Κατηγορίες
Αθλήματα

Ίδρωσε, αλλά μπήκε 4άδα ο Αλκαράθ (vid)

O Κάρλος Αλκαράθ χρειάστηκε να δουλέψει σκληρά, αλλά έκαμψε την αντίσταση του Τόμι Πολ και έγινε ο νεότερος παίκτης που προκρίνεται στα ημιτελικά των Ολυμπιακών Αγώνων από το 2008, όταν το είχε κάνει ο Νόβακ Τζόκοβιτς.

Ο Αλκαράθ κατάφερε να “εξουδετερώσει” έναν αντίπαλο που πάντα τον βάζει σε μπελάδες, τον Πολ, χωρίς να χρειαστεί να παίξει 3ο σετ, με 6-3, 7-6 (7).

Όπως αναφέρει το Tennisnews, και αυτή ήταν μια πολύ δύσκολη αναμέτρηση για τον Ισπανό, που χρειάστηκε να σώσει διπλό break point στο 1ο game για να κρατήσει το σερβίς του. Αργότερα εκείνος έκανε το μόνο break του 1ου σετ και “ξέφυγε” με 5-2, για να το κατακτήσει στο 6-3.

Στο 2ο σετ τα πράγματα ήταν πιο δύσκολα, με τον Πολ να παίζει εντυπωσιακό τένις και να παίρνει ένα προβάδισμα με 3-0. Είχε μάλιστα και 2 ευκαιρίες για το 4-0 ο Αμερικανός, που μπορεί να μην τις εκμεταλλεύτηκε, αλλά διατήρησε τον έλεγχο μέχρι το 5-2.

Ο Αλκαράθ ωστόσο δεν παράτησε το σετ και βρήκε την ευκαιρία να πιέσει τον αντίπαλό του στο 9ο game. Ήταν το πρώτο game στο σετ που του άφησε περιθώρια αντίδρασης ο Πολ και ο Αλκαράθ το εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο, για να κάνει το break και να ισοφαρίσει σε 5-5.

Στο tie-break κρίθηκε το 2ο σετ και εκεί ο Αλκαράθ κατάφερε να σβήσει set point κερδίζοντας ένα πολύ εντυπωσιακό ράλι, για να αξιοποιήσει τελικά το 2ο match point του και να πάρει το tie-break με 9-7.

Ήταν η 4η νίκη του Αλκαράθ σε 6 συναντήσεις με τον Πολ (4-2), 2η συνεχόμενη, αφού τον είχε κερδίσει και στα προημιτελικά του Wimbledon πριν από λίγες εβδομάδες με 3-1 σετ.

Ο φοβερός Ισπανός, που έχει κερδίσει ήδη το Roland Garros και το Wimbledon αυτό το καλοκαίρι, μπήκε ημιτελικά στο ντεμπούτο του στους Ολυμπιακούς και μάλιστα είναι ο νεότερος παίκτης που το καταφέρνει από το 2008, όταν ο Τζόκοβιτς, στο δικό του ντεμπούτο τότε, είχε πάρει το χάλκινο μετάλλιο.

Ο Αλκαράθ θα περιμένει την αναμέτρηση του Ρουντ με τον Αλιασίμ και σε κάθε περίπτωση θα είναι το μεγάλο φαβορί για να μπει και στον τελικό.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected
P