Αθλήματα

Paris 2024: H Σφιόντεκ ξέσπασε πάνω στη Σμιεντλόβα και πήρε το χάλκινο μετάλλιο (vid)

H Ίγκα Σφιόντεκ χρειάστηκε μόλις 60 λεπτά και παραχωρώντας μόλις 3 games στην Άννα Καρολίνα Σμιεντλόβα, επικράτησε με 6-2, 6-1 κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο, το οποίο είναι και το πρώτο για την Πολωνία στους Ολυμπιακούς Αγώνες είτε σε μονό, είτε σε διπλό.

Όπως αναφέρει το tennis24, η Πολωνή και Νο1 του κόσμου, ακόμα και με αυτή τη νίκη και το χάλκινο μετάλλιο δεν μπορούσε να κρύψει την απογοήτευσή της για την ήττα στον ημιτελικό κόντρα στην Κινγουέν Ζενγκ, ωστόσο παρέμεινε σοβαρή στον μικρό τελικό κόντρα στη Σλοβάκα και έφτασε σε μια άνετη νίκη.

Παραχωρώντας μόλις 10 πόντους συνολικά, πίσω από το service της, η Σφιόντεκ τελείωσε τον αγώνα με 78% περασμένα πρώτα service, κερδίζοντας το 75% των πόντων (23/31) και 78% στο δεύτερο (7/9), αλλά και εκμεταλλευόμενη τις 5 από τις 7 προσπάθειες για break δεν είχε κανένα πρόβλημα για να ανέβει στο τρίτο σκαλί του βάθρου στη 2η συμμετοχή της σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Μπορεί στο ξεκίνημα του αγώνα η Σμιεντλόβα να βρήκε πρώτη break παίρνοντας προβάδισμα με 2-1, όμως από εκεί και πέρα η Σφιόντεκ κυριάρχησε κατακτώντας τα 11 από τα επόμενα 12 games του μικρού τελικού.

Αρχικά με ένα σερί 5 κερδισμένων games συμπεριλαμβανομένων 3 break (2-2, 4-2, 6-2), η Πολωνή έκλεισε το set με 6-2, κάνοντας το 1-0. Το 2ο σκέλος του μικρού τελικού ξεκίνησε με τις δύο παίκτριες να έχουν από ένα hold (1-1), αλλά στη συνέχεια η Σφιόντεκ δεν απώλεσε ξανά game και με 5 σερί έκλεισε το ματς εξασφαλίζοντας το χάλκινο μετάλλιο.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected
P