Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Έκανε αυτό που έπρεπε στη Βοσνία ο ΠΑΟΚ και πήρε την πρόκριση (vid)

Χάρη σε ένα γκολ στο 25ο λεπτό, ο ΠΑΟΚ επέβαλε τα δικά του “θέλω” στην Μπάνια Λούκα και πήρε την πρόκριση για τον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League.

Ο “δικέφαλος” δεν έθελξε με την απόδοση του, όμως ήταν κυρίαρχος στον αγωνιστικό χώρο, μην αφήνοντας τους Βόσνιους να κάνουν ούτε μία ουσιαστική φάση στον αγώνα.

Με κορυφαίο τον Τόμας Μουργκ, που δημιούργησε κινδύνους αλλά και σκόραρε το μοναδικό τέρμα του “δικεφάλου”, ο ΠΑΟΚ πέρασε νικηφόρα από την έδρα της Μπόρατς και “έκλεισε” ραντεβού με τη Μάλμε στην επόμενη φάση.

Εκτός των άλλων, η ελληνική ομάδα εξασφάλισε την παρουσία της στη League Phase του Conference League αλλά και στα play off του Europa League.

Το φιλμ

Η Μπόρατς μπήκε δυναμικά στον αγωνιστικό χώρο και πάτησε επικίνδυνα στην περιοχή από τα πρώτα λεπτά, έχοντας και τη στήριξη του κόσμου της.

Η πρώτη όμως σημαντική ευκαιρία στο ματς ήρθε από τον ΠΑΟΚ. Με τη συμπλήρωση 15 λεπτών, ο Μουργκ εκτέλεσε το κόρνερ στο δεύτερο δοκάρι, ο Κουλιεράκη έκανε την προβολή και η μπάλα πήρε τροχιά προς την εστία αλλά βρήκε στο δοκάρι.

Από το σημείο εκείνο και έπειτα, ο “δικέφαλος” ανέβασε στροφές και δέκα λεπτά μετά, άνοιξε το σκορ. Ο Τάισον βρήκε εξαιρετικά τον Οζντόεφ, ο Ρώσος έπαιξε με τον Μουργκ κι αυτός πλάσαρε ιδανικά στην κίνηση για το 1-0 του ΠΑΟΚ.

https://x.com/Pushtv_28/status/1818730330960150742

Δύο λεπτά μετά μάλιστα, οι “ασπρόμαυροι” έφτασαν κοντά σε ένα δεύτερο γκολ, όταν ο Οζντόεφ έπιασε το σουτ αλλά ο Σισκόφσκι απέκρουσε εντυπωσιακά.

Ο ΠΑΟΚ ήταν κυρίαρχος στο διάστημα αυτό και στο 36′ λίγο έλειψε να σκοράρει ξανά. Ο δραστήριος Μουργκ σούταρε δυνατά εκτός περιοχής αλλά η μπάλα πέρασε μόλις άουτ.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, οι φιλοξενούμενοι απείλησαν και πάλι από στημένο. Στο 48′ ο Μουργκ εκτέλεσε συρτά το κόρνερ, ο Τάισον σημάδεψε τη γωνία αλλά ο Σισκόφσκι απέκρουσε.

Στο 51′ ήταν η σειρά του Μπάμπα να απειλήσει, δοκιμάζοντας το πόδι του αλλά και τα αντανακλαστικά του πορτιέρο των Βόσνιων.

Ένα χαρακτηριστικό στιγμιότυπο σημειώθηκε στο 62ο λεπτό, τη στιγμή της αλλαγής του Αντρίγια Ζίφκοβιτς, ο οποίος αποθεώθηκε από τους φίλους της Μπόρατς, προφανώς λόγω της σέρβικης καταγωγής του!

Μετά από ένα διάστημα χωρίς πολλές συγκινήσεις και…συντήρηση από πλευράς ΠΑΟΚ, ο Κωνσταντέλιας έφτασε κοντά στο γκολ στο 88′ αλλά ο Σισκόφσκι αποσόβησε.

Συνθέσεις

Μπόρατς Μπάνια Λούκα (Μπόγιαν Πούτζιγκατζα) : Σισκόφσκι, Κβρζιτς (68′ Τσάβιτς), Μέγερς, Καρολίνα, Ερέρα, Σκόρουπ (58′ Βράνιες), Γκράχοβατς, Κουλάσιν, Βούκοβιτς, Σάβιτς (58′ Χρέλια), Λούκιτς (80 λ.τ. Μάρτσετιτς)

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου) : Κοτάρσκι, Όττο, Εκόνγκ, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Σβαμπ (82′ Βιεϊρίνια), Οντόεφ, Ντεσπόντοφ (62′ Ζίφκοβιτς), Μουργκ (72′ Καμαρά), Τάισον (62′ Κωνσταντέλιας), Μπράντον (72′ Σαμάτα)

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected
P