Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Βόλτα στο Πλόβντιβ για τον Παναθηναϊκό και πρόκριση! (vids)

Έναν υγιεινό… περίπατο έκανε στο Hristo Botev Stadium ο Παναθηναϊκός!

Οι “πράσινοι” ήταν αποφασιστικοί κόντρα στους Βούλγαρους και δεν άφησαν κανένα περιθώριο αμφισβήτησης της κυριαρχίας τους.

Η ελληνική ομάδα ακολούθησε το παράδειγμα της ΑΕΚ και θα βρεθεί στην τρίτη προκριματική φάση του Conference League, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει τον Άγιαξ, που νίκησε στη Σερβία τη Βοϊβοντίνα με σκορ 3-1.

Κορυφαίος για τον Παναθηναϊκό ο Αλεξάντερ Γερεμέγεφ, ο οποίος πέτυχε δύο τέρματα και έκανε άνω-κάτω την άμυνα της Μπότεφ.

Το φιλμ

Μόλις στο 6ο λεπτό, ο Παναθηναϊκός άνοιξε το σκορ και έβαλε τις βάσεις για πρόκριση. Ο Τζούρισιτς βρήκε εξαιρετικά τον Μλαντένοβιτς, αυτός γύρισε στον Γερεμέγεφ και από κοντά “έγραψε” το 1-0 για τον Παναθηναϊκό.

Στη συνέχεια, η Μπότεφ προσπάθησε να πάρει μέτρα στο γήπεδο αλλά ο Παναθηναϊκός πίεσε ψηλά καταφέρνοντας να έχει την κατοχή. Ωστόσο, στο 27′ οι Βούλγαροι έφτασαν κοντά στην ισοφάριση.

Ο Μιντόφ βρήκε χώρο και έκανε ένα πολύ δυνατό σουτ που σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Ντραγκόφσκι.

Στο 32′ ο Παναθηναϊκός «έκρυψε» την μπάλα αλλά η πάσα του Τζούρισιτς προς τον Μαντσίνι ήταν λίγο πιο δυνατή.

Δύο λεπτά μετά όμως, οι “πράσινοι” ήταν πιο εύστοχοι! Ο Ντιομαντέ δεν έδιωξε σωστά την μπάλα, η οποία κατέληξε πάνω στον Τζούρισιτς, αυτός σούταρε με τη μία η μπάλα κόντραρε στον Ούτζα και κατέληξε στα δίχτυα της Μπότεφ για το 2-0 του Παναθηναϊκού.

Ένα λεπτό μετά, ο Μπακασέτας βρήκε λίγο χώρο έκανε δυνατό σουτ αλλά η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι της Μπότεφ και έφυγε άουτ.

Στην τελευταία φάση του πρώτου μέρους (45+1′) ο Παναθηναϊκός έφτασε τρίτο γκολ, μετατρέποντας την αναμέτρηση σε τυπική διαδικασία. Μετά το κακό διώξιμο του Ντιαμπατέ, ο Γερεμέγιεφ βρήκε τον Μαντσίνι που μπήκε στην περιοχή, έσπασε στον Τζούρισιτς που έκανε το 3-0!

Ίδια η εικόνα στο δεύτερο μέρος, με τον Παναθηναϊκό να πετυχαίνει τέταρτο γκολ ξανά (όπως στην αρχή του αγώνα) με τον Γερεμέγεφ. Μετά την εξαιρετική πάσα του Κώτσιρα, ο Σουηδός επιθετικός νίκησε τον Μπερνάτ για το 0-4. Το γκολ μέτρησε μετά από έλεγχο του VAR.

Στο 61′ λίγο έλειψε να πετύχει πέμπτο γκολ ο Παναθηναϊκός. Ο Γερεμέγιεφ μετά από υπέροχη προσπάθεια των παικτών, έβγαλε τον Μαντσίνι σε καλή θέση αλλά ο Μπερνάτ έδιωξε.

Στο 69′ η Μπότεφ είχε μια ευκαιρία για να μειώσει το σκορ, αλλά ο Ντραγκόφσκι μπλόκαρε το σουτ του Καραμπέλιοφ έξω από την περιοχή.

Τρία λεπτά μετά, ωραία σέντρα του Ετό, ο Σέκουλιτς πήρε την κεφαλιά αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

Στο 76′ ο Τετέ που έκανε ντεμπούτο με τους “πράσινους”, βρήκε πεσμένος τον Γερεμέγιεφ αλλά ο Μπερνάτ έδιωξε.

Στην τελευταία φάση του ματς, ο Λημνιός βρέθηκε απέναντι στον Μπερνάτ αλλά δεν κατάφερε να τον νικήσει.

Συνθέσεις

Μπότεφ (Ντούσαν Κέρκεζ): Μπερνάτ, Κόντε, Ταμ, Ντιαμπατέ (46′ Ακίρε), Μπαλογιάννης (59′ Γιορντάνοφ / 64 λ.τ. Καραμπελίοφ), Ετό, Περέρα, Μινκόφ, Ποπόφ (46′ Κορόσεφ), Νουατσούκου, Ούτζα (44′ λ.τ. Σέκουλιτς)

Παναθηναϊκός (Ντιέγκο Αλόνσο) : Ντραγκόφσκι, Μλαντένοβιτς, Κώτσιρας, Γέντβαϊ (46′ Μαξίμοβιτς), Ίνγκασον, Τσέριν (74′ Λημνιός), Αράο, Τζούρισιτς (74′ Ζέκα), Μαντσίνι (61′ Τετέ), Μπακασέτας, Γερεμέγεφ (79′ Σπόραρ)

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected
P