Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Η πρώτη κούπα της χρονιάς στη Σίτι, έσπασε η “κατάρα”! (vids)

Το πρώτο παιχνίδι της χρονιάς για τις δύο ομάδες του Μάντσεστερ, μας επιφύλαξε ένα δραματικό φινάλε!

Οι δύο ομάδες σημείωσαν από ένα γκολ μετά το 82ο λεπτό, είχαν από ένα δοκάρι, και γενικά ελάχιστες καλές στιγμές. Όμως το Community Shield είναι τελικά γαλάζιο μέσα από τη διαδικασία των πέναλτι!

Η Μάντσεστερ Σίτι ήθελε να δώσει τέλος σε μία «κατάρα», που κρατά την τελευταία τετραετία. Παίρνει το πρωτάθλημα, δεν κάνει δικό της το Community Shield, έχει μείνει στις έξι κατακτήσεις και μόλις δύο εξ’ αυτών φέρουν την υπογραφή του Πεπ Γκουαρδιόλα.

Ήθελε να «τριτώσει» το καλό ο Καταλανός, τη στιγμή που ο Έρικ Τεν Χαγκ ήθελε να γίνει ο πρώτος μετά τον Ζοσέ Μουρίνιο, που θα έπαιρνε το Community Shield, έπειτα από οκτώ χρόνια.

Ένας θα μπορούσε να μετουσιώσει σε πράξη τις επιδιώξεις του και εν τέλει, αυτός ήταν ο Πεπ. Η Σίτι άντεξε, ισοφάρισε στο 90′, έστειλε το ματς στα πέναλτι και επιβλήθηκε (6-7) σε ένα «κακό» γενικώς ματς, που πάντως αποτελεί το ιδανικό «πρόγευμα» για τη σέντρα της Premier League, αισίως έλαβε τέλος.

Πώς όμως φτάσαμε σε αυτό το σημείο, σε ένα παιχνίδι που ήταν ανώτερη η Γιουνάιτεντ, στο μεγαλύτερο κομμάτι του; Η πρώτη καλή στιγμή έλαβε χώρα στο 22ο λεπτό, μετά από ατομική προσπάθεια του Μπομπ που κατέληξε εκτός εστίας.

Ακολούθησε το δοκάρι του ΜακΑτί στο 24’, από πλεονεκτική θέση, έπειτα από λάθος της άμυνας των «κόκκινων διαβόλων».

Και από εκεί και έπειτα, η Γιουνάιτεντ ήταν ανώτερη. Δεν απειλήθηκε διόλου, σκόραρε με απίθανο γκολ του Μπρούνο Φερνάντες, αλλά αυτό ακυρώθηκε στο 52ο λεπτό.

Η αμέσως επόμενη καλή στιγμή χάθηκε από τον Ράσφορντ. Τετ-α-τετ για τη Γιουνάιτεντ, εκπληκτική κυκλοφορία της μπάλας και… ισοπαλία στα δοκάρια, με τον Άγγλο να μην πλασάρει καλά!

Εν τέλει, ούτε ο ΜακΤόμινεϊ κατάφερε να σκοράρει από κοντά στο 80’, με το… ακραίο του πράγματος να λαμβάνει χώρα από το 82’ και έπειτα. Αρχικά, ο Αλεχάντρο Γκαρνάτσο έκανε το 1-0 με υπέροχη προσπάθεια από το αριστερά, μην αφήνοντας περιθώριο αντίδρασης στον Έντερσον.

Ωστόσο, η Σίτι δεν παραδόθηκε και βρήκε γκολ ισοφάρισης στο 89’, με κεφαλιά του Μπερνάρντο Σίλβα! Το 1-1 παρέμεινε και οδηγηθήκαμε στη διαδικασία των πέναλτι!

Η διαδικασία των πέναλτι:

Μπρούνο Φερνάντες: 1-0
Μπερνάρντο Σίλβα: 1-0
Νταλότ: 2-0
Ντε Μπρόινε: 2-1
Γκαρνάτσο: 3-1
Χάαλαντ: 3-2
Σάντσο: 3-2
Σαβίνιο: 3-3
Καζεμίρο: 4-3
Έντερσον: 4-4
ΜακΤόμινεϊ: 5-4
Ματέους Νούνιες: 5-5
Λισάντρο Μαρτίνες: 6-5
Ρούμπεν Ντίας: 6-6
Έβανς: 6-6
Ακάντζι: 6-7

Συνθέσεις

Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γουαρδιόλα) : Έντερσον, Λούις, Ακάντζι, Ντίας, Γκβάρντιολ, Κόβατσιτς, Ο’ Ράιλι (63′ Νούνες), ΜακΚάτι (80′ Μπερνάρντο), Μπομπ, Ντοκού (63′ Σαβίνιο), Χάαλαντ.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Έρικ Τεν Χαχ) : Ονανά, Μαγκουάιρ (59′ Κόλιερ), Μαρτίνες, Μάουντ (59′ Γκαρνάτσο), Φερνάντες, Ράσφορντ (83′ Σάντσο), Άμαντ (59′ Πελίστρι), Κασεμίρο, Νταλότ, Έβανς, Μέινου (59′ ΜακΤόμινεϊ)

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected
P