Κατηγορίες
Super League 1 - Μεταγραφές

Εντυπωσιακή κίνηση της Athens Kallithea με Nicolas Isimat-Mirin (vid)

Η Athens Kallithea έκανε το σπουδαίο deal!

Οι πρωταθλητές του 2ου ομίλου της Super League 2, που θα αγωνιστούν φέτος στα “μεγάλα σαλόνια” του ελληνικού ποδοσφαίρου, ανακοίνωσαν την Παρασκευή (2/8) την απόκτηση του Γάλλου σέντερ-μπακ Νικολά Ισιμά με ελεύθερη μεταγραφή.

Ο 32χρονος αμυντικός χει κατακτήσει τρεις φορές το πρωτάθλημα της ολλανδικής Eredivisie με την Αϊντχόφεν, ενώ έχει παραστάσεις και από Ligue 1, τουρκική Süper Lig, και Major League Soccer. Πέρασε την περσινή σεζόν στην Eredivisie με τη Φίτεσε, όπου διετέλεσε αρχηγός.

Γεννημένος στο παρισινό προάστιο Meudon, ο Isimat-Mirin έπαιξε ποδόσφαιρο σε μικρή ηλικία στη Roissy-en-Brie, στη φημισμένη Clairefontaine και στη Ρεν προτού πάει στη Βαλενσιέν, όπου τελικά ενσωματώθηκε στην πρώτη ομάδα, κάνοντας το ντεμπούτο του στη Ligue 1 τον Μάιο του 2011 σε ηλικία 19 ετών.

Έχοντας καθιερωθεί ως βασικός και ένα από τα κορυφαία νέα ταλέντα της Ligue 1 τις επόμενες δύο σεζόν, ο Ισιμά εξασφάλισε μεταγραφή στη Μονακό τον Ιούνιο 2013, μετρώντας 11 συνολικά συμμετοχές στην πρώτη του σεζόν με την ομάδα, προτού πάει στον ολλανδικό γίγαντα PSV.

Ο Ισιμά βοήθησε την PSV να κατακτήσει το πρωτάθλημα της Eredivisie το 2014-15, καταγράφοντας 25 συνολικά συμμετοχές κατά τη διάρκεια της σεζόν και πείθοντας, έτσι, την ομάδα να μετατρέψει τον δανεισμό του σε μόνιμη μεταγραφή. Από εκεί κι έπειτα, κατέκτησε άλλα δύο πρωταθλήματα με την ομάδα τις σεζόν 2015-16 και 2017-18, μετρώντας 130 συνολικά συμμετοχές με έξι γκολ και μία ασίστ, συμπεριλαμβανομένων και 14 συμμετοχών στο Champions League και οκτώ συμμετοχών στο Europa League.

Μετά την αποχώρησή του από την PSV, ο Ισιμά υπέγραψε στην Μπεσικτάς, μετρώντας 14 συμμετοχές στην τουρκική Süper Lig το 2018-19, και στη συνέχεια 16 συμμετοχές ως δανεικός στην Τουλούζ στη Ligue 1 το 2019-20.

Μετά την Μπεσικτάς, ο Ισιμά εντάχθηκε στην Κάνσας Σίτι στη Major League Soccer τον Φεβρουάριο του 2021, καταγράφοντας 46 συνολικές συμμετοχές με ένα γκολ και μία ασίστ τις σεζόν 2021 και 2022.

Επέστρεψε στην Eredivisie με τη Φίτεσε τον Ιανουάριο 2023, μετρώντας 46 συνολικά συμμετοχές με ένα γκολ και μία ασίστ την τελευταία μιάμιση σεζόν.

Ως διεθνής, ο Ισιμά έχει εκπροσωπήσει τη Γαλλία με τις U20 και U21 Εθνικές ομάδες.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected
P