Κατηγορίες
Αθλήματα

Ο υπεραθλητής Τζόκοβιτς σε έναν ακόμη τελικό της καριέρας του! (vid)

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς επικράτησε του Λορέντσο Μουζέτι με 6-4, 6-2, μετά από μια ώρα και 50 λεπτά, εξασφαλίζοντας το μετάλλιο, αλλά και την παρουσία του στον τελικό του Ολυμπιακού τουρνουά, εκεί όπου θα διεκδικήσει το πρώτο του χρυσό σε Ολυμπιακούς Αγώνες κόντρα στον Κάρλος Αλκαράθ στην επανάληψη του τελικού του Wimbledon πριν από μερικές εβδομάδες.

Μετά το Πεκίνο (2008), το Λονδίνο (2012), το Ρίο (2016) και το Τόκιο (2021) ο Τζόκοβιτς κατάφερε να φτάσει σε έναν τελικό σε Ολυμπιακούς Αγώνες σε ηλικία 37 ετών, κάνοντας ίσως την καλύτερή του εμφάνιση στο Παρίσι αυτήν την εβδομάδα, ειδικά στο τέλος του 1ου set, αλλά και από τα μέσα του 2ου.

Μπορεί αυτή τη φορά τα ποσοστά του από τη θέση του service να μην ήταν υψηλά, κερδίζοντας το 64% των πόντων πίσω από το πρώτο service και το 67% στο δεύτερο, όμως ο Σέρβος πίεσε αφόρητα το service του Ιταλού, ο οποίος είχε 58% και 40% αντίστοιχα.

Όπως αναφέρει το Tennis24, ο ημιτελικός ξεκίνησε με τους δύο παίκτες να έχουν από ένα μεγάλο hold με τον Τζόκοβιτς να σβήνει ένα break-point του Μουζέτι (2-1) και ο Ιταλός τέσσερα του Σέρβου (2-2), ωστόσο το ένα και μοναδικό break του set ήρθε στο τελευταίο game, θυμίζοντας έντονα το χθεσινό break του Τζόκοβιτς στον Τσιτσιπά στο 5-3 του 2ου set κι αυτό γιατί ο Μουζέτι είχε φτάσει στο 40/0 και ήταν έτοιμος για το 5-5.

Ωστόσο, με 5 σερί πόντους ο Τζόκοβιτς κατάφερε να φτάσει στο break και παράλληλα να κλείσει το set στην πρώτη του προσπάθεια και με 6-4 να πάρει προβάδισμα με 1-0.

Το 2ο set του ημιτελικού θύμισε στην αρχή του λίγο το ανάλογο με τον προημιτελικό κόντρα στον Τσιτσιπά. Ο Τζόκοβιτς άρχισε τα λάθη, να δίνει χώρο στον Ιταλό και ευκαιρίες, τις οποίες όμως δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί.

Ο Μουζέτι προηγήθηκε δύο φορές με break (1-0, 2-1), αλλά και στις δύο ο Τζόκοβιτς βρήκε τον τρόπο για να απαντήσει και να ισοφαρίσει σε 2-2. Από εκεί και πέρα ο Σέρβος πίεσε ακόμα περισσότερο το προβληματικό service του Ιταλού και βρίσκοντας ακόμα δύο break (4-2, 6-2) έφτασε στη νίκη και την πρόκριση για τον τελικό.

Εκεί θα βρει τον Αλκαράθ, ο οποίος νωρίτερα κέρδισε τον Φελίξ Οζέρι Αλιασίμ, με τον Καναδό να παίζει για το χάλκινο μετάλλιο κόντρα στον Μουζέτι.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected
P