Κατηγορίες
Αθλήματα

Μ-Α-Γ-Ι-Κ-Ο-Σ ΤΕΛΙΚΟΣ, χρυσό μετάλλιο για τον τεράστιο Νόλε! (vids)

Νόβακ Τζόκοβιτς από…χρυσάφι στο Παρίσι! Ο θαυματουργός Σέρβος έδωσε ένα σπουδαίο μάθημα στον Κάρλος Αλκαράθ και κατάφερε το πολυπόθητο Golden Slam, συμπληρώνοντας την εντυπωσιακότερη συλλογή τροπαίων στην ιστορία του τένις!

Σε έναν από τους καλύτερους και πιο έντονους τελικούς της φετινής σεζόν, ο Τζόκοβιτς νίκησε τον Αλκαράθ με 7-6 (3), 7-6 (2), κατακτώντας για πρώτη φορά στην καριέρα του το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο.

Ο τελικός ήταν συναρπαστικός, με τους δύο κορυφαίους παίκτες στον κόσμο να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό.

Το πρώτο σετ ολοκληρώθηκε μετά από 93 λεπτά, θυμίζοντας έναν ολόκληρο αγώνα best-of-three, ενώ ο συνολικός αγώνας κράτησε σχεδόν τρεις ώρες, χωρίς τρίτο σετ.

Ο Τζόκοβιτς πήρε το προβάδισμα κερδίζοντας το πρώτο tie-break, σε ένα σετ χωρίς break, αλλά με 13 break points!

Τα 8 από αυτά ανήκαν στον Ισπανό, ο οποίος έχασε πέντε ευκαιρίες στο 4-4, με τον Τζόκοβιτς να δείχνει την εμπειρία του στα κρίσιμα σημεία.

Ο Τζόκοβιτς είχε πέντε ευκαιρίες για break στο πρώτο σετ, με τρεις από αυτές συνεχόμενες στο τέταρτο game, αλλά ο Αλκαράθ κράτησε το σερβίς του. Το 12ο game έφερε άλλη μια ευκαιρία για τον Σέρβο, αλλά το σετ πήγε στο tie-break, όπου ο Τζόκοβιτς ήταν αλάνθαστος, κλείνοντας το με 7-3.

Το δεύτερο σετ ήταν εξίσου ανταγωνιστικό, με τον Τζόκοβιτς να δείχνει πιο επικίνδυνος και δυνατός στο σερβίς του, μην αφήνοντας περιθώρια αντίδρασης στον Ισπανό.

Ο Σέρβος άνοιξε το σετ με δύο love service games, ενώ ο Αλκαράθ χρειάστηκε να σώσει break point. Το tie-break έλυσε και πάλι τον γόρδιο δεσμό, με τον Τζόκοβιτς να επικρατεί 7-2 και να ολοκληρώνει τη νίκη του σε 2 ώρες και 50 λεπτά.

Ο Τζόκοβιτς σέρβιρε με 74% ευστοχία στα πρώτα σερβίς και έμεινε συγκεντρωμένος καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα, αποδεικνύοντας την υπεράνθρωπη αντοχή του στα 37 του χρόνια.

Στην 5η Ολυμπιάδα της καριέρας του, ο “GOAT” του τένις κατάφερε να συμπληρώσει το παλμαρέ του με το Golden Slam, το μοναδικό μεγάλο επίτευγμα που του έλειπε.

Με 24 Grand Slam τίτλους, 40 Masters και 7 ATP Finals, ο Τζόκοβιτς έχει την πιο ολοκληρωμένη καριέρα στην ιστορία του αθλήματος. Τώρα, με το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο, έγινε ο τρίτος παίκτης στην ιστορία που πετυχαίνει το Golden Slam, μετά τους Αντρέ Αγκάσι και Ραφαέλ Ναδάλ.

Συνολικά, ο Τζόκοβιτς έφτασε τους 99 τίτλους καριέρας, ενώ φέτος κατέκτησε τον πρώτο του τίτλο, συνεχίζοντας το εκπληκτικό ρεκόρ των 19 συνεχόμενων σεζόν με τίτλους.

Ο επόμενος στόχος των 100 τίτλων φαίνεται πλέον ζήτημα χρόνου για τον Νόλε, ο οποίος βρίσκεται στην τρίτη θέση της σχετικής λίστας, πίσω μόνο από τους Κόνορς (109 τίτλοι) και Φέντερερ (103 τίτλοι).

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected
P