Κατηγορίες
Αθλήματα

Paris 2024: Χάλκινο μετάλλιο για Μουζέτι και Ιταλία μετά από 100 χρόνια! (vids)

Ο Λορέντσο Μουζέτι επικράτησε του Φελίξ Οζέρ Αλιασίμ στον μικρό τελικό του Ολυμπιακού τουρνουά με 6-4, 1-6, 6-3 μετά από 2 ώρες και 17 λεπτά κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι.

Με αυτή τη νίκη και με την κατάκτηση της 3ης θέσης, ο Μουζέτι έγινε ο πρώτος Ιταλός που κατακτά μετάλλιο στο Ολυμπιακό τουρνουά του τένις, μετά τον Ουμπέρτο ντε Μορπούργο, ο οποίος και πάλι στο Παρίσι το 1924 είχε κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο.

Όπως αναφέρει το Tennis24, ο Ιταλός τελείωσε το παιχνίδι με 67% περασμένα πρώτα service, κερδίζοντας το 72% των πόντων (39/54) και το 41% στο δεύτερο (11/27), ενώ εκμεταλλεύτηκε τις τρεις από τις 12 προσπάθειες για break.

Το ένα από τα τρία ήρθε με το “καλημέρα” στο παιχνίδι, μετά από 4 break-point, ενώ στη συνέχεια χάρη σε ένα εύκολο hold ο Μουζέτι έκανε το 2-0. Ο Αλιασίμ κατάφερε να πάρει πίσω το χαμένο του service, ισοφαρίζοντας σε 4-4, όμως από εκεί και πέρα ο Μουζέτι με break και hold έκλεισε το 1ο set με 6-4 παίρνοντας προβάδισμα με 1-0.

Το 2ο set άνηκε ολοκληρωτικά στον Καναδό, ο οποίος πέρασε το 84%(!) των πρώτων service, παραχώρησε μόλις 4 πόντους πίσω από το πρώτο, ενώ δεν πήρε κανέναν πόντο από το δεύτερο service το οποίο χρειάστηκε μόλις 4 φορές! Ο Αλιασίμ με δύο break (2-0, 5-1), έφτασε στο επιβλητικό 6-1, ισοφαρίζοντας το παιχνίδι σε 1-1.

Στο decider set, ο Μουζέτι ανέβασε και πάλι ρυθμό πίσω από το service του, το service του Αλιασίμ έγινε πιο…γήινο, με τον Ιταλό να βρίσκει break στο πιο καθοριστικό σημείο (5-3) και στη συνέχεια με ένα εύκολο hold σφράγισε τη νίκη και το χάλκινο μετάλλιο.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected
P