Κατηγορίες
Διάφορα

Τρεις φωτιές την ίδια περίπου ώρα, “μάχη” στον Βαρνάβα Αττικής (photos+vids)

Συγκλονιστικές εικόνες καταγράφει η κάμερα του CΝN GREECE από το μέτωπο της πυρκαγιά που κατακαίει εδώ και λίγες ώρες τον Βαρνάβα. Οι φλόγες καταπίνουν κυριολεκτικά σπίτια και αυτοκίνητα ενώ ανυπολόγιστη είναι η ζημιά σε δασική έκταση.

δείτε φωτογραφίες ΕΔΩ

«Έχουν ήδη καεί κάποια σπίτια και κινδυνεύουν σπίτια» ανέφερε ο δήμαρχος Μεγαρέων Παναγιώτης Μαργέτης Δήμαρχος Μεγαρέων για τη φωτιά που μαίνεται στην περιοχή.

Εντολή εκκένωσης δόθηκε και στην περιοχή Βαρνάβα με κατεύθυνση προς Γραμματικό και Καπανδρίτι.

Παράλληλα σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την Πυροσβεστική ενισχύθηκαν τόσο οι επίγειες όσο και οι εναέριες δυνάμεις και πλέον επιχειρούν 165 πυροσβέστες με 9 πεζοπόρα τμήματα, 30 οχήματα, 7 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα.

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική το μεσημέρι της Κυριακής για φωτιά στην περιοχή Νέο Μαζί στα Μέγαρα, ενώ σοβαρή είναι και η φωτιά στον Βαρνάβα καθώς βρίσκεται πολύ κοντά στον οικισμό.

Ειδικότερα, το πύρινο μέτωπο είναι δυτικά του οικισμού του Βαρνάβα και βρίσκεται κοντά σε σπίτια. Ενώ, στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρότατες δυνάμεις της Πυροσβεστικής. Συγκεκριμένα, κινητοποιήθηκαν 236 πυροσβέστες με 65 οχήματα και 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ από αέρος περιοδικά 12 αεροσκάφη και 7 ελικόπτερα, το ένα για τον συντονισμό τους.

Καλύτερη η κατάσταση στα Μέγαρα όπως φαίνεται από το βίντεο του ΣΚΑΪ

Νέα φωτιά ξέσπασε και στην Ερέτρια στην Εύβοια το μεσημέρι της Κυριακής.

Η φωτιά εκδηλώθηκε στη θέση Γέροντας στην Αγία Κυριακή Ερέτριας στο νησί της Εύβοιας, σε γεωργική έκταση και καίει κοντά σε σπίτια.

Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Χαλκίδας, του Αλιβερίου, εθελοντές και ο διοικητής της Πυροσβεστικής του Νομού, Κωνσταντίνος Ψαρρός.

Συγκεκριμένα επιχειρούν 40 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρου, 11 οχήματα, 1 ελικόπτερο και πολλοί εθελοντές πυροσβέστες. Παράλληλα ήχησε και το 112 γύρω στις 16:10 προς τους κατοίκους της Αγίας Κυριακής στο Καστρί να απομακρυνθούν προς την Ερέτρια.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected
P