3-6, 6-3, 12-10, μένοντας εκτός συνέχειας Ολυμπιακού τουρνουά.

Με “όπλο” το service, όπου παραχώρησαν συνολικά μόλις 4 πόντους, το ελληνικό δίδυμο έκανε ιδανική αρχή στο ντεμπούτο τους σε Ολυμπιακούς Αγώνες, ξεκινώντας με break (2-0) το οποίο και εξαργύρωσαν εύκολα παίρνοντας προβάδισμα με 3-0. Από εκεί και πέρα τόσο τα αδέρφια Τσιτσιπά όσο και οι Πορτογάλοι δεν αντιμετώπισαν πρόβλημα στο service τους, με του Στέφανο και Πέτρο Τσιτσιπά να κλείνουν το set με 6-3 κάνοντας το 1-0.

Όπως αναφέρει το Tennis24, η πρώτη φορά που απείλησαν το ελληνικό service οι Πορτογάλοι ήταν στο 6ο game του 2ου set, με τους Έλληνες παίκτες να σβήνουν break-point, ισοφαρίζοντας σε 3-3. Ο,τι ομως δεν έκαναν σε εκείνο το σημείο οι Μπόρζες και Καμπράλ το έκαναν σε πιο καθοριστικό, βρίσκοντας break στο 8ο game (5-3) και στη συνέχεια έκλεισαν το set με 6-3 φτάνοντας στην ισοφάριση (1-1).

Στο super tie-break οι Πορτογάλοι έφτασαν σε δύο mini-break (3-2, 6-3), με τα αδέρφια Τσιτσιπά να παίρνουν πίσω το ένα από τα δύο μειώνοντας σε 6-4. Στη συνέχεια το πορτογαλικό δίδυμο έφτασε σε τριπλό match-point (9-6), με τους Έλληνες παίκτες να σβήνουν τα δύο στο service τους, μειώνοντας σε 9-8, ενώ αμέσως μετά ένα διπλό λάθος από τους Πορτογάλους έφερε το super tie-break στα ίσια (9-9).

Τα αδέρφια Τσιτσιπά έσβησαν και 4ο match-point ισοφαρίζοντας σε 10-10, αλλά μια τρομερή επιστροφή winner έδωσε νέο match-point στο πορτογαλικό δίδυμο (11-10), το οποίο εκμεταλλεύτηκε αμέσως μετά σφραγίζοντας την πρόκριση στην επόμενη φάση

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected
P