Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Με χατ-τρικ Λιβάι Γκαρσία, η ΑΕΚ έκανε έναν…περίπατο στην Ανδόρα (vids)

Ήταν φανερό από το πρώτο παιχνίδι στην Αθήνα, πως η ΑΕΚ αδίκησε τον εαυτό της.

Η Ίντερ ντ’Εσκάλδες σε καμία περίπτωση δεν ήταν φόβητρο αλλά ούτε και η ομάδα που θα μπορούσε να βάλει τρία γκολ στην ελληνική ομάδα.

Αυτό λοιπόν φάνηκε περίτρανα σήμερα στο μικρό κρατίδιο της Ανδόρας, όπου η ΑΕΚ ήταν σοβαρή και έφτασε άνετα στο 4-0 και στο σκορ πρόκρισης για τον επόμενο γύρο του Conference League.

Εκεί θα αντιμετωπίσει τη Νόα από την Αρμενία που στο πρώτο ματς φιλοδώρησε με επτά τέρματα τη Σλιέμα από τη Μάλτα και δεν χρειάζεται να περιμένουμε καν τον σημερινό επαναληπτικό…

Κορυφαίος της ΑΕΚ ο Λιβάι Γκαρσία, που πέτυχε χατ-τρικ αλλά και ο Στρακόσα που είχε δύο σημαντικές επεμβάσεις, όταν το σκορ ήταν ρευστό.

Το φιλμ

Στα πρώτα 20 λεπτά, η ΑΕΚ πάτησε ελάχιστα στην αντίπαλη περιοχή, εν αντιθέσει με τους γηπεδούχους που έδειξαν διαθέσεις να απειλήσουν. Και το έκαναν με τη συμπλήρωση 15 λεπτών, χάνοντας μια σημαντική ευκαιρία.

Από κόντρα του Χατζισαφί στον Μπερλάνγκα, η μπάλα πήρε ύψος και χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι! Μετά σουτ του Ντε Λα Τόρε από το ύψος της μικρής περιοχής, ο Βίντα αλλοίωσε την πορεία της μπάλας, πήρε φάλτσα και πέρασε ελάχιστα δίπλα από δεξί δοκάρι.

Από το σημείο εκείνο και έπειτα, η ΑΕΚ ανέβασε στροφές και στο 28′ βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα, απλοποιώντας τα πράγματα στο παιχνίδι.

Ο Λιβάι Γκαρσία πήρε την μπάλα λίγο κάτω από τη σέντρα, έφτασε έξω από την περιοχή, και με διαδοχικές προσποιήσεις, την έφερε στο αριστερό και με ξερό διαγώνιο αριστερό σουτ έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνιά του Φερνάντεθ (0-1).

Στο 42′ ο Λιούμπισιτς βρέθηκε στο ύψος της περιοχής, δοκίμασε το πόδι του αλλά η μπάλα πήρε ύψος και έφυγε εκτός εστίας.

Δύο λεπτά μετά, η Ίντερ έφτασε κοντά στην ισοφάριση, όταν ο Ντε λα Τόρες βρέθηκε αφύλακτος στη δεξιά πλευρά της μεγάλης περιοχής, αναγκάζοντας τον Στρακόσα σε μια σπουδαία επέμβαση.

Με τη λήξη του αγώνα, ο “δικέφαλος” έχασε μεγάλη ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματα του. Ο Πάολο Φερνάντες γύρισε την μπάλα από τα δεξιά, ο Γιόνσον έγινε αποδέκτης της έξω από την περιοχή και το συρτό σουτ που επιχείρησε, κατέληξε ελάχιστα άουτ.

Η πρώτη καλή στιγμή στο δεύτερο μέρος ανήκει στην Ίντερ. Στο 59′ ο Φεχέρ έβγαλε τη σέντρα από αριστερά, ο Μπουχαρμά έπιασε την κεφαλιά αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ.

Για τον “δικέφαλο” η πρώτη ουσιαστική επίσκεψη στα καρέ των γηπεδούχων ήταν στο 65ο λεπτό. Ο Φερνάντες κινήθηκε εξαιρετικά από δεξιά, γύρισε στο ύψος του πέναλτι, ο Μάνταλος όμως πλάσαρε άσχημα και η μπάλα πέρασε εκτός εστίας.

Στο 74′ η ΑΕΚ “καθάρισε” την υπόθεση πρόκριση. Μετά το κόρνερ, η άμυνα της Ίντερ απέκρουσε, η μπάλα έφτασε μετά από γέμισμα στον Λιβάι Γκαρσία, ο οποίος κατέβασε την μπάλα και με υπέροχο πλασέ έκανε το 0-2.

Στο 78′ η άμυνα της ελληνικής ομάδας δεν απομάκρυνε, η μπάλα έμεινε… ζωντανή στην περιοχή, ο Στρακόσα απομάκρυνε και το σουτ του Άλεξ Σάντσεθ έφυγε άουτ.

Πέντε λεπτά μετά η ΑΕΚ πέτυχε και τρίτο γκολ, εδραιώνοντας την κυριαρχία της. Ο Μάνταλος έβγαλε την κάθετη πάσα, ο Άμραμπατ πάτησε περιοχή, έκανε το σουτ με το δεξιά, και η μπάλα αφού βρήκε στο δεξί δοκάρι, κατέληξε μέσα (0-3).

Στο επόμενο λεπτό, η ΑΕΚ σκόραρε πάλι με τον Λιβάι Γκαρσία, αλλά το γκολ ακυρώθηκε ως off side.

Ο “δικέφαλος” όμως δεν είπε την τελευταία λέξη στο ματς. Στο 86′ ο Λιβάι Γκαρσία πήρε την μπάλα στο ύψος της περιοχής, βγήκε απέναντι από τον Φερνάντεθ και με πλάσε πέτυχε χατ-τρικ αλλά και το 0-4 της ομάδας του.

Συνθέσεις

Ίντερ ντ’Εσκάλδες (Ότγκερ Κανάλς Σίφρο) : Αντνά Φερνάντεθ, Πουέντες, Τόρες (81′ Ραφίνια), Φεχέρ, Ντε λα Τόρε, Βίκτορ Μαρτίνεθ (60′ Γιονέτ Λόπεθ), Μπερλάνγκα, Μπουχαρμά (60′ Σάσα), Βίκτορ Αλόνσο, Γκιγέμε Λόπεθ, Γκαγιέγο (75′ Άλεξ Σάντσεθ)

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα) : Στρακόσα, Βίντα, Μουκουντί, Κάλενς, Χατζισαφί (81′ Ρότα), Σιμάνσκι. Γιόνσον (57′ λ.τ. Μάνταλος), Πάολο Φερνάντες (81′ Άμραμπατ), Γκατσίνοβιτς (72′ Κοϊτά), Λιούμπισιτς, Λιβάι Γκαρσία

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected
P