Ποδόσφαιρο Κόσμος

Χρυσό μετάλλιο για τις ΗΠΑ! | HIGHLIGHTS

Με γκολ της Μάλορι Σουόνσον, στην 100ή εμφάνισή της με την εθνική ομάδα της χώρας της, οι ΗΠΑ νίκησαν 1-0 τη Βραζιλία και κατέκτησαν ακόμα ένα χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο, το πέμπτο σε τουρνουά ποδοσφαίρου Γυναικών στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Από τότε που οι Γυναίκες παίζουν ποδόσφαιρο στους Ολυμπιακούς Αγώνες, το 1996 στην Ατλάντα, οι Αμερικανίδες δεν έχουν νικήσει τρεις φορές, στο Σίδνεϊ το 2000, στο Ρίο το 2016 και στο Τόκιο το 2021. Φυσικά, τώρα όλα συνέτειναν στην επικράτησή τους: η Σουόνσον έπαιζε το 100ό παιχνίδι της με την εθνική ομάδα και η Σμιθ έχει τα γενέθλιά της, ενώ ο κύριος Top Gun, Τομ Κρουζ, βρισκόταν στις κερκίδες του γηπέδου της Παρί. Μαζί του ήταν η σπουδαία φυσιογνωμία του ποδοσφαίρου Γυναικών στις ΗΠΑ, Μέγκαν Ραπίνο, μαζί με τη σύντροφό της, το θρύλο του μπάσκετ Σου Μπερντ.

Το ίδιο, άλλωστε, έκανε και ένας ποδοσφαιρικός θρύλος της γαλλικής ομάδας, ο Βραζιλιάνος Ραΐ, που μετά λύπης του είδε την πατρίδα του να χάνει και τη Μάρτα, που μπήκε ως αλλαγή στον τελικό, να μην μπορεί να πάρει έναν μεγάλο τίτλο με τη Βραζιλία στα 38 της, την έκτη συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η Μάρτα συμπλήρωσε 200 παιχνίδια με τη “σελεσάο”, αλλά φεύγει μέσα στη μελαγχολία, ωστόσο ως ένας θρύλος του παγκόσμιου ποδοσφαίρου.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected
P