Κατηγορίες
Αθλήματα

Paris 2024: Ο Τσιτσιπάς εύκολα, άνετα και πειστικά στα προημιτελικά (vids)

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ξεπέρασε και το εμπόδιο του Σεμπάστιαν Μπάεζ και με 7-5, 6-1 μετά από μία ώρα και 21 λεπτά, εξασφάλισε την πρόκριση για τα προημιτελικά των Ολυμπιακών Αγώνων για πρώτη φορά στην καριέρα του και πλέον απέχει μία νίκη για να μπει στη μάχη των μεταλλίων.

Ο Έλληνας τενίστας, αν και στην αρχή του αγώνα αντιμετώπισε προβλήματα μέχρι να βρει ρυθμό στο service του, επιτρέποντας στον Μπάεζ να τον “σπάσει” δύο φορές, στη συνέχεια ήταν εξαιρετικός και κερδίζοντας τα τελευταία 10 από τα 11 games έφτασε σε μια μεγάλη νίκη.

O Τσιτσιπάς ολοκλήρωσε το ματς με 61% περασμένα πρώτα service, κερδίζοντας το 89% των πόντων (32/36) και το 26% στο δεύτερο (6/23), εκμεταλλεύτηκε τις 5 από τις 7 ευκαιρίες για break, σημείωσε 11 winners, ενώ είχε και 19 αβίαστα λάθη.

Όπως αναφέρει το Tennis24, το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Τσιτσιπά να μη βρίσκει εύκολα πρώτο service γεγονός που έδωσε τη δυνατότητα στον Μπάεζ να φτάσει σε break με το “καλημέρα”και σε συνδυασμό με ένα love game έκανε το 2-0. Ο Τσιτσιπάς απάντησε με τον ίδιο τρόπο ισοφαρίζοντας σε 2-2, όμως με νέο break ο Μπάεζ πήρε και πάλι προβάδισμα με 3-2 και 5-3 λίγο αργότερα.

Ο Έλληνα τενίστας μείωσε σε 5-4, με τον Μπάεζ να παίρνει τις μπάλες στα χέρια για να κλείσει το set, όμως ο Τσιτσιπάς όχι μόνο έκανε το break, αλλά αμέσως μετά με νέο hold και νέο break έκλεισε αυτός το set με 7-5 κάνοντας το 1-0.

Το 2ο set ήταν παράσταση για ένα ρόλο με τον Τσιτσιπά να κάνει ό,τι θέλει στο court, παραχωρώντας από το service του συνολικά 6 πόντους, την ίδια ώρα που ο Αργεντινός σημείωσε στο δικό του μόλις 10 συνολικά. Ο Έλληνας τενίστας με δύο break και τρία hold έφτασε στο 5-0, με τον Μπάεζ να μειώνει σε 5-1 και τον Τσιτσιπά να σφραγίζει την πρόκριση με ένα ακόμα εύκολο hold.

Στα προημιτελικά θα αντιμετωπίσει είτε τον Νόβακ Τζόκοβιτς, είτε τον Ντόμινικ Κέπφερ, οι οποίοι αγωνίζονται αυτήν την ώρα στο Philippe Chatrier.







moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected
P