Κατηγορίες
Αθλήματα

Στον…βυθό της πισίνας η Γαλλία, οι κοριτσάρες της Εθνικής Πόλο νίκησαν και προκρίθηκαν! | HIGHLIGHTS

Έβγαλαν αντίδραση τα κορίτσια της Εθνικής πόλο και με τη σπουδαία νίκη απόψε κόντρα στη Γαλλία, πήραν την πρόκριση για τα προημιτελικά των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού.

Ομολογουμένως, η σημερινή εμφάνιση ήταν η καλύτερη στη φάση των ομίλων και τελικά η πιο καθοριστική.

Η ομάδα της Αλεξίας Καμμένου επικράτησε 11-4 της διοργανώτριας Γαλλίας και πέρασε στα προημιτελικά του Ολυμπιακού τουρνουά πόλο, όπου θα αντιμετωπίσει την Αυστραλία την ερχόμενη Τρίτη (06/08, 15:00).

Η Εθνική ήταν πολύ σοβαρή και βελτιωμένη σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο, δεχόμενη μόλις ένα τέρμα και σκοράροντας οκτώ. Κάπως έτσι, πέταξε εκτός τις Γαλλίδες και έφυγε για προημιτελικά, συνεχίζοντας το ταξίδι της στην επιστροφή της σε Ολυμπιακούς Αγώνες μετά από 16 χρόνια!

Πλέον, ακολουθεί η απαιτητική διασταύρωση με την Αυστραλία που έκλεισε αήττητη τη φάση των ομίλων. Αν καταφέρει να συνεχίσει το… όνειρο, η Ελλάδα θα παίξει στα ημιτελικά με τον νικητή του ζευγαριού ΗΠΑ-Ουγγαρία.

Το φιλμ

Στα πρώτα τέσσερα λεπτά του αγώνα η νευρικότητα και οι κακές επιλογές κυριάρχησαν με αποτέλεσμα να μείνει το μηδέν και στις δύο εστίες, με την Εθνική να ανοίγει ωστόσο το σκορ με την Ξενάκη στο 4:07 από το φινάλε του πρώτου οκταλέπτου και τη Μαργαρίτα Πλευρίτου να δίνει αβαντάζ δύο γκολ στη γαλανόλευκη στην αμέσως επόμενη επίθεση.

Ωστόσο, η απάντηση των οικοδεσποτών δεν άργησε να έρθει αφού αξιοποιώντας δύο φορές την παίκτρια παραπάνω έφτασαν στο 2-2 με την έναρξη του δεύτερου οκταλέπτου, ενώ η Βερνού ήταν εκείνη που έφερε τούμπα το ματς γράφοντας το 3-2.

Η συνέχεια βρήκε τη γαλανόλευκη να μπλοκάρει στην επίθεση για αρκετά λεπτά και να φτάνει στο σημείο να χάσει ακόμη και πέναλτι (η Ράικρο νίκησε τη Νίνου), για να έρθει η Ξενάκη και να δώσει τέλος στην επιθετική αφλογιστία 10+ λεπτών κάνοντας το 3-3 λίγα δευτερόλεπτα πριν το τέλος του δεύτερου οκταλέπτου.

Το τρίτο οκτάλεπτο ήταν μία εντελώς διαφορετική υπόθεση σε σχέση με τα δύο πρώτα, με τις παίκτριες της Αλεξίας Καμμένου να παίζουν υποδειγματική άμυνα και να επιτρέπουν στις γηπεδούχες να σημειώσουν μόλις ένα γκολ (με πέναλτι), για να βρουν από την πλευρά τους τρεις φορές το δρόμο προς τα δίχτυα μέσα σε διάστημα 1,5 λεπτού με τις Χυδηριώτη, Μυριοκεφαλιτάκη και Γιαννοπούλου και να μπαίνουν στην τελική ευθεία του ματς έχοντας αβαντάζ δύο γκολ (6-4).

Τα οκτάλεπτα: 1-2, 3-3, 4-6, 4-11

Ελλάδα (Καμμένου): Διαμαντοπούλου, Ελευθερία Πλευρίτου, Χυδηριώτη 1, Ελευθεριάδου, Μαργαρίτα Πλευρίτου 1, Ξενάκη 3, Ασημάκη, Πάτρα, Νίνου, Βασιλική Πλευρίτου 3, Γιαννοπούλου 2, Μυριοκεφαλιτάκη 1, Σταματοπούλου

Τα προημιτελικά (6/8)

15:00 Αυστραλία – Ελλάδα
16:35 Ουγγαρία – ΗΠΑ
20:00 Ολλανδία – Ιταλία
21:35 Καναδάς – Ισπανία

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected
P