Γ Εθνική / Τοπικά

Γ Εθνική : Οι ομάδες ξεκινούν προετοιμασία, η Κοζάνη;

Η Κοζάνη περνάει ίσως την πιο δύσκολη μεταβατική περίοδο της, μετά τον υποβιβασμό της από τη Super League 2 στη Γ’ Εθνική.

Οι ημέρες περνούν και ο χρόνος κυλά χωρίς κάποιο χειροπιαστό σημάδι ότι γίνεται κάτι συγκεκριμένο…

Πριν λίγες ημέρες αποχώρησε και ο γενικός αρχηγός της ομάδας, Πάρης Μπακάλης, ενώ οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές του περσινού ρόστερ έχουν βρει νέες ομάδες.

Μια νέα προσπάθεια ξεκινά από το μηδέν, η ομάδα πρέπει να οργανωθεί με νέα πρόσωπα και προγράμματα, και πολλά άλλα για να μπορέσει να λειτουργήσει σωστά.

Αν και δήλωσε κανονικά συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, αυτή την περίοδο είναι πολύ δύσκολο να βρει ποδοσφαιριστές που να μπορούν να υποστηρίξουν μια αξιοπρεπή πορεία, καθώς οι περισσότεροι έχουν ήδη ξεκινήσει προετοιμασία.

Για να δημιουργηθεί ένα σύνολο που να μπορεί να σταθεί στην απαιτητική Γ’ Εθνική, πρέπει να βρεθούν έμπειροι ποδοσφαιριστές που γνωρίζουν τα γήπεδα και τους αντιπάλους της κατηγορίας.

Οι νεαροί παίκτες της U19 δεν μπορούν να υποστηρίξουν κάτι ανάλογο, καθώς δεν έχουν αρκετά παιχνίδια στα πόδια τους, ούτε γνωρίζουν τι απαιτεί η Γ’ Εθνική, ούτε είναι έτοιμοι να αντεπεξέλθουν σε αυτό το απαιτητικό πρωτάθλημα με τα πολλά παιχνίδια και την υψηλή βαθμολογική πίεση.

Οι επόμενες ημέρες θα είναι πολύ κρίσιμες για το μέλλον της ομάδας της Κοζάνης, με όλα τα ενδεχόμενα να είναι στο τραπέζι…

Κάποιες συζητήσεις μεταξύ ανθρώπων που πήραν πρωτοβουλίες με γνωστούς προπονητές της περιοχής έγιναν, αλλά ως εκεί…

Κάποιες συζητήσεις με ποδοσφαιριστές που έχουν αγωνιστεί στη Γ’ Εθνική και κατάγονται από την Κοζάνη έγιναν, αλλά ως εκεί.

Αναμένουμε συγκεκριμένα αποτελέσματα τις επόμενες ημέρες (Προπονητικό τιμ, Γενικός αρχηγός, φροντιστές, προπονητής τερματοφυλάκων, συμβούλιο, υπεύθυνος επικοινωνίας).

Επίσης, το θέμα του γηπέδου είναι βασικό… Πού θα προπονείται η ομάδα;

Γιατί αν δεν ξεκινήσεις από αυτά, δύσκολα θα γίνουν τα επόμενα βήματα.

Πρέπει να βλέπουμε την πραγματικότητα όπως είναι και να μην εθελοτυφλούμε.

Καλύτερα να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, παρά να κρύβουμε προβλήματα κάτω από το χαλί, ούτε να δημιουργούμε προσδοκίες που είναι αδύνατο να εκπληρωθούν όπως την περσινή περίοδο.

Η μεταβατική περίοδος της Κοζάνης δεν θα είναι εύκολη ούτε στρωμένη με ροδοπέταλα…

Το σίγουρο είναι ότι όποια προσπάθεια και να γίνει, πρέπει να γίνει ορθολογικά με συγκεκριμένους στόχους…

Η ομάδα ήδη “πληγώθηκε” αρκετά από την ανεπάρκεια ορισμένων και ο κόσμος της απογοητεύτηκε για ακόμη μια φορά.

*με στοιχεία από την Αθλητική Ανασκόπηση

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected
P