Κατηγορίες
Basket

Ο Πανιώνιος ανακοίνωσε τον Rion Brown (vid)

Η ΚΑΕ Πανιώνιος ανακοίνωσε την επίτευξη συμφωνίας με τον Ρίον Μπράουν.

Γεννήθηκε στις 3 Σεπτεμβρίου 1991 στο Hinesville/Georgia, έχει ύψος 1,98 μέτρα κι αγωνίζεται στις θέσεις του shooting guard και του small forward. Έπαιξε μπάσκετ στο Liberty County High School και στη συνέχεια εντάχθηκε στο πρόγραμμα του Πανεπιστημίου του Miami στο NCAA απ΄όπου αποφοίτησε το 2014 κατακτώντας και ατομική διάκριση (μέλος της 3ης καλύτερης πεντάδας στην ACC).

Η επαγγελματική του καριέρα άρχισε από την Ευρώπη και συγκεκριμένα από το Ισραήλ και τη Χάποελ Τελ Αβίβ αλλά μέσα στη χρονιά (2014) μετακινήθηκε στο Βέλγιο και συγκεκριμένα στην Εξέλσιορ, όπου έμεινε ως το 2016.

Την αγωνιστική περίοδο 2016-2017 κατέκτησε το πρωτάθλημα Φινλανδίας με την Κατάγια (αγωνίστηκε και στο Basketball Champions League) κι ακολούθως (2017-2018) αγωνίστηκε στη Γαλλία με την Ντιζόν.

Η πρώτη του επαφή με την Ελλάδα έγινε την αγωνιστική σεζόν 2018-2019 όταν αγωνίστηκε στον Προμηθέα Πάτρας (με συμμετοχές στο Basketball Champions League) και την επόμενη βρέθηκε στην Euroleague με την υπογραφή του στον Παναθηναϊκό.

Τον Ιανουάριο του 2020 μετακινήθηκε στην Τουρκία και την Τόφας έχοντας συμμετοχές και στο Eurocup ενώ για τη σεζόν 2020-2021 συμφώνησε με την Τσεντεβίτα με την οποία κατέκτησε το Super Cup και το πρωτάθλημα Σλοβενίας.

Η συνέχεια της καριέρας του είχε Ρωσία (Ενισέι), G–League (Agua Caliente Clippers) και Γαλλία (Ναντέρ και Μπλουά)

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected
P