Ποδόσφαιρο Κόσμος

ΠΑΟΚ από…ατσάλι στη Σουηδία, πήρε το αποτέλεσμα που ήθελε (vids)

Σε μια μέτρια βραδιά, ο ΠΑΟΚ απέδειξε πως μπορεί να πάρει το αποτέλεσμα που θέλει.

Ο “δικέφαλος” απέσπασε ισοπαλία με σκορ 2-2 στο Eleda Stadion της Μάλμε και με τη δέουσα προσοχή σε μία εβδομάδα στην Τούμπα, θα πάρει την πρόκριση για τα Play Off του Champions League.

Η αλήθεια είναι πως ο ΠΑΟΚ παρουσιάστηκε νωθρός αμυντικά και δέχτηκε δύο τέρματα από στημένα, κάτι που δεν το συνηθίζει. Παρ όλα αυτά, βρήκε και τις δύο φορές τις απαντήσεις με τους Τάισον και Καμαρά, ο οποίος μπορεί κάλλιστα να χαρακτηριστεί MVP, καθώς από την ώρα που μπήκε, δημιούργησε ουκ ολίγα προβλήματα στην άμυνα των Σουηδών.

Ντεμπούτο έκανε ο Τισουντάλι, που πέρασε στο 69ο λεπτό στη θέση του Μπράντον, ενώ στο 1-1, ο Ισπανός σκόραρε αλλά το γκολ ακυρώθηκε από το VAR.

Το φιλμ

Δεν ξεκίνησε καλά στο ματς ο ΠΑΟΚ. Μόλις στο πρώτο λεπτό, ο Λάρσεν έκανε τη σέντρα, η μπάλα βρήκε σε αμυντικό του ΠΑΟΚ και το οριζόντιο δοκάρι σώζει τον “δικέφαλο”.

Στο επόμενο λεπτό, νέο λάθος αυτή τη φορά από τον Κοτάρσκι και μεγάλη ευκαιρία για τη Μάλμε, με τον Κροάτη πορτιέρο να σώζει ωστόσο το πλασέ του Νανάσι.

Νέα σπουδαία στιγμή για τη Μάλμε στο 8′. Συρτή σέντρα από τον Μπουσανέλο, ο Κουλιεράκης με προβολή έδιωξε σε κόρνερ.

Η μεγάλη πίεση των Σουηδών το ίδιο έντονη στη συνέχεια, καθώς στο 13′ ο Τελέν σούταρε και ο Κοτάρσκι απέκρουσε σωτήρια.

Από το 20ό λεπτό και μετά, ο ΠΑΟΚ ισορρόπησε και στο 24′ ο Μπράντον έφτασε με αξιώσεις στα καρέ αλλά ο Ζέτερστρεμ τον έκοψε πριν γίνει απειλητικός.

Η φάση αυτή όμως ήταν απλά ένα ξέσπασμα από πλευράς “ασπρόμαυρων”, που στο 28′ δέχτηκαν τέρμα. Ο Λάρσεν εκτέλεσε το κόρνερ και ο Γιάνσον ανενόχλητος έπιασε την κεφαλιά σημαδεύοντας τα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει Κοτάρσκι (1-0).

Στο επόμενο λεπτό, ο “δικέφαλος” έχασε μεγάλη ευκαιρία να απαντήσει άμεσα. Ο Μπράντον βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση τη μικρή περιοχή, αλλά δεν έβαλε σωστά το πόδι και έστειλε την μπάλα άουτ.

Ο ΠΑΟΚ άρχισε σταδιακά να κερδίζει μέτρα στο γήπεδο και σε καθοριστικό χρονικό σημείο, έφτασε στην ισοφάριση. Στο 42′ ο Μπράντον έκανε την προβολή, ο Νταλίν απέκρουσε, αλλά ο Τάισον πήρε το… ριμπάουντ κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα εξ επαφής. Μετά τον έλεγχο του VAR (ο βοηθός είχε υποδείξει off side), το γκολ μέτρησε! (1-1)

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους, ο ΠΑΟΚ είχε την ίδια αντίδραση με το ξεκίνημα. Η ολιγωρία στην άμυνα προκάλεσε μια μεγάλη ευκαιρία για τη Μάλμε, με τον δραστήριο ο Γιάνσον που σημάδεψε το δοκάρι του Κοτάρσκι.

Στο 53′ ο πάντα επικίνδυνος ΠΑΟΚ, έχασε ευκαιρία να πάρει προβάδισμα στο σκορ. Ο Τάισον σούταρε, η μπάλα έφτασε από κόντρα στον Οζντόεφ, αυτός πάσαρε στον Μπράντον, ο τελευταίος όμως από το ύψος του πέναλτι σούταρε αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ.

Δέκα λεπτά μετά, ο “δικέφαλος” πέτυχε γκολ αλλά ακυρώθηκε από το VAR ως off side. Ο Μπράντον σκόραρε, αλλά οι VARίστες είδαν ότι η μπάλα είχε βγει εκτός γηπέδου στην προσπάθεια του Κωνσταντέλια.

Στο επόμενο λεπτό, η Μάλμε είχε σημαντική ευκαιρία. Ο Τελέν έφυγε στην πλάτη της άμυνας και βγήκε στο τετ α τετ με τον Κοτάρσκι, αλλά ο Κροάτης απέκρουσε σωτήρια σε κόρνερ. Στην εκτέλεση όμως, η μπάλα κύλησε συρτά χωρίς κανένας αμυντικός να απομακρύνει και ο Νανάσι με προβολή “έγραψε” το 2-1.

Άμεσα ο Λουτσέσκου έριξε στο ματς τους Ντεσπόντοφ, Τισουντάλι και Καμαρά, και άμεσα ο ΠΑΟΚ βρήκε δεύτερο γκολ! Ο Ντεσπόντοφ εκτέλεσε το κόρνερ, ο Κουλιεράκης πήρε την πρώτη κεφαλιά και ο Μπάμπα με πλασέ στην κίνηση “έγραψε” το 2-2 (δείτε το γκολ ΕΔΩ)

Στο 90′ ο δραστήριος Καμαρά έκανε το σουτ αλλά η μπάλα πέρασε εκτός εστίας.

Συνθέσεις

Μάλμε (Χένρικ Ρίντστρομ) : Νταλίν, Μπουσανέλο, Λάρσεν, Ζάτερστρεμ, Γιάνσον, Νανάσι, Μπόλιν (83′ Αλί), Πένια (90+4′ Μπεργκ), Γιόνσεν, Μποτέιμ (66′ Κρίστιανσεν), Τελέν

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου) : Κοτάρσκι, Σάστρε, Μπάμπα, Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Σβαμπ (73′ Καμαρά), Οζντόεφ, Ζίφκοβιτς (73′ Ντεσπόντοφ), Τάισον, Κωνσταντέλιας (83′ Μουργκ), Μπράντον (69′ Τισουντάλι)

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected
P