Κατηγορίες
Αθλήματα

Παρίσι 2024: Ντεμπούτο Τεντόγλου και απογευματινοί τελικοί με Γκούσιν και Φραντζεσκάκη

φωτ. ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Η τέταρτη ημέρα των αγώνων στίβου είναι η ημέρα, όπου ο Μίλτος Τεντόγλου θα κάνει την πρώτη του εμφάνιση στο Stade de France, αλλά και δύο μέλη της αποστολής μας, οι Τατιάνα Γκούσιν και Χρήστος Φραντζεσκάκης θα πάρουν μέρος σε τελικούς των αγωνισμάτων τους.

Ο έμπειρος αθλητής μετέχει στον προκριματικό του μήκους στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού με στόχο την πρόκριση στον τελικό του αγωνίσματος. Ο κορυφαίος άλτης του πλανήτη, “χρυσός” νικητής στη διοργάνωση του 2021, θα επιδιώξει το άλμα στα 8,15 μ., που θα τον στείλει απευθείας στον τελικό της Τρίτης (6/8).

Ο αθλητής του Γιώργου Πομάσκι έχει ολοκληρώσει δίχως προβλήματα την προετοιμασία του, ενώ προέρχεται από την εξαιρετική εμφάνιση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ρώμης.

Στο A γκρουπ του Έλληνα αθλητής μετέχουν συνολικά 17, ανάμεσα τους και ο Ιταλός Φουρλάνι.

Στο Β προκριματικό γκρουπ της σφυροβολίας μετέχει η Σταματία Σκαρβέλη, στη δεύτερη παρουσία της σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η έμπειρη αθλήτρια έχει πετύχει φέτος 70,92 μ. και το απευθείας όριο για πρόκριση στον τελικό έχει οριστεί στα 73,00 μέτρα. Το επίπεδο του αγωνίσματος είναι πολύ υψηλό, ωστόσο η Σκαρβέλη είναι σε κατάσταση να διεκδικήσει μια θέση στις 12 κορυφαίες του αγωνίσματος.

Η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου επιστρέφει στον αγωνιστικό του Ολυμπιακού Σταδίου για να τρέξει αυτή τη φορά στα 200 μέτρα. Την απευθείας πρόκριση στον ημιτελικό θα πάρουν οι τρεις πρώτες από κάθε σειρά, ενώ οι υπόλοιπες αθλήτριες θα συμμετάσχουν σε αγώνα ρεπεσάζ το πρωί της Δευτέρας. Η Εμμανουηλίδου θα αγωνιστεί στην πέμπτη προκριματική σειρά και με 22.84 έχει την τέταρτη επίδοση.

Γκούσιν και Φραντζεσκάκης στους τελικούς του ύψους και της σφυροβολίας

Η Τατιάνα Γκούσιν και ο Χρήστος Φραντζεσκάκης μετέχουν στον πρώτο τους τελικό σε Ολυμπιακούς Αγώνες την Κυριακή (4/8) και διεκδικούν τις καλύτερες δυνατές παρουσίες.
Για την Γκούσιν η παρουσία στον τελικό του ύψους είναι κάτι παραπάνω από επιβράβευση, καθώς πρόκειται για την πρώτη της παρουσία σε Ολυμπιακούς Αγώνες, παρότι είχε την ευκαιρία και στις δύο προηγούμενες στάσεις να διεκδικήσει θέση στο κορυφαίο γεγονός του πλανήτη. Προβλήματα τραυματισμών στέρησαν στην αθλήτρια της Ιωάννας Σιώμου να φτάσει νωρίτερα από φέτος στο σπουδαίο αθλητικό γεγονός του πλανήτη.

Η αθλήτρια με 1,92 μ. στον προκριματικό και 1,94 μ. από φέτος θέλει να ξεπεράσει τον εαυτό της και να βρεθεί όσο το δυνατόν υψηλότερα στην κατάταξη. Στον τελικό μετέχουν 13 κορυφαία ονόματα του αγωνίσματος όπως η κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ Γιαροσλάβα Μάχουτσικ, η τρίτη στην προηγούμενη διοργάνωση, η Αυστραλή Ολισλάγκερς με φετινό 2,03 μ. και η σπουδαία Αντζέλινα Τόπιτς, που ωστόσο κουβαλάει έναν τραυματισμό από τον προκριματικό.

Ο Φραντζεσκάκης μετέχει για δεύτερη φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες και για πρώτη θα είναι ανάμεσα στους κορυφαίους του κόσμου, όπως έκανε το 2022 στον τελικό του Παγκοσμίου στο Όρεγκον.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ / ΠΑΡΙΣΙ 2024 / 7η ΗΜΕΡΑ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Ο αθλητής του Κωστή Παπαμαρκάκη ξεπέρασε τα προβλήματα τραυματισμών και ευελπιστεί σε βολές κοντά στο ατομικό του 78,20 μέτρα. Ο Φραντζεσκάκης είναι αθλητής αγώνων και όπως κάθε φορά έτσι και στον αυριανό τελικό θα επιδιώξει να πετύχει το καλύτερο δυνατό. Ο αθλητής στον προκριματικό σημείωσε 75,53 μ. και προκρίθηκε με την 11η επίδοση, ενώ το φετινό του ρεκόρ είναι 76,86 μέτρα.

Το πρόγραμμα των Ελλήνων την Κυριακή (4/8)

Πρωί

11.55 200 μ. (Γ) πρ. Εμμανουηλίδου
12.00 Μήκος (Α) πρ. Τεντόγλου
12.45 Σφυροβολία (Γ) πρ. Β΄γκρουπ Σκαρβέλη

Απόγευμα

20.50 Ύψος (Γ) Τελικός Γκούσιν
21.30 Σφυροβολία (Α) Τελικός Φραντζεσκάκης

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected
P