Κατηγορίες
Αθλήματα

Το όνειρο πραγματοποιήθηκε : Η Ζενγκ κατέκτησε το Χρυσό στο Παρίσι! (vid)

Η Κινγουέν Ζενγκ κέρδισε στον τελικό την Ντόνα Βέκιτς με 6-2, 6-3 μετά από μία ώρα και 46 λεπτά και έγινε η πρώτη Ασιάτισσα που κατακτά χρυσό μετάλλιο στο μονό στους Ολυμπιακούς Αγώνες, γράφοντας ιστορία στο Παρίσι!

H Κινέζα έδειξε να είναι πιο συγκεντρωμένη και πιο συνεπής στο παιχνίδι της, από την Ντόνα Βέκιτς, η οποία με τη σειρά της δεν κατάφερε να βρει ποτέ ρυθμό στο service της με τα ποσοστά να είναι αρκετά χαμηλά, γεγονός που έδωσε πολλές ευκαιρίες στην Κινέζα για να επιτεθεί.

Όπως αναφέρει το Tennis24, η Ζένγκ μπορεί να δυσκολεύτηκε να βρει πρώτο service (45%), ωστόσο κέρδισε το 73% των πόντων (19/26) και το 53% στο δεύτερο, έσβησε τα 3/4 break-points της Βέκιτς, ενώ από την πλευρά της εκμεταλλεύτηκε τις 4 από τις 7 ευκαιρίες για break. Παράλληλα η Κινέζα και Νο7 του κόσμου, είχε 12 winners (11 από το forehand) και 20 αβίαστα λάθη, την ίδια ώρα που η Βέκιτς είχε 10 winners και 31 αβίαστα λάθη.

Ο τελικός ξεκίνησε με τη Ζενγκ να βρίσκει break νωρίς (2-0) και σε συνδυασμό με τα δύο hold να φτάνει στο 3-0, σβήνοντας και δύο break-points της Βέκιτς. Η Ζενγκ έβησε ακόμα ένα break-point στο 7ο game κάνοντας το 5-2, ενώ βρίσκοντας και δεύτερο break έκλεισε το set με 6-2 παίρνοντας προβάδισμα με 1-0.

Με τον ίδιο τρόπο ξεκίνησε και το 2ο set με τη Ζένγκ να βρίσκει και πάλι γρήγορο break (2-0), ωστόσο αυτή τη φορά η Βέκιτς απάντησε άμεσα παίρνοντας πίσω το break και στη συνέχεια με δύσκολο hold ισοφάρισε σε 2-2.

Το καθοριστικό break για την Κινέζα ήρθε στο 8ο game, όπου έκανε το 5-3 για να σφραγίσει τη νίκη και το χρυσό μετάλλιο στο service της ανεβαίνοντας στο πρώτο σκαλί του βάθρου. Θυμίζουμε ότι την Παρασκευή, στον μικρό τελικό η Σφιόντεκ επικράτησε της Άννα Καρολίνα Σμιεντλόβα κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected
P