Κατηγορίες
Super League 1

Ισόπαλο το φιλικό του Ολυμπιακού με Ρόμα, και τα δύο γκολ με πέναλτι!

Ο Ολυμπιακός έπαιξε ένα από τα πιο δύσκολα και απαιτητικά φιλικά της φετινής προετοιμασίας, με θετικό αποτέλεσμα. Οι “ερυθρόλευκοι” αγωνίστηκαν με τη Ρόμα στο Ριέτι και αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1, με τα δύο γκολ να σημειώνονται στο πρώτο ημίχρονο.

Τα δύο γκολ προήλθαν από πέναλτι, με τον Πελεγκρίνι να σκοράρει στο 17′ και τον Ροντινέι να ισοφαρίζει στο 22′. Οι Πειραιώτες έδειξαν μαχητικότητα και απειλητικότατα, με τον εξαιρετικό Βέλντε να έχει δοκάρι στο δεύτερο ημίχρονο.

Το επόμενο φιλικό του Ολυμπιακού θα γίνει στις 8 Αυγούστου κόντρα στη Νότιγχαμ στο Γεώργιος Καραϊσκάκης, αποτελώντας την πρόβα τζενεράλε πριν την έναρξη της Super League.

O Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ επέλεξε διαφορετική εντεκάδα σε σχέση με την Τερνάνα, δίνοντας φανέλα βασικού στους Πιρόλα και Βέλντε, ενώ φυσικά δεν έλειπε και το νέο «αίμα». Συγκεκριμένα ο Τζολάκης ήταν κάτω από τα δοκάρια, με τους Ορτέγκα, Μπιανκόν, Πιρόλα και Ροντινέι στην τετράδα της άμυνας. Ο Ντόι στη μεσαία γραμμή δίπλα στον Μπακούλα με τον Τσικίνιο μπροστά τους. Βέλντε και Μπιέλ αποτελούσαν τα στηρίγματα του Κωστούλα στην επίθεση.

Το φιλμ

Οι παίκτες του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ πραγματοποίησαν πολύ καλό πρώτο 45άλεπτο, Ο Ολυμπιακός είχε βγάλει ένταση στο παιχνίδι του από το πρώτο σφύριγμα, πίεζε ψηλά τη Ρόμα και έκλεβε μπάλες κοντά στην περιοχή της.

Η ομάδα του Πειραιά έβγαζε την εικόνα που θέλει ο Μεντιλίμπαρ και κυκλοφορούσε ωραία την μπάλα σε αρκετές περιπτώσεις.

Στο 15’, ο ρέφερι του ματς έδωσε πέναλτι μετά από μία πτώση στο Έιμπραχαμ στην περιοχή από μαρκάρισμα του Ορτέγκα. Ο Πελεγκρίνι ανέλαβε την εκτέλεση και ο Τζολάκης ακούμπησε την μπάλα, δεν κατάφερε να τη διώξει και γλίστρησε προς τα δίχτυα του. Στη συνέχεια, οι Πειραιώτες είχαν δύο καλές στιγμές με τα σουτ των Βέλντε και Μπιέλ, όπου εξουδετέρωσε ο Σβίλαρ.

Όμως στο 21’, ο δραστήριος Βέλντε πάτησε στην περιοχή από τα αριστερά, ο Τσελίκ τον κλώτσησε χαμηλά στο πόδι, με τον διαιτητή να δείχνει την άσπρη βούλα. Ο Ρόντινεϊ ανέλαβε την εκτέλεση και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Στα επόμενα λεπτά μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, η εικόνα του Ολυμπιακού και στις δύο πλευρές του γηπέδου ήταν εξαιρετική. Κάποια καλύτερα τελειώματα θα μπορούσαν να τον είχαν μπροστά στο σκορ, αλλά οι παίκτες του ακολουθούν πιστά το πλάνο του προπονητή τους, με πίεση ψηλά παντού αναγκάζοντας σε εύκολα λάθη τους Ιταλούς.

Με την ίδια ενδεκάδα ο Ολυμπιακός και στο δεύτερο ημίχρονο και με την ίδια φιλοσοφία απέναντι στη Ρόμα. Συνέχισε να βγάζει στο γήπεδο την ίδια ένταση και ήταν περισσότερο από εντυπωσιακή η κίνηση των παικτών του Ολυμπιακού με ή χωρίς την μπάλα και οι αυτοματισμοί της ομάδας.

Αν είχε καλύτερα τελειώματα ο Ολυμπιακός θα είχε βάλει κι άλλα γκολ, αλλά σημασία σε αυτά τα παιχνίδια έχει η εικόνα που είναι πολύ ικανοποιητική. Όπως παραλίγο να συμβεί, πιο χαρακτηριστικά στο 74’ με το δοκάρι του Βέλντε.

Συνθέσεις

Ρόμα (Ντανιέλε Ντε Ρόσι) : Σβιλάρ, Τσελίκ (46’ Αμπουμπακάρ), Μαντσίνι (46’ Σμόλινγκ), Ντικά (69’ Κουμπούλα), Αντζελίνο, Κριστάντε (46’ Μποβέ), Λε Φέ, Πελεγκρίνι (46’ Ντιμπάλα), Σουλέ (69’ Πισίλι), Άμπραχαμ (46’ Ντόβμπικ), Ζαλέβσκι (46’ Ελ Σαραουί).

Ολυμπιακός (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ) : Τζολάκης, Ροντινέι, Μπιανκόν, Πιρόλα (76’ Ρέτσος), Ορτέγκα, Ντόη, Μπακούλας (88’ Μουζακίτης), Μπιέλ, Τσικίνιο, Βέλντε, Κωστούλας

*με στοιχεία από το gavros.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected
P