Κατηγορίες
Αθλήματα

Paris 2024: Η Κόστιουκ σταμάτησε τη Σάκκαρη (vids)

H Μάρτα Κόστιουκ, όπως στο περσινό Wimbledon, έτσι και φέτος στους Ολυμπιακούς Αγώνες έβαλε στοπ στη Μαρία Σάκκαρη, επικρατώντας με 4-6, 7-6(5), 6-4 μετά από 2 ώρες και 49 λεπτά με την πορεία της Ελληνίδας τενίστριας να σταματά και πάλι στον 3ο γύρο (όπως και στο Τόκιο) και πάλι από ουκρανική ρακέτα.

Σε ένα παιχνίδι που οι δύο παίκτριες αισθανόντουσαν πιο…άνετα στα αντίπαλα service, από τη μία η Κόστιουκ τελείωσε το ματς με 56% κερδισμένους πόντους στο πρώτο και 23% στο δεύτερο service, την ίδια ώρα που η Σάκκαρη είχε 42% και 43% αντίστοιχα. Παράλληλα η Ουκρανή σταμάτησε στα 13 διπλά λάθη και στα 47 συνολικά αβίαστα, η Σάκκαρη είχε 8 διπλά λάθη και 55 αβίαστα στο σύνολο, ενώ και οι δύο είχαν από 10 break!

Όπως αναφέρει το Tennis24, η διαφορά της Κόστιουκ με τη Σάκκαρη, ήταν ότι η Ελληνίδα τενίστρια έβγαλε από πολύ νωρίς εκνευρισμό, μιλούσε διαρκώς με το box της σπαταλώντας και ενέργεια, αλλά και χαλώντας το πνευματικό παιχνίδι της σε στιγμές που είχε τις ευκαιρίες για να “ξεκολλήσει” από την αντίπαλό της και να πάρει εκείνη το προβάδισμα για τη νίκη.

Η Ουκρανή ξεκίνησε καλύτερα το ματς κατακτώντας τα πρώτα 3 games και “σπάζοντας” δις το service της Σάκκαρη (3-0), η οποία όμως κατάφερε να αντιδράσει γρήγορα και με τον ίδιο τρόπο, πήρε πίσω και τα δύο break κάνοντας το 4-3.

Από εκεί και πέρα ακολούθησε ένα break για την κάθε παίκτρια, με τη Σάκκαρη να διατηρεί το προβάδισμα (5-4) και στη συνέχεια με ένα ακόμα δικό της break να κλείνει το set με 6-4 κάνοντας το 1-0.

Το 2ο σκέλος είχε τα ίδια στοιχεία στην αρχή, αλλά διαφορετική κατάληξη. Η Κόστιουκ ήταν και πάλι εκείνη που ξεκίνησε καλύτερα (2-0), η Σάκκαρη αντέδρασε ξανά (2-2), ενώ απάντησε και στις επόμενες δύο φορές που η Ουκρανή προηγήθηκε δύο φορές με break (3-2, 4-2), ισοφαρίζοντας σε 3-3 και 4-4 αντίστοιχα.

Η…αναλαμπή, όσον αφορά το service των δύο παικτριών, σημειώθηκε στο τέλος του 2ου set, όπου για πρώτη φορά είδαμε τόσα hold μαζεμένα με τη λύση να δίνει το tie-break. Εκεί η Κόστιουκ έχοντας ένα περισσότερο mini-break (4-3), κατάφερε να κλείσει το set με 7/5 και να ισοφαρίσει σε 1-1.

Στο decider δεν άλλαξε κάτι στην εικόνα του ματς. Το ένα break διαδεχόταν το άλλο με τη Σάκκαρη αυτή τη φορά να φτάνει πρώτη (1-0), αλλά την Κόστιουκ να απαντάει με δύο break κι ένα hold κάνοντας το 3-1.

Η Σάκκαρη απάντησε παίρνοντας πίσω το χαμένο της service ισοφαρίζοντας σε 3-3, για να ακολουθήσουν ακόμα δύο σερί games από την Κόστιουκ, η οποία με 5-3 πήρε τις μπάλες στα χέρια για να κλείσει την πρόκριση.

Μάλιστα η Ουκρανή προηγήθηκε με 30/0, όμως η Σάκκαρη κατάφερε με σερί πόντους να κάνει το break και να μειώσει σε 5-4, ωστόσο για μία ακόμη φορά δεν μπόρεσε να φτάσει σε hold με την Κόστιουκ να σφραγίζει την πρόκριση για τα προημιτελικά εκεί όπου θα βρει την Ντόνα Βέκιτς που με τη σειρά της κέρδισε νωρίτερα την Κόρι Γκοφ.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected
P