Κατηγορίες
Αθλήματα

Paris 2024: Η τρομερή Ζενγκ κέρδισε και τη Σφιόντεκ και πέρασε στον τελικό! (vids)

Η Κινγουέν Ζενγκ σταμάτησε το μεγάλο αήττητο της Ίγκα Σφιόντεκ στα γήπεδα του Roland Garros και με 6-2, 7-5, επιστρέφοντας από το 0-4 στο 2ο set, κατάφερε να πάρει το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό του Ολυμπιακού τουρνουά στο Παρίσι και να γράψει ιστορία ως η πρώτη Ασιάτισσα τενίστρια που θα διεκδικήσει το χρυσό μετάλλιο στο μονό γυναικών στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Σκιά του εαυτού της ήταν η Σφιόντεκ, η οποία σταμάτησε στα 36 αβίαστα λάθη (με μόλις 10 winners), την ώρα που είχε απέναντί της μια πολύ σοβαρή και προσεκτική Ζενγκ, που είχε 13 αβίαστα λάθη σε όλο το ματς. Χαρακτηριστικό είναι πως η Σφιόντεκ κέρδιζε τους περισσότερους πόντους της με λάθη υπό πίεση, με τη Ζενγκ να αμύνεται γενικά καλά και να αναγκάζει την Πολωνή να παίζει αρκετές επιπλέον μπάλες.

Όπως αναφέρει το tennisnews, στο 1ο σετ ειδικά η Σφιόντεκ κράτησε μόνο μια φορά το σερβίς της, στο 1ο game του αγώνα, όπου μάλιστα έσβησε break point πριν το κάνει. Στη συνέχεια πήρε άλλο ένα game με break για να ισοφαρίσει σε 2-2 και έχασε όλα τα υπόλοιπα, με αποτέλεσμα να μείνει πίσω με 6-2 μέσα σε 39 λεπτά.

Προσπάθησε να αντιδράσει και ξεκίνησε καλά το 2ο σετ, στο οποίο προηγήθηκε με 4-0. Τα θαλάσσωσε όμως από εκεί και πέρα, με τη Ζενγκ να απαντάει με ένα δικό της σερί και να ισοφαρίζει σε 4-4.

Μπόρεσε να κάνει ένα hold για το 5-4 η Πολωνή, όμως η Κινέζα συνέχισε να είναι η καλύτερη παίκτρια στο υπόλοιπο του 2ου σετ και έφτασε σε νέο break στο 11ο game, για να προηγηθεί με 6-5. Στο 12ο game είχε break point η Σφιόντεκ, στην απέλπιδα προσπάθειά της να γυρίσει αυτό το ματς, αλλά η Ζενγκ ήταν ξανά ψύχραιμη, το έσβησε και κράτησε τελικά το σερβίς της, για να “γκρεμίσει” το όνειρο της Σφιόντεκ για το χρυσό.

Αυτή ήταν η 1η φορά που κατάφερε να κερδίσει τη Σφιόντεκ η Ζενγκ, μετά από 6 αποτυχημένες προσπάθειες (1-6). Ακόμα πιο αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως έγινε η πρώτη παίκτρια που την κερδίζει γενικά στα γήπεδα του Roland Garros από το 2021, όταν το είχε κάνει η Μαρία Σάκκαρη, επίσης με 2-0 σετ τότε, για την προημιτελική φάση του παρισινού Slam.

Έκτοτε, η Σφιόντεκ μετρούσε ένα σερί 25 διαδοχικών νικών στο Roland Garros, κατακτώντας 3 συνεχόμενες φορές το major του Παρισιού. Ακόμα ένα σερί που της χάλασε η Ζενγκ, ήταν αυτό των 20 διαδοχικών νικών που είχε στο χώμα φέτος.

Μετά τον τελικό του Australian Open, όπου έχασε από την Aryna Sabalenka εύκολα, η Ζενγκ θα παίξει σε ακόμα έναν πολύ σπουδαίο τελικό φέτος, διεκδικώντας το χρυσό μετάλλιο στο ντεμπούτο της σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η 21χρονη Κινέζα, Νο.7 στην παγκόσμια κατάταξη, θα έχει μάλιστα πολύ καλές πιθανότητες σ’ αυτόν τον τελικό, αφού το μεγάλο βήμα ήταν να περάσει τη Σφιόντεκ. Στον άλλον ημιτελικό θα αναμετρηθούν οι Ντόνα Βέκιτς και Άννα Σμιέντλοβα.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected
P