Κατηγορίες
Αθλήματα

Στην 19η θέση ο Μάρκος στα 1.500μ. ελεύθερο (vid)

Κοντά στο ατομικό ρεκόρ του κολύμπησε ο Δημήτρης Μάρκος στα προκριματικά των 1.500μ. ελεύθερο, στους Ολυμπιακούς Αγώνες “Παρίσι 2024”, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό για να περάσει στον απογευματινό τελικό.

Ο Έλληνας πρωταθλητής πήρε την πρώτη θέση στην 1η σειρά του αγωνίσματος με 15:11.19 (έχει 15:07.61) και ολοκλήρωσε την παρουσία του στη διοργάνωση με τη 19η θέση της συνολικής κατάταξης.

Την κορυφαία επίδοση με 14:40.34 πέτυχε ο Ιρλανδός Ντάνιελ Γουίφεν, που θα αναζητήσει το δεύτερο χρυσό του στους Αγώνες, μετά τα 800μ. ελεύθερο.

Δημήτρης Μάρκος: «Το πρόσημο είναι θετικό»

Ο Δημήτρης Μάρκος ολοκλήρωσε την παρουσία του στους Ολυμπιακούς Αγώνες, που διεξάγονται στο Παρίσι, με μία καλή κούρσα στα 1.500μ. ελεύθερο (15:11.19) και τη 19η θέση στην τελική κατάταξη.

Και όπως δήλωσε στην κάμερα της ΕΡΤ είναι ικανοποιημένος, σε γενικές γραμμές, από την απόδοσή του… «Δεν θέλω να πω κάτι ιδιαίτερο γι αυτή την κούρσα. Μετά τα πρώτα 800 μέτρα, η αλήθεια είναι πως, προσπάθησα να φτιάξω την ψυχολογία μου να εστιάσω στον αγώνα και να συνεχίσω γι αυτό που ήλθα να κάνω. Οπότε το πρόσημο είναι θετικό. Μόνο και μόνο που κατάφερα να μπω στην ψυχολογία του αγώνα είναι σημαντικό. Δεν τα παράτησα και πάλεψα για κάτι καλύτερο».

Σε ερώτηση αν επηρεάστηκε από την έλλειψη ανταγωνισμού στη δική του σειρά, ο Έλληνας πρωταθλητής τόνισε: «Είχα πει με τον προπονητή μου πως θα εστιάσω στη δική μου προσπάθεια και αυτό προσπάθησα να κάνω».

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected
P