Α ΕΠΣ Ημαθίας - Μεταγραφές ΕΠΣ Ημαθίας

Έφυγε από τη ζωή ο Νίκος Ξηροκώστας

Δυσάρεστα νέα για τον φίλαθλο κόσμο της ΑΕΚ, καθώς έγινε ο θάνατος του Νίκου Ξηροκώστα.

Πρόκειται για έναν από τους εμβληματικότερους οπαδούς της Ένωσης, ο οποίος βρισκόταν πάντα και παντού δίπλα στην ομάδα.

Ήδη στα κιτρινόμαυρα social media έχει υπάρξει κύμα μηνυμάτων για τον χαμό του εμβληματικού Νικόλα.

Ήταν 10 Σεπτεμβρίου 1995, όταν έμελλε να αλλάξουν τα πάντα και τίποτα πλέον δεν θα ήταν το ίδιο. Μαζί με πολλούς άλλους φίλους της ΑΕΚ βρέθηκε στο Χαριλάου για τον αγώνα πρωταθλήματος με τον Άρη. Να υπενθυμιστεί ότι το 1995 το συγκεκριμένο γήπεδο είχε κριθεί ακατάλληλο, από την αρμόδια επιτροπή και η διορία που είχε δοθεί για τις επισκευές των κιγκλιδωμάτων έληγε στις 6 Σεπτεμβρίου.

Tέσσερις μέρες αργότερα θα γινόταν ο αγώνας πρωταθλήματος μεταξύ του Άρη και της AEK. Χιλιάδες οπαδοί του “Δικεφάλου” βρέθηκαν σε χώρο των εξεδρών που δεν χωράει ούτε τους μισούς. Το κιγκλίδωμα υποχωρεί και πέφτει πάνω στο νεαρό οπαδό της AEK, Nίκο Ξηροκώστα, τσακίζοντάς του τη σπονδυλική στήλη και αφήνοντάς τον ανάπηρο για το υπόλοιπο της ζωής του.

Το γεγονός αυτό δεν τον απομάκρυνε ποτέ από την αγαπημένη του ομάδα, αλλά συνέχισε να βρίσκεται στο πλευρό της είτε αφορά ποδοσφαιρικό αγώνα είτε μπάσκετ είτε βόλεϊ. Ήταν μέχρι και στην άφιξη του Λέσκοτ στο αεροδρόμιο “Ελ Βενιζέλος”. Έχει χειροκροτηθεί από αντίπαλους οπαδούς, αλλά έχουν υπάρξει και αυτοί που έχουν βγάλει τα ζωώδη ένστικτά τους με συνθήματα για το πρόβλημά του.

Ο ίδιος κινήθηκε δικαστικά, ζητώντας αποζημίωση για το ατύχημά του και το 2012 ήρθε η δικαίωση. Το δικαστήριο επιδίκασε τελεσίδικα αποζημίωση ύψους 400.000 ευρώ, την οποία όφειλε να καταβάλει η διοργανώτρια αρχή, που εκείνη την περίοδο ήταν η ΕΠΑΕ. Από το 2006, όταν η ΕΠΑΕ (Ένωση Β’-Γ’ Εθνικής) ανέλαβε τη διοργάνωση των πρωταθλημάτων στις χαμηλότερες κατηγορίες κι η Super League ανέλαβε την 1η κατηγορία, οι υποχρεώσεις των προηγούμενων χρήσεων μεταφέρθηκαν στην Ένωση Β’ – Γ’ Εθνικής.

Ως εκ τούτου, η εκτέλεση της ποινής που ζητήθηκε να πραγματοποιηθεί τώρα να αφορά στη σημερινή διοργανώτρια των πρωταθλημάτων της Football League και Football League 2…

*με στοιχεία από το aek1926

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected
P