Super League 1 - Μεταγραφές

Matěj Hanousek : Το νέο μεταγραφικό απόκτημα Athens Kallithea

Η Athens Kallithea ανακοίνωσε την Παρασκευή την απόκτηση του Τσέχου αριστερού μεσοεπιθετικού, Ματέι Χάνουσεκ με ελεύθερη μεταγραφή.

Ο 31χρονος ποδοσφαιριστής έχει μεγάλη εμπειρία στην κορυφαία κατηγορία της Τσεχίας, συμπεριλαμβανομένων τριών σεζόν στη Σπάρτα Πράγας, τη μεγαλύτερη ομάδα της χώρας με την οποία έχει κατακτήσει το Κύπελλο Τσεχίας, προτού συνεχίσει αγωνιζόμενος τις επόμενες τρεις σεζόν στις κορυφαίες κατηγορίες της Πολωνίας και της Τουρκίας.

Γεννημένος στην Πράγα, ο Χάνουσεκ ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα στην Ντούκλα Πράγας, κάνοντας το ντεμπούτο του στην πρώτη κατηγορία σε ηλικία 19 ετών τον Μάιο 2013. Έχοντας καθιερωθεί ως βασικός τις επόμενες δύο σεζόν, ο Χάνουσεκ πήγε στη Γιάμπλονετς, όπου πέρασε τρεισήμισι σεζόν, με αποκορύφωμα την κατάκτηση της τρίτης θέσης τη σεζόν 2017/18 και τη συμμετοχή στο UEFA Europa League τη σεζόν 2018/19 που του εξασφάλισαν μεταγραφή στον τσέχικο γίγαντα Σπάρτα Πράγας τον Ιανουάριο 2019.

Στη Σπάρτα, ο Χάνουσεκ κατέγραψε 80 συνολικά συμμετοχές με τρία γκολ και έξι ασίστ τις επόμενες τρεις σεζόν, κατακτώντας το Κύπελλο Τσεχίας τη σεζόν 2019/20 και παίζοντας στο UEFA Europa League το 2020/21.

Μετά από εννέα συνεχόμενες σεζόν με 177 συνολικές συμμετοχές στην πρώτη κατηγορία της Τσεχίας, ο Χάνουσεκ παραχωρήθηκε δανεικός στην πολωνική Ekstraklasa με τη Βίσλα Κρακοβίας το 2021/22 και στην τουρκική Süper Lig με τις Γκαζιαντέπ και Ανκαραγκουτσού το 2022/23, μέχρι που τον απέκτησε με μόνιμη μεταγραφή για τη σεζόν 2023/24, με τον Χάνουσεκ να μετράει 37 συνολικές συμμετοχές την τελευταία μιάμιση σεζόν.

Ως διεθνής, ο Χάνουσεκ έχει εκπροσωπήσει την Τσεχία με τις U20 και U21 Εθνικές ομάδες.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected
P